Az akció lejárt! Iratkozz fel hírlevelünkre, és ezentúl nem maradsz le egyetlen kuponról sem!

Buszos utazás 1 főre a Dobsinai Jégbarlanghoz, a betléri Andrássy-kastélyhoz és Krasznahorkaváraljára, idegenvezetéssel

Netida Travel Utazasi Iroda
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!

9.900 Ft

Elfogyott!

Eredeti Ár Kedvezmény Megtakarítás
12.990 Ft 24% 3.090 Ft
Netida Travel Utazasi Iroda
Dobšinská Ľadová Dobšinská ľadová jaskyňa, 049 71 Dobšinská Ľadová Jaskyňa, Szlovákia
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0214
netida.hu/

Vélemények

R. Henrik

Mi rajtuk keresztül voltunk Toszkánában, tündéri volt, máris indulnék vissza!

G. Brigitta

Rengeteg célország van a kínálatban, mi is olaszban voltunk, tökéletesen meg voltunk elégedve a szállással.

V. Balázs

Ha Te magad szervezed a külföldi utadat, és nem csomagot veszel, akkor mindenképp nézd meg a kínálatukat szállásfoglalás előtt, mert tényleg sokat lehet vele spórolni!

Akció Leírása

Gyönyörködj a híres Dobsinai Jégbarlangban és az impozáns Andrássy-kastéllyal!

Időpont

 • 2019. május 4.

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • Az autóbuszos utazást
 • Az idegenvezetést
 • A szervezést

Az ár nem tartalmazza

 • Sztornó biztosítás: 1.8%
 • Belépők
  • Betléri Andrássy-kastély magyar nyelvű helyi vezetéssel KB: 9 €/F, 6 €/D
  • Dobsina jégbarlang helyi vezetéssel: KB: 8 €/F, 7 €/D/NY

Felár

 • Utasbiztosítás (fakultatív): 500 Ft/fő

Program

 • Találkozó: Budán 05:50 Batthyány tér Vásárcsarnok előtti buszmegállóban, Pesten 06:10 Blaha Lujza tér- Corvin áruház előtti parkolóban
 • Indulás: 06:00 Batthyány tér, 06:15 Blaha Lujza tér

Egyetlen nap alatt csodálatos élmények sorával gazdagodhatunk a Felvidék egyik szépségekben és értékekben bővelkedő tájegységén, a valamikori Gömör vármegyében járva. A Murányi – fennsíkon át az Alsó – Tátra Nemzeti Park peremén haladva érjük el a Szlovák Paradicsom egyik páratlan természeti kincsét, a Dobsinai jégbarlangot. Több százezer évvel ezelőtti omlás akadályozta meg a meleg levegő beáramlását, és így jött létre az állandó 0 °C-ot, száztízezer köbméter jeget magába záró háromszintes barlang. A kényelmesen bejárható barlang bejáratához a völgy felett 130 méter magasságban 25 perces erdei kaptatón érünk fel. A sziporkázóan megvilágított kőzet- és jégcsoda kárpótol a kis túra fáradságáért. A jeges rész területe 9772 , legnagyobb jégvastagsága a Nagy – teremben 26,5 m. A barlang az Aggteleki – karszt és a Szlovák – karszt barlangrendszerének részeként 2000 óta az UNESCO Világörökség része.

Innen Betlérre, az Andrássy-kastélyba igyekszünk. ahol megismerkedünk a neves család történetével és magángyűjteményével. Az eredetileg gótikus épület története a XV. századik nyúlik vissza. Kastéllyá a XVIII. században építették át, amikor az Andrássy család ide költözött át korábbi lakóhelyéről, Krasznahorka büszke várából. A kastély teljes régi berendezése megmaradt. Szemet gyönyörködtető a kifinomult ízléssel kialakított nemesi enteriőr. A 15000 kötetet számláló könyvtárszoba egyike a legszebb barokk főúri könyvtártermeknek. A kastélyt körbeölelő 80 hektár területű, tóval, vízeséssel, szökőkúttal ékesített díszparkot Szlovákia legértékesebb és legszebben fennmaradt parkjai között tartják számon, bejegyezték a világ legjelentősebb történelmi kertjeinek és parkjainak listájára is.

Ezt követően a közeli Krasznahorkaváraljára utazunk, ahol megtekintjük az Andrássy – mauzóleumot. A gyönyörűen díszített síremléket Andrássy Dénes emeltette szeretett felesége, Hablawetz Franciska operaénekesnő emlékére. A polgári származású lány szerelméért a gróf vállalta az elsőszülött jogaitól való megfosztást is. A tiszta és megbonthatatlan szerelem ereje győzedelmeskedett minden elvárás és előítélet felett házasságukban. A várbéli családi kriptától távol páratlan szépségű síremléket állíttatott 1000000 aranykorona értékben drága hitvese emlékére. Megbízása alapján müncheni mesterek ötvözték a forradalmian új szecesszió stílusát a párjával meghitt közös élmények emlékét idéző ravennai bizánc jegyeivel. Carrarai márvány, velencei üvegmozaik, aranyfüst – lemez díszítés gazdagsága, mégis kegyeletteljes visszafogottsága ejti rabul a belépőt az ablaküveget helyettesítő vékony achát lemezeken átszűrődő tompa misztikus fényben. Gyermekük nem volt, de bőkezű támogatásukkal a közjó érdekében rengeteg kezdeményezés született. Franciskáról még az utókor is mint nemes lelkű jótevőről emlékezik meg.

Hazaindulásunk előtt rövid időre megállunk a térség egykor legjelentősebb városa, a 700 éves Rozsnyó középkori elrendezését még őrző főterén. A bányaváros kiváltságai III. Endre, Luxemburgi Zsigmond, II. Ulászló királyainktól származnak. A tér a régió legnagyobb vásártere volt. Házai gótikus és reneszánsz eredetűek klasszicizmusban és barokkban átalakítva. A városháza rejti azt a két gótikus épületet, melyben II. Rákóczi Ferenc sokszor itt időzve rendezte be kormányzóságát: itt döntöttek a Habsburgok trónfosztását kimondó ónodi országgyűlés összegívásáról. A tér közepén álló Franciska szobornál állva búcsúzunk el az Andrássyak földjétől. Természeti szépségekben való gyönyörködés, történelmünk gazdagságára való visszapillantás örömeivel érkezünk haza a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

FIGYELEM! A kedvezmény eltérő lehet, pontos árat a végleges kalkuláció tartalmaz forintban! Árképzési tájékoztató.

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1074 Budapest Harsfa utca 21
Netida Travel Utazasi Iroda
1074 Budapest, Hársfa utca 21.
Dobšinská Ľadová Dobšinská ľadová jaskyňa, 049 71 Dobšinská Ľadová Jaskyňa, Szlovákia
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0214

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Buszos utazás 1 főre a Dobsinai Jégbarlanghoz, a betléri Andrássy-kastélyhoz és Krasznahorkaváraljára, idegenvezetéssel

Fontos

Az akcióról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát az akció leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 3 munkanapon belül érvényesítsd az Alkuponod a http://netida.hu/kupon-bevaltas/ oldalon vagy emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 08:45-17:00
Személyes ügyfélszolgálat és készpénzes fizetés:
Alkupon Pont
1074 Budapest Hársfa utca 21, 2 em.
(ÉTK Irodaház, 24-es kapucsengő)

Hétfő - Péntek: 8:45-17:00
Oldal tetejére