Buszos utazás október 23-án Kassára, Rákóczi városába – látogatás a dómhoz, a Lőcsei-házhoz és más fontos történelmi helyszínre

Neoline Utazási Iroda
1 5
3.8 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

6.990 Ft

Ajánlatkérés
Neoline Utazási Iroda
Budapest, Szentkirályi u. 5, 1088
06 (1) 317 1256

Vélemények

H. Levente

Nagyon sok egynapos buszos út van érdekes látnivalókhoz, aki bírja az ilyet, annak nagyon jó!

V. Hedvig

Velencében szilvesztereztünk, rengetegen voltak, de nagyon élveztük!

R. Károly

Nagyon tetszett Prága, jó volt az idegenvezető is!

Az ajánlat leírása

Kirándulj október 23-án Rákóczi városában, Kassán!

Időpont

  • 2019. október 23.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők (kb. 12 €)
  • Adminisztrációs díj: 1.000 Ft/fő (kötelezően fizetendő)
  • Fix ülőhely: 1.000 Ft/fő
  • Biztosítás: 450 Ft/fő

Ismertető

Kassa szép fekvésű, műemlékekben gazdag, ősi település. Mint minden középkori eredetű városnál, itt is felismerhetjük a város régi magját. Ezt a magot a még részleteiben megmaradt városfalak jelölik: a várfalakon belül található a város majdnem minden műemléke. Csak a 18. század második felétől kezdte a város érezni az ódon falak szorítását, ettől számítva kezdett terjeszkedni.

Program

Találkozás 6 órától a Blaha Lujza téren, a Corvin áruház előtti parkolóban. Elutazás 6.30-kor. Városnézésünk során elsőként a Szent Erzsébet székesegyházat keressük fel. A kassai dóm a közép-európai csúcsíves építészet legszebb alkotásai közé tartozik. A századok során többszöri átépítésen esett át, mai formáját Steindl Imrének köszönheti. A templom egyben zarándokhely is, hiszen sírboltjában négy kőkoporsó áll 1906 óta, amikor II. Rákóczi Ferenc fejedelem hamvait hazahozták Rodostóból. Az Orbán-toronyban – mely egykor harangtoronynak épült – ma panoptikum tekinthető meg. Vele szemben áll a Városi Színház, melyben 1816-ban hangzott el először magyar szó – a miskolci társulat vendégszerepelt itt Dérynével. Érdemes szemügyre venni a főutca házait is.

A város egyik legrégibb épülete a Lőcsei ház, ahol Bethlen Gábor és Brandenburgi Katalin esküvői ünnepsége része zajlott le. Az egykori Andrássy-palota földszintjén egy kedves cukrászda csábít rövid pihenőre. A Főutca talán legszebb háza az ún. Koldus-ház, amelyhez egy érdekes legenda is fűződik. A Főutcáról letérve a várfalakhoz igyekszünk. A Hóhér-bástya mögött látogatjuk meg a Rákóczi-házat, amely a rodostói ház másolata. A török építészet egyedülálló példájaként betekintést nyújt II. Rákóczi Ferenc életének utolsó időszakába is, aki száműzetésének éveit ilyen épületben töltötte. Hogy az összkép még teljesebb legyen, eredeti berendezésének egy részét Törökországból szállították ide. Sétánk végén Márai Sándor szülőházához látogatunk el, amelyet az elmúlt évben teljesen felújítottak és újra várja a látogatókat. Visszaindulás Budapestre 17 órakor, hazaérezés 21-22 óra között.

Jó utat kívánunk!

Budapest, Szentkirályi u. 5, 1088
06 (1) 317 1256

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Buszos utazás október 23-án Kassára, Rákóczi városába – látogatás a dómhoz, a Lőcsei-házhoz és más fontos történelmi helyszínre

Fontos

Beváltható: 2019.10.22.-ig
Az Alkupon megvételét követően előzetes bejelentkezés szükséges emailben: kalandozas@t-online.hu • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére