9.990 Ft helyett 6.490 Ft: Autóbuszos kirándulás 1 főre a Balatonhoz, Tihanyba, a Levendulafesztiválra – városnézés Tihanyban és egy rövid séta Balatonfüreden

Neoline Utazási Iroda
1 5
3.8 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

6.490 Ft

Ajánlatkérés
Neoline Utazási Iroda
Tihany, Balaton
06 (1) 317 1256

Vélemények

H. Levente

Nagyon sok egynapos buszos út van érdekes látnivalókhoz, aki bírja az ilyet, annak nagyon jó!

V. Hedvig

Velencében szilvesztereztünk, rengetegen voltak, de nagyon élveztük!

R. Károly

Nagyon tetszett Prága, jó volt az idegenvezető is!

Az ajánlat leírása

Gyönyörködj a végeláthatatlan levendulamezőkben Tihanyban!

Időpont

  • 2019. június 22.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás

Az ár nem tartalmazza

  • Fix ülőhely: 1.000 Ft/fő
  • Adminisztrációs díj: 1.000 Ft/fő
  • Belépők a programleírás szerint
  • Hajójegy

Program

Találkozás: 6.00 órától, a Blaha Lujza téren, indulás: 6.30-kor. Először Balatonfüredre érkezünk, ahol egy sétát teszünk a szívkórház és a móló környékén. Ezután hajóra szállunk és a Tihanyi-öböl átszelése után érkezünk meg a félsziget kikötőjébe. Itt újra autóbuszunkkal közelítjük meg a parkolót, ahonnan a nap további részében gyalogosan közlekedünk.

A Levendula fesztivál programjának megtekintése előtt megismerkedünk Tihany látnivalóival is. Megtekintjük a magyar barokk egyik legszebb remekét, az Apátsági templomot, melynek altemplomában temették el az 1060-ban elhunyt I. András királyunkat. A templom közelében az Apátsági épület található, melynek egy részében múzeum tekinthető meg. Belépő: felnőtt: 1.200 Ft, diák, nyugdíjas: 700 Ft.

Valamikor a Visszhang domb volt Tihany igazi híressége. Mi is kipróbálhatjuk, halljuk-e ma még a visszhangot. A Tihanyban található régi szép műemléki épületek közül figyelmet érdemel fakultatív megtekinthető a Szabadtéri Néprajzi Múzeum épülete (Belépő: F: 250 Ft, D, NY: 200 Ft) és az 1997-ben megnyílt Babamúzeum (Belépő: F: 400 Ft, D,Ny: 300 Ft).

A június-július fordulóján virágzó, tízhektárnyi levendulaültetvény különleges látnivaló a Balaton partján. A levendula évszázadok óta fontos és kiemelt szerepet játszik Tihany életében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. E nemes növény tiszteletére rendezik meg évről évre a Levendula Fesztivált– elsősorban a Belső-tó mellett –, mely lehetőséget nyújt a helyi amatőr művészeti csoportok bemutatkozásának is. Fontos szerepet játszik a rendezvényen a népművészeti kirakodóvásár, kézműves játszóház, ahol elsősorban a levendula feldolgozásának különböző módjait ismerhetik meg a látogatók. A Levendulaház Látogatóközpontban pedig levendulából készült vagy azzal ízesített finomságokat kóstolhatnak meg. Az egyik ötletes program például az Ötórai tea fantázianevű esemény volt, amely keretében, aki hozta a bögréjét egy finom levendula teát kortyolgatva tekinthette meg a Levendula Ház kiállítását. Belépő: Levendulaház: 1.200 Ft/fő, kedvezményes jegy: 1.000 Ft/fő, Gyermek (3-14 éves): 600 Ft/fő). Visszaindulás Budapestre 17 órakor.

Jó utat kívánunk!

Tihany, Balaton
06 (1) 317 1256

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Autóbuszos kirándulás 1 főre a Balatonhoz, Tihanyba, a Levendulafesztiválra – városnézés Tihanyban és egy rövid séta Balatonfüreden

Fontos

Beváltható: 2019.06.20.-ig
Időpont: 2019. június 22 • Az Alkupon megvételét követően előzetes bejelentkezés szükséges emailben: kalandozas@t-online.hu • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére