Buszos körutazás 1 személyre Franciaországban, Burgundia és Elzász vidékén, reggelivel, 5 éjszaka szállással – szőlőföldek, reneszánsz várak és gasztronómiai élmények

Ajánlat kód: 34508
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

109.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34508

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerkedj Burgundia és Elzász romantikus váraival és izgalmas gasztronómiájával egy felejthetetlen augusztusi körutazáson!

Időpont

  • 2020. szeptember 05. ( Előfoglalási kedvezménnyel: Ft / fő 2019.12.31 - ig érvényes a szabad helyek függvényében, ill. visszavonásig! ): , 109.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 5 éjszaka szállás 2*-os hotelben, kétágyas szobában
  • Reggeli
  • Autóbuszos utazás

Az ár nem tartalmazza

  • Biztosítás: 3.420 Ft/fő
  • Sztornó biztosítás: 1,5%
  • Kötelezően fizetendő audio-guide: 1.800 Ft

Felár

  • Félpanzió: 29.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár: 40.000 Ft/fő

Belépők

  • Clos de Vougeot: 5 €
  • Cîteaux-i apátság: 8.5 €
  • Beaune Hôtel-Dieu: 7 €
  • Cormatin-i kastély és park: 16 €
  • Clunyi apátság: 7.5 €
  • Berzé le Châtel: 6.5 €
  • Szerzetesek kápolnája: 5 €

Felszállási lehetőségek

  • Budapest - Déli pu. Koronaőr köz: 06:00
  • Tata – Shell kút, 64-es km, Remeteségi pihenő: 06:45
  • Győr - M1-es autópálya 119-es km, Arabona pihenő, OMV benzinkút: 07:30
  • Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya 163-as km, Mosoni pihenő, MOL-Marché benzinkút: 07:50

Leszállási lehetőségek

  • Nagykanizsa-TESCO parkoló
  • Siófok-Szekszárdi lehajtó - pálya melletti TESCO
  • Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km

Program

1. nap: utazás

Utazás rendszeres pihenőkkel a tranzitszállásra. Érkezés az kora esti órákban Strasbourg mellé (1050 km).

2. nap: Elzász: Strasbourg – Colmar (325 km)

A mai napon a hagyományaihoz hű Elzászban barangolunk. A Rajna menti régió híres, színes házai felfedezésre csábítanak. Látogatásunk alkalmával két gyönyörű várost csodálunk meg. Délelőtt Kelet-Franciaország legfontosabb városa Strasbourg vár ránk, ahol múlt és jelen egymás mellé épült. A francia himnusz szülővárosa, az Európai Unió egyik központja méltóságteljesen őrzi a középkor legmagasabb katedrálisát és benne a világhíres csillagászati órát, az egész világon páratlannak számító, csatornákra, fedett hidakra, zsilipekre épült, sok száz éves „Petite-France” városnegyedet. Délután a festői Colmar ódon hangulatát ízlelhetjük meg. Kis folyóval szabdalt belvárosa, színes házikói akár egy gyermekmese kellékei is lehetnének. A strasbourgi püspökség több évszázados nyomása, a Német-római Császárság gyámsága és számos európai hadjárat célpontja: ezen tényezők hatására válik végül Elzász egyik legszebb városává, s a haladó eszmék központjává. Szállásunk Dijon környékén lesz.

3. nap: Burgundia: Dijon – Clos de Vougeot – Cîteaux – Beaune (73 km)

Ezt a napot Burgundiának szenteljük. Román stílusú apátságok, hercegi városok, fényes tetejű várak és kastélyok, hangulatos kis falvak teszik oly jellegzetessé Franciaország gazdag régióját. Itt minden nap ünneplik és fejet hajtanak a világhírű borok előtt, melyekből természetesen lehetőségünk lesz vásárolni is. Délelőtt Burgundia fővárosát, Dijon-t tekintjük meg. A „múzeum-város” közel százötven műemlékével, 185 hektáron elterülő gyönyörű parkjaival, nagyvárosi szerkezetével méltán vívta ki a címet, hogy Párizshoz hasonlítsák. A XIX. századi mondén város büszkén őrzi érintetlen, középkori városmagját. Mindezekről autóbuszos és gyalogos program keretében meg is győződünk. Szabadidőben lesz idő elkortyolgatni egy pohár Kir-t, a hely specialitását, miközben átadhatjuk magunkat a városbódító hangulatának. Végighaladván az egyik leghíresebb és legszebb borúton rövid pihenőt tartunk Clos de Vouget-nál. Ez a mai formájában reneszánsz palota a XII. sz.-ban a ciszterci szerzetesek „borüzeme” volt. Ma a 12000 lovagot számláló Tastevin, burgundi borrend központja. Mindezek után keressük fel a középkor egyik legfontosabb szerzetesi központját, a cisztercita rend bölcsőjét: Cîteaux-t. Délután a burgundi borvidék fővárosaként ismert, elragadó Beaune városkájába látogatunk Fő látnivalónk a XV. sz közepéből származó Hôtel-Dieu, eredetileg a nincstelen emberek részére épített kórház flamand stílusú gyönyörű együttese. Szállás Beaune mellett.

4. nap: Cormatin – Cluny – Berzé-le-Châtel – Berzé-la-Ville (180 km)

Cormatin: a kastély gyönyörűen berendezett termei, valamint a körülölelő kert barokk pompája a XVII. sz.-i francia és elsősorban a párizsi nemesség élet élvezetéről tanúskodnak. Pár kilométerre innen érkezünk Clunybe. A közelmúltban rendbe hozott, de még számos eredeti részletében is megcsodálható apátság volt a középkori Európa szellemi fellegvára, a bencés rend reformjának központja. Hajdani nagyságát hűen tükrözik a román kor legmagasabb boltívei. Következő állomásunk Berzé-le-Châtel a „Burgundi Carcassonne”. A tizenhárom toronnyal szegélyezett vár a középkori Burgundia egyik legjobb állapotban megmaradt erődítménye. Évszázadokon át a Cluny apátság védőbástyájának számított. Utolsó programunk a Szerzetesek kápolnája. A Cluny apátsághoz tartozó hajdani menedékhely, a burgundi románkori építészet gyöngyszeme. Falai között őrzi igazi kincsét: egy, a XII. sz. elején készült, és csodálatos állapotban fennmaradt, erősen bizánci hatású freskó sorozatot. Szállás Lyon mellett.

5. nap: Lyon – Pérouges – Alpok (403 km)

Lyon, a világörökségbe feliratkozott város fejlődése majdhogynem páratlan. Szinte minden korszaknak önálló negyede van. Így maradtak fent, folyamatosan egymás mellé épülve eredeti állapotukban a galloromán kor emlékei (10000 fős színház), a középkor templomai (ó Lyon), az árkádos folyosókkal (les traboules) határolt páratlan reneszánsz udvarok és a kortársak alkotásai, a háromdimenziós házfal festmények, Lyon mai jelképei. Lyon-t elhagyva a közeli Pérouges-ba indulunk. A város a középkorban alapozta meg hírnevét: szabadság-jogának és a szorgos takácsoknak köszönhetően gazdagodott és szépült az évszázadok folyamán. Tökéletesen eredeti állapota miatt számos kosztümös film hátterének választották: pl. A három testőr. Természetesen megkóstoljuk a galette de Pérouges-t, azaz a híres helyi édes lepényt. Az Alpok mentén továbbhaladva a Mont Blanc alagúton át hagyjuk el Franciaországot. Szállás Torino mellett.

6. nap: Torino (1090 km)

Reggel egy rövid torinoi városnézés keretében felkeressük Kossuth Lajos házát, majd folyamatos pihenőkkel haladunk Budapestre ahova a késő esti órákban érkezünk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Buszos körutazás 1 személyre Franciaországban, Burgundia és Elzász vidékén, reggelivel, 5 éjszaka szállással – szőlőföldek, reneszánsz várak és gasztronómiai élmények

Fontos

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére