Földközi-tengeri hajókirándulás a Costa Smeralda fedélzetén, a hajón teljes ellátással, magyar idegenvezetéssel, sok-sok fakultatív programmal – vár Barcelona, Marseille, Mallorca

Ajánlat kód: 35316
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

248.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35316

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vegyél részt egy felejthetetlen tavaszi hajókiránduláson a Földközi-tengeren, s látogasd meg Barcelonát, Marseille-t és Mallorcát!

Időpont

  • 2020. május 1-9.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Kiutazás költségét
  • Elhelyezést a Costa Smeralda fedélzetén, Belső Prémium kabinban
  • Teljes ellátást a hajón
  • Magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Adók és illetékek
  • Kötelező borravaló
  • BBP- és sztornó biztosítás
  • ESTA
  • Fakultatív programok
  • Italcsomagok

Program

1. nap

A csoport az esti órákban indul Budapestről az olasz partok felé. A savonai kikötőben már vár a Costa Smeralda!

2. nap

A délelőtti órákban megérkeznek a kikötőbe, becsekkolás a hajóra majd a kabinok elfoglalása. A következő órákat már a fedélzeti programok felfedezésével töltheti, miközben az esti órákban a hajó kifut a kikötőből. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap

Barangoljon egy hangulatos francia halászfalu bájos utcácskáin, fedezze fel Cassis belvárosi részét és csodálatos tengerpartját ezen a fakultatív* kiránduláson. A csoport a marseille-i kikötőben buszra száll, és először Marseille-ben buszos városnéző körútra indul. A gyönyörű francia nagyváros látnivalói után a francia vidék kerül terítékre: a buszt vonatra cserélik, és ezzel utaznak a szomszédos, tengerparti településre. A hangulatos halászfaluban először a település legszebb nevezetességeit keresik fel, majd irány a tengerpart!

Cassis pasztellszínű házai a Côte d'Azur, a francia riviéra legnyugatibb pontján állnak. A városka tengerpartja meredek szikláiról ismert - melyek tetején egy csodálatos kastély áll. Ezt ma már nem lovagok és hercegnők, hanem a világ minden pontjáról érkező turisták töltik meg, falai között egy luxus hotel működik.

A település központjában tett séta után szabadidő és ebédszünet (árát a részvételi díj nem tartalmazza) következik. Ekkor van lehetőség némi időt a tengerparton napozással is eltölteni. A kirándulás végén ismét vonatra szállnak, majd a kikötőbe autóbusszal utaznak a résztvevők.

4. nap

Séta a katalán fővárosban, ahol világhírű alkotások, a modern kor művészei által megálmodott, káprázatos helyek, történelmi és kulturális csemegék várják az utazókat. Barcelona szépsége a legnagyobb művészeket is megihlette az évszázadok során... Fakultatív* kirándulásunkon megismerheti a település gyönyörű természeti adottságait, a város történelmét és lélegzetelállító, világhírű épületeit!

A város felfedezését a kirándulók a Montjuic hegyen kezdik: az idestova 30 éve megrendezett olimpiai játékok központi helyszínéről csodálatos panoráma nyílik Barcelonára és környékére. Innen a belvároson áthaladva a déli városrész felé veszik az irányt (Avenida Diagonal), ahol Antoni Gaudí máig befejezetlen mesterműve, a Sagrada Família templom áll. A neogótikus stílusban épülő bazilikát kívülről tekintik meg, majd a gótikus negyedben (Barrio Gótico) barangolhatnak a kirándulók. A középkori városrészben egymást érik a látnivalók. Ezek közül is kiemelkedik a székesegyház, amely egy ősi, római bazilika alapjaira épült (megtekintés csak kívülről).

Az utolsó megálló a Montjuic-hegyen található Poble Espanyol szabadtéri múzeum. Az 1929-es Világkiállításra épült intézmény az ország kulturális és építészeti sokszínűségét tárja a látogatók elő: faluként kialakított múzeumban Spanyolország különböző tájainak építészeti hagyományait mutatják be 117 épületen, utcákon és tereken keresztül.

Megjegyzés: vallási ünnep esetén a székesegyházat csak kívülről tekintik meg a kirándulók. A kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

5. nap

Fedezze fel az elbűvölő Serra de Tramuntana hegyet, ahonnan tündérmesékbe illő, pazar látvány nyílik Palma de Mallorcára és a szigetet körül ölelő, kék tengerre. A fakultatív* kiránduláson résztvevők a kikötőből buszokkal utaznak az UNESCO Világörökség részévé választott Serra de Tramuntanához. Ahol a hegységben megbújó, varázslatos falvak, ősi falak és a fantasztikus panoráma várja a csoportot. Valldemossa városában némi szabadidő eltöltésére is lehetőség van: a helyenként meredek utakat évszázados kőfalak szegélyezik. A macskaköves sikátorokban bolyongva ősi templomokra és helyi művészek aprócska boltjaira bukkanhat, ahol a híres mallorcai gyöngyutánzatokból is vásárolhat.

A séta után újra buszra szállnak a kirándulók: irány a tengerparti Új Spanyol Falu! Itt egy helyen csodálhatja meg a spanyol falvak egyedülálló építészeti stílusát - a nem régiben felújított létesítmény régi pompájában várja a látogatókat. Északtól délig, nyugattól keletig összegyűjtötték a spanyol építészet ikonikus remekműveit az Alhambrától Toledo jellegzetes utcáiig. Tökéletes hely egy kis csavargáshoz! Végül pedig Palma de Mallorcán élvezhet némi szabadidős programot: felfedezheti a csodálatos belvárosi részt, de a boltok kínálatát is feltérképezheti, majd visszatérés a hajóra.

6. nap

Az olasz partok felé hajózva egész nap Önre vár, hogy a Costa Cruises vadonatúj zászlóshajójának tengernyi programkínálatában alaposabban is elmélyedjen! A hajót 2019 októberében bocsátják vízre, így ez a Földközi-tengeri barangolás az impozáns méretű óceánjáró első útjainak egyike lesz. A fedélzeten a mediterrán életérzés dominál: merüljön el a kényeztetésben! Fedezze fel a csodálatos konyhákat: a fúziós, csendes-óceáni ízeket mediterrán fűszerekkel vegyítő extravagáns ízözön mellett hagyományosabb étkekkel is szolgálhatnak - az olasz pizzák például kihagyhatatlanul finomak! A Bruno Barbieri-ben 8 Michelin csillagos mesterszakács által összeállított, 12 fogásos vacsora kerül terítékre! A szomjas utasokat tucatnyi bár, club és pub várja - az Angelo Poretti Pubba kötelező betérni, itt több, mint 100 éves hagyományra visszatekintő receptúra alapján készülő olasz sörkülönlegességet kóstolhat.

A szórakozásról változatos programkínálat gondoskodik. Ha sportolna, a labdajátékoktól (röplabda, kosár, foci vagy akár: golf) a jógán át az erősítésig tucatnyi lehetőség közül válogathat. A gondtalan kikapcsolódásról a wellness részleg, gőzfürdők és szaunák gondoskodnak. A kisebbeket tematikus játszóházak, izgalmas foglalkozások várják, a tinédzserek, kamaszok pedig nekik szóló klubokban saját kortársaikkal élvezhetik a programokat.

7. nap

Ismerje meg Rómát, ahol az európai civilizáció bölcsője ringott: fedezze fel az ókori birodalom lélegzetelállító központját és az élettől pezsgő, modern nagyvárost egy fakultatív*, egész napos kiránduláson! A kirándulók busszal (és részben gyalogosan) keresik fel a város legismertebb nevezetességeit. A kikötőből egyenesen a város ikonikus épületéhez, a Colosseumhoz hajtanak. A Flavius császári dinasztia által emelt, monumentális épületet kívülről tekinti meg a csoport. Majd gyalogszerrel folytatódik az út: a séta a Trevi szökőkúthoz vezet. A filmekből és regényekből is ismert, lenyűgöző, barokk látványosságnál szinte kötelező program két pénzérmét dobni a kútba: egyet azért, hogy visszatérjen még Rómába - egyet pedig saját kívánsága teljesüléséért...

A következő megálló a Pantheon, az antik világ egyik legszebb állapotban fennmaradt emléke. A Hadrianus császár által emelt templomban az ókori Róma lakói minden általuk ismert istenséget tiszteltek. Majd irány a Piazza Navona: a város történelmi központjának egyik tere, melyet három barokk szökőkút díszit. Itt rövid szabadidős program keretében megebédelhetnek a kirándulók.

A délutáni programot a Szent Péter téren és az apostol nevét viselő Bazilikánál töltik el. Ez utóbbi Vatikán állam és a kereszténység egyik szimbóluma, melyet Szent Péter sírja fölé emelték. Belsejét felbecsülhetetlen értékű művészeti kincsek díszítik, köztük a Pieta, Michelangelo lenyűgöző márványszobra. A barangolás után buszokkal térnek vissza a kikötőbe.

Megjegyzés: a kirándulás piknik kosaras ebédet tartalmaz, melyet a hajó személyzete választ ki. A buszos út Rómába mintegy másfél órát vesz igénybe. Kényelmes cipő viselete ajánlott. A kirándulás egyik részén mintegy 2 és fél órát kell sétálni, ezért a programon való részvétel mozgásukban korlátozott utasaink számára nem ajánlott. Ezen a kiránduláson csak korlátozott számban állnak rendelkezésre férőhelyek, ezért érdemes időben lefoglalni. Bizonyos látványosságoknál bevezetett, új biztonsági szabályok miatt hosszú sorban állásra kell felkészülni. A pápai audiencia miatt szerda reggelenként a Szent Péter Bazilika zárva tarthat. Egyes ünnepi események alkalmával a Bazilikába történő bejutás különösen hosszú időt vehet igénybe, és a környező tér is túlzsúfolt lehet.

8. nap

Vegyen részt egy páratlan kiránduláson, amely a toszkán régió két világhírű városának kulturális és művészeti örökségébe kalauzolja el. A fakultatív* program elején buszokkal Firenzébe utaznak La Spezia kikötőből. Az egykori városállam híres uralkodódinasztiája, a Medici család keze nyomán Toszkána fővárosa nem csak gazdasági hatalmáról, hanem a művészetek, a kultúra bőkezű támogatásáról is ismert volt - és ez ma az elmúlt korok gazdag hagyatékában mutatkozik meg. A kirándulás a város központjában indul, a gyönyörű környéket gyalogosan fedezik fel. A séta olyan nevezetességeket érint, mint a Santa Maria del Fiore, ahol megcsodálhatja a Dóm külsejét, a keresztelőt és a Giotto di Bondone által tervezett és épített harangtornyot. A csoport innen a városközpont híres utcáin vonul tovább a Piazza della Signoria-hoz, ahol gótikus építészet remekei sorakoznak. A Palazzo Vecchio számtalan műkincset rejt, majd a Loggia dei Lanzi, egy szabadtéri múzeum kerül sorra. A sokak szerint a város egyik legszebb épülete, a négy emelet magas, árkádos csarnok szobrász mesterek fantasztikus alkotásait őrzi.

A város felfedezése a Ponte Vecchio közelében zárul - az egyetlen firenzei híd, amely túl élte a várost sújtó 22 bombázást a második világháború során, majd a Piazza Santa Croce-n álló bazilikát keresik föl, amely Michelangelo végső nyugvóhelye. Rövid szabadidős barangolás után ismét buszra szállnak a kirándulók. Irány Pisa!

A világhírű Ferde torony mellett ezernyi csoda vár felfedezésre az egyik legrégebbi olasz városban. A város a művészetek szerelmesei számára igazi Mekka. A számtalan látnivaló közül is kiemelkedik a Piazza dei Miracoli, ahol a gondosan ápolt, zöld gyepről hófehér márvánnyal borított, monumentális épületek tornyosulnak. Kihagyhatatlan látvány! A piazza felfedezés a dómmal kezdődik, amely a román stílus egyik kiemelkedő példája, de lombard, bizánci és arab beütéseket is tükröz. A programból természetesen a Ferde torony sem hiányozhat! A kötelező fotók után a keresztelő az utolsó megálló, melyet számtalan felbecsülhetetlen értékű műalkotás díszít. A gyönyörű olasz városok látványával ugyan aligha lehet betelni, de egy nap gazdag programja után a csoport busszal visszatér a kikötőbe.

Megjegyzés: a program piknik kosaras ebédet tartalmaz, melyet a hajó személyzete választ ki. A Firenzébe vezető oda- és visszaút egyenként kb. 2,5 órát vesz igénybe. A kirándulás során a nevezetességeket csak kívülről tekintik meg. A programon mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

9. nap

A hajó a reggeli órákban köt ki Savonában. A kabinok és a hajó elhagyását követően már a délelőtti órákban buszra száll és elindulnak Budapest felé.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Földközi-tengeri hajókirándulás a Costa Smeralda fedélzetén, a hajón teljes ellátással, magyar idegenvezetéssel, sok-sok fakultatív programmal – vár Barcelona, Marseille, Mallorca

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére