Buszos kirándulás az olasz csizma sarkába, kompozással Bari és Dubrovnik között, reggelivel, idegenvezetéssel – vár Urbino és a Salentói-félsziget

Ajánlat kód: 35473
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

264.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35473

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Éld át a hamisítatlan dél-olasz hangulatot és hajózz át Bariból Dubrovnikba!

Időpont

  • 2023. szeptember 21.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 1 éjszaka tranzitszállás Rimini környékén
  • 4 éjszaka Barletta környékén 3*-os szállodában 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban
  • 1 éjszaka kompon Bari és Dubrovnik között 2 ágyas, saját fürdőszobás belső kabinban
  • Reggeli
  • Kikötői illeték
  • VOX készülék (városnézéshez)
  • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a)
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
  • Idegenforgalmi adó: kb. 2 Euro/fő/éj
  • Programok költségei (változhat)
    • Urbino, Palazzo Ducale: kb. 5 Euro/fő
    • Monte San'Angelo erőd: kb. 2 Euro/fő
    • Vieste hajózás: kb. 20 Euro/fő
    • Matera, barlanglakás és barlangtemplom: kb. 5 Euro/fő
    • Castel del Monte erőd: kb. 5 Euro/fő

Felár

  • Fakultatív vacsora (5 vacsora, a kompon nem tartalmazza a vacsorát): 39.900 Ft/fő (itthon fizetendő)

Program

1. nap:

Indulás 05.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Olaszországba. Szálláshely elfoglalása az adriai tengerpart legnagyobb üdülőhelye, Rimini közelében.

2. nap:

Reggeli után utazás Urbinoba, ahol meglátogatjuk a sokak által Itália legszebb reneszánsz épületének tartott Hercegi Palotát, mely egyben Marche tartomány Nemzeti Képtára is. Felkeressük Raffaello szülőházát, majd tovább folytatjuk utunkat Loretoba. A város bazilikája neves zarándokjáró hely, a főoltár mögött találjuk a Szent Ház szentélyét, ugyanis az "angyalok" Názáretből ide röpítették Mária házát. Szállás Barlettában vagy környékén.

3. nap:

Reggeli után Basilicata tartomány ikonikus települését, Materát keressük fel, annak világhírű nevezetessége, a Sassi di Matera meglátogatása céljából. Ez volt az 1950-es évekig Olaszország legnagyobb nyomornegyede, amely 1993 óta az UNESCO Világörökségének része. Jónéhány mozifilmben tűnnek fel a városrész jellegzetes utcái, épületei, leghíresebb közülük a Mel Gibson által itt forgatott Passio. Ezután a II. Frigyes német-római császár által épített számos vár közül is a legismertebb Castel del Monte-t keressük fel. A késő délutáni órákban Barletta városának nevezetességeivel ismerkedünk: Santa Maria Maggiore és San Sepolcro templom, Kolosszus. Várát a normannok hagyományozták ránk, II. Frigyes átépítette, Nagy Lajos magyar király szálláshelyéül választotta, mikor elfoglalta "Apulia" egy részét. Este visszautazás a szálláshelyre.

4. nap:

Reggeli után Viestébe utazunk, ahol strandolhatunk, napközben hajókirándulás keretében megcsodálhatjuk a félsziget meredek sziklafalának különleges barlangjait. Délután a Gargano Nemzeti Park területén keresztül barlang templomáról híres, 800 méter tengerszint feletti magasságban fekvő Monte San Angeloba érkezünk. Zarándoktemploma egy sziklában találhat ó barlang, melyben a hagyomány szerint többször megjelent Mihály arkangyal. A kegyhelyet Nagy Lajos magyar király is felkereste második nápolyi hadjárata alkalmával. Visszautazás a szálláshelyre.

5. nap:

Reggeli után a csizma sarkának nevezett Salentói-félsziget néhány települését keressük fel: Leccét a barokk Firenzéjének is nevezik, a stílus sajátságos megjelenése miatt. Felkeressük a Santa Croce templomot, melynek kőszobrai különleges formákat mutatnak, a város Dómja egy különleges téren áll a Püspöki palota és a Papnevelde szomszédságában, 12 oltárának némelyikét különleges anyagból készítették. Római amfiteátrumának egy részét tárták fel, hogy ne kelljen épületeket lebontani, szomszédságában magasodik a város védőszentjének, Sant Oronzonak a szobra, talapzata a Via Appia végét jelző római mérföldkő. Otrantóban a város Dómjának csontkápolnáját keressük fel. Ezután Brindisibe utazunk, melynek természetes tengeröble körülöleli a belvárost. Itt láthatjuk a Via Appia végét jelző oszlopokat. Este szálláshelyünkre utazunk.

6. nap:

Reggeli után Alberobello városával ismerkedünk, melynek jellegzetes építményei a trullók. Ezek Dél-Olaszország ezen régiójában található jellegzetes kúp alakú, habarcs nélkül, mészkőből épült lakóházak. A város 1996 óta az UNESCO Világörökségének része. Következő állomásunk Polignano a Mare, mely Puglia egyik legromantikusabb helysége, és 2023-ban a booking.com választásán a világ legbarátságosabb városának választották.  Sétálunk az óvárosban, ahol elfogyaszthatunk egy "caffe speciale"-t, mely tartomány szerte híressé tette a város egyik kávézóját. Innen Bariba utazunk tovább. Főbb nevezetességei a kikötő melletti félszigeten, Barivecchia városrészben találhatók. A látnivalók közül a Szent Miklós Bazilika, mint a román kori építészet egyik legszebbike és a Petruzzelli Teátrum, Olaszország egyik legnagyobb, világhírű előadásoknak is otthont adó operaháza a legkiemelkedőbb. Innen hajózunk komppal Dubrovnikba, éjszaka a kompon.

7. nap:

Érkezés a reggeli órákban Dubrovnikba. Az Óvárosban tett rövid séta után Magyarország felé vesszük az irányt, hazaérkezés az éjszakai órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Buszos kirándulás az olasz csizma sarkába, kompozással Bari és Dubrovnik között, reggelivel, idegenvezetéssel – vár Urbino és a Salentói-félsziget

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére