Az akció lejárt! Iratkozz fel hírlevelünkre, és ezentúl nem maradsz le egyetlen kuponról sem!

9.990 Ft helyett 5.990 Ft: Ezt a hungarikumot mindenkinek látnia kell - kirándulás a hagyományos, ünnepi farsangi kavalkádra, a mohácsi busójárásra buszos utazással

Budavár Tours Utazási Iroda
4.4 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!

5.990 Ft

Elfogyott!

Eredeti Ár Kedvezmény Megtakarítás
9.990 Ft 40% 4.000 Ft
Budavár Tours Utazási Iroda
1011 Budapest, Batthyány tér 5-6.
ertekesites@budavartours.hu
06 (1) 356 5656
www.budavartours.hu/

Akció Leírása

Tapasztald meg Te is hazánk híres és különleges farsangi mulatságának elképesztő hangulatát! Kalandozz Mohácson busójáráskor!

Farsangkor a busók a hagyományoknak megfelelően öltöznek fel. Fűzfából faragott maszkot viselnek, jellegzetes ruházatuk a bocskor, a csizma, a fehér vászongatya, a bundájával kifordított birkabőr derékban kötéllel vagy lánccal összekötve, amelyre egy, vagy több kolomp van felaggatva, valamint a vállon viselt tarisznya.

A mohácsi busójárás 2009-től szerepel az UNESCO szellemi örökség reprezentatív listáján és 2012 óta hungarikumnak számít. Legnagyobb mulatsága farsangvasárnap van. A különleges esemény a régi népszokás központjában, a Kóló téren kezdődik. A beöltözött busók, jankelék, maskarák itt gyülekeznek, és találkoznak a Dunán csónakokkal átkelt busók az ágyús, az ördögkerekes, a szekeres, a kürtös, a teknős és más busó csoportokkal.

A régi, elöltöltős busóágyú dörejére a különböző csoportok a főutcán át bevonulnak a város főterére, ahol szabad farsangolás kezdődik. Ezt követően a Duna-parton és a környező utcákban hatalmas zajt keltve ünneplik a farsangot. Szürkületkor visszatérnek a főtérre, és a meggyújtott óriási máglya körül táncolnak, dévajkodnak az emberekkel.

Ezzel ugyan véget ér a Farsangvasárnap, a mohácsiak azonban kedden is farsangolnak, amikor is az újabb főtéri máglyára helyezett, telet jelképező koporsó elégetésével és körültáncolásával búcsúznak a hideg évszaktól, s köszöntik a tavasz eljövetelét.

Program:

 • Találkozó reggel 06.15-kor Budapesten, a Hősök terén, a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, 06:30-kor indulás
 • Várhatóan kora délelőtt 10 óra körül megérkezés Mohácsra, ahol elvegyülhetsz a farsangi forgatagban
 • Visszaindulás Budapestre várhatóan késő délután, 18 óra körül
 • Érkezés Budapestre forgalomtól függően 21-22 óra körül

Hasznos információk:

 • Felszerelés: kis hátizsákot érdemes magaddal hozni, ami tartalmaz szendvicset és vizet az útra. Mohácson lehetőség van meleg és hideg ételek, italok vételére, elfogyasztásra.
 • Öltözet: érdemes rétegesen öltözködni, illetve ajánlott az esőkabát. Jó idő esetén természetesen a feleslegesnek vélt dolgok a buszban hagyhatók.
 • Az út minden korosztály számára ajánlott és az aktuális időjárástól függetlenül indul.
 • Kutyát nem lehet hozni, a buszra nem engedik fel.
 • Az utasok neve a visszaigazolást követően legkésőbb az indulás előtt 3 nappal módosítható 2.500 Ft / fő ellenében

Fontos tudnivalók:

 • Regisztrációs díj (az irodában fizetendő): 1.000 Ft / fő
 • Útlemondási biztosítás: 1%
 • A helyfoglalás a befizetés sorrendjében történik
 • A teljes csoport elhelyezése érdekében az utazási iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson; fix ülőhely foglalása az autóbuszon az út teljes időtartamára: 1.000 Ft / fő
Budavár Tours Utazási Iroda
1011 Budapest, Batthyány tér 5-6.
ertekesites@budavartours.hu
06 (1) 356 5656

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Egy napos kirándulás a hagyományos farsangi rendezvényre, a mohácsi busójárásra egy főnek, autóbuszos utazással. A busójárás 2009-től szerepel az UNESCO szellemi örökség reprezentatív listáján és 2012 óta hungarikumnak számít. Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Fontos

Beváltható: 2015.10.22. - 2016.02.02.
Időpontok: 2016.02.06. vagy 02.07. (a szabad helyek függvényében) • Az Alkupon megvételét követően előzetes bejelentkezés szükséges a kuponszám és titkos kód megadásával, emailben: ertekesites@budavartours.hu • Regisztrációs díj (az irodában fizetendő): 1.000 Ft / fő • Útlemondási biztosítás: 1% • Az Alkuponok korlátozott számban kaphatók!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:00-17:00
Szombat: zárva
Vasárnap: zárva
Személyes ügyfélszolgálat és készpénzes fizetés:
Alkupon Pont
1074 Budapest Hársfa utca 21, fszt.
(ÉTK Irodaház, 50-es kapucsengő)

Hétfő - Péntek: 8:45-17:00
Oldal tetejére