9.990 Ft helyett 4.990 Ft: Fenséges libalakoma Márton nap alkalmából Szentendrén és séta a Skanzenben, egynapos buszos kirándulás 1 személy részére november 11-én

Neoline Utazási Iroda
1 5
3.8 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

4.990 Ft

Ajánlatkérés
Neoline Utazási Iroda
Szentendre, Magyarország
06 (1) 317 1256

Vélemények

H. Levente

Nagyon sok egynapos buszos út van érdekes látnivalókhoz, aki bírja az ilyet, annak nagyon jó!

V. Hedvig

Velencében szilvesztereztünk, rengetegen voltak, de nagyon élveztük!

R. Károly

Nagyon tetszett Prága, jó volt az idegenvezető is!

Az ajánlat leírása

Add meg a módját a Márton napnak egy hamisítatlan szentendrei libalakomával és kirándulással!

Időpont

  • 2018. november 11.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás

Az ár nem tartalmazza

  • Skanzen belépő: felnőtt: 2.000 Ft, diák 6-26 év, nyugdíjas 62-70 év: 1.000 Ft
  • Választható menük 2.500 vagy 2.800 Ft
  • Adminisztrációs díj: 1.000 Ft/fő

Feláras lehetőség

  • Fix ülőhely a buszon 1.000 Ft/fő

Program

Találkozás: 8:00 órától a Blaha Lujza téri parkolóban, indulás: 8:30 órakor.

Szentendre a templomok városa, és évtizedek óta a magyar képzőművészet egyik legnépszerűbb központja. A XX. Század elején Jankó János és Ferenczy Károly után Réti István növendékei hozták létre 1929-ben a Szentendrei Művésztelepet, 1935 táján Vajda János és Korniss Dezső már a „szentendrei festészet” külön programját fogalmazták meg. A II. világháború után sokan telepedtek le a városban, és ma is működik az alkotótelep. A gyönyörű fekvésű „dalmát hangulatot” árasztó kisvárosban ma is számtalan műemlék várja a látogatókat.

Elsőként Szentendre legfontosabb látnivalóival ismerkedünk meg: Ellátogatunk a Kovács Margit Múzeumba (belépő: felnőtt: 1.200,- Ft/fő, diák, nyugdíjas: 600,- Ft/fő), majd kívülről megnézzük a Blagovesztenszka görögkeleti templomot, finom süteményeket kóstolhatunk a Szamos Marcipán múzeum cukrászdájában, majd a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban ismerkedhetünk meg a skanzen kiállításaival, miközben a 100-200 éves épületek között sétálunk. A nap zárásaként egy libatoros vacsorát fogyasztunk el.

Márton napja fontos fordulópont volt a naptárakban: vidéken ekkor fejeződtek be a mezőgazdasági munkák, ezen a napon zárult le a gazdasági év. Szent Márton ünnepén libát illik enni és újborral szokás koccintani. Ez egyben a Skanzen szezonzáró rendezvénye, amely a neves naphoz kapcsolódó gasztronómiai különlegességekkel invitálja a látogatókat. Ekkor kezdődtek a téli társas munkák, kalákák is. A házak kemencéit begyújtjuk, a pattogó tűz mellett tollat fosztunk, mesét hallgatunk, sült finomságokat kóstolunk.

A néphagyomány szerint a gazdasági évet, a szántóföldi teendőket november 11-e, azaz Márton napja zárja le. Elkezdődik a természet téli, pihenő időszaka, s ezzel párhuzamosan a kalákában történő, vidám munka a házakban. Márton-napon kóstolták meg először az újbort, és vágták le a tömött libákat, hiszen ez volt a 40 napos karácsonyi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor kiadósan, jóízűeket lehetett enni, és mellette mulatozni. Úgy tartották a régiek, hogy minél többet isznak ilyenkor, annál több erőt és egészséget töltenek magukba. Márton-napon kötelező libás ételt fogyasztani, hiszen a mondás szerint, aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik!

A tollfosztóban a látogatók a finom meleget árasztó kemencék és kályhák mellett bekapcsolódhatnak az őszi társas munkákba, és részük lehet a szántóföldi munkák lezárulását követő kedélyes hangulatban. Miközben jár a kezük, az asszonyok a nyelvüket sem pihentetik, hanem kacagtató történetekkel, tréfás dalokkal szórakoztatják a munkálkodókat.

A Skanzen látogatása után Szentendrén a Labirintus étteremben fogjuk a libatort elfogyasztani.

Választható menük

  • I. menü 2.800 Ft/fő
    • Libaaprólék leves
    • Konfitált libacomb aszalt szilvás lilakáposztával és hagymás törtburgonyával
    • Lúdláb szelet
  • II. menü 2.500 Ft/fő
    • Konfitált libacomb aszalt szilvás lilakáposztával és hagymás törtburgonyával
    • Lúdláb szelet

Jó utat kívánunk!

Szentendre, Magyarország
06 (1) 317 1256

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Fenséges libalakoma Márton nap alkalmából Szentendrén és séta a Skanzenben, egynapos buszos kirándulás 1 személy részére november 11-én

Fontos

Időpont: 2018. november 11 • Az Alkupon megvételét követően előzetes bejelentkezés szükséges emailben: kalandozas@t-online.hu • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére