9 napos körutazás Olaszországban, busszal, reggelivel – vár Róma, Capri és Nápoly

Ajánlat kód: 41499
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

284.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 41499

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Róma, Capri, Pompeji, Nápoly egyetlen nagy olasz körutazáson!

Opciók

  • 2022. október 17.: , 284.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazás: légkondicionált autóbusszal
  • Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.
  • Ellátás: reggeli
  • BBP utasbiztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Idegenforgalmi adó: kb. 20 €/fő
  • Belépők, hajójegyek, Capri szigetén a helyi közlekedés (buszjegyek), fülhallgató: kb. 180 €/fő.
  • Szervizdíj / Borravaló: 10 €/fő
  • Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 2%

Felár

  • Félpanziós felár: 38.000 Ft
  • Egyágyas felár: 82.000 Ft

Program

1. nap: Budapest – Ronta (kb. 980 km)

Utazás Budapest – M7 autópálya – Ljubljana útvonalon, Szlovénián át, rövid pihenőkkel Olaszországba. Szállás Ronta környékén.

2. nap: Ronta – Orvieto – Róma (kb. 420 km)

Utazás az etruszkok által alapított ORVIETO-ba. Séta keretében ismerkedés a vulkáni tufasziklára épült településsel. A dóm majd’ 300 évig készült, lélegzetelállítóan szép homlokzatával Olaszország egyik legnagyszerűbb román-gótikus stílusú katedrálisa. A főbejárat feletti külső falakon Mária legendáját bemutató mozaikábrázolás látható. Tovább utazás Rómába, szállás Róma külvárosában.

A repülővel érkező utasok az esti órákban menetrend függvényében Rómába repülnek.

A repülőtéren várja Őket a magyar autóbusz. Transzfer a szállodába. Szállás együtt, az autóbusszal érkezőkkel.

3. nap: Róma (kb. 20 km)

Városnézés az „örök városban”. RÓMA egy világbirodalom fővárosa volt, és a kereszténység központja maradt akkor is, amikor a császárság kettészakadt. A reneszánsz és a barokk idején születtek a legnagyszerűbb épületek, de természetesen sok ókori emléket is találhatunk itt. Délelőtt a falakon kívüli Szent Ágnes Bazilika, a Santa Constanza (Nagy Konstantin lányának mauzóleuma) és Róma egyik katakombája várnak ránk, a délután folyamán pedig megcsodáljuk a Colosseum monumentális építményét és felfedezzük az ókori Róma központját, a Forum Romanumot. Szállás Róma külvárosában.

4. nap: Róma (kb. 20 km)

Folytatjuk az ismerkedést Rómával: felkeressük a San Giovanni Laterano Bazilikát és a Szent Lépcsőt (a hagyomány szerint ezen a lépcsőn lépett bírái elé Jézus). A Szent Péter Bazilika megépülése előtt a Lateráni Bazilika volt a pápaság főtemploma. Hogy a barokk művészet alkotásai se maradjanak ki, a Spanyol lépcső teraszokkal gazdagított, szétágazó, majd újból összefonódó barokk remekét keressük fel. Visszatérésünket „bebiztosíthatjuk” a városba, ha a legenda szerint némi aprópénzt dobunk a Trevi szökőkútba. A Piazza Navona a főváros sok csodálatos tere között is talán a legszebb. A Pantheon az ókori világ talán leglenyűgözőbb ránk maradt épülete, melyben sok kiváló művészt és államférfit temettek el, itt nyugszik Raffaelo is. Szállás Róma külvárosában.

5. nap: Vatikán – Sorrento környéke (kb. 280 km)

Délelőtti programunk során ellátogatunk a Föld legkisebb államába, a VATIKÁN-ba. A világ legnagyobb római katolikus temploma a Szt. Péter Bazilika, melyet a legenda szerint Nagy Constantinus császár emeltetett Szent Péter sírja fölé. A székesegyház kupolájának terve Michelangelo nevéhez fűződik. A Szent Péter tér jellegzetessége a teret szegélyező két hatalmas oszlopcsarnok, melyek szinte kitárt karokként a templomhoz ölelik és terelik a látogatót. A Vatikáni Múzeumok egyedülálló, gazdag gyűjteményei mellett megcsodálhatjuk Michelangelo freskóit is. Délután továbbutazás Sorrentóba, szállás.

6. nap: Pompeji – Nápoly (kb. 130 km)

Utazás POMPEJI-be. A romváros ásatásai 1748-ban kezdődtek el és azóta is folynak. Sétánk során megismerkedhetünk az ókori város építészetével, a kort messze meghaladó lakásokkal, fürdőkkel és az itt élők mindennapjaival. Elmerülünk NÁPOLY különleges városában. „Nápolyt látni és…” szól a mondás. Arról, hogy ebben sok igazság van, városnézésünk során mi is meggyőződhetünk. Érdekes, hogy műemlékei nem olyan rendkívüliek, de történelme, környezetének természeti szépségei, gasztronómiai hagyományai és nem utolsó sorban zenei élete teszik feledhetetlenné, az „O Sole mio” és több közismert olasz műdal is itt született. Történelme két és fél évezredet kapcsol össze az ókor, a középkor és az újkor időszakainak folyamatában. Szállás Sorrentóban.

7. nap: Capri szigete

Egész napos hajókirándulás CAPRI-ra. A sziget valamikor Tiberius császár kedvelt tartózkodási helye volt, ma főként idegenforgalmi látványosság. A dús növényzetű sziklaszigeten a tenger tiszta levegője, olajfák és virágok illata tölt be minden zugot. A helyiek Caprit a fény, a színek és illatok szigeteként is említik, a turisták részére pedig ókori műemlékei miatt is felejthetetlen élményt nyújt. A sziget nyugati oldalán fekvő ANACAPRI fő nevezetessége a Villa San Michele. Tulajdonosa a világhírű svéd orvos-író, Axel Munthe volt, akinek ”San Michele regénye” című művét magyarra is lefordították. A múzeumszerűen berendezett villában ókori, reneszánsz és barokk emlékeket gyűjtött össze. Szállás Sorrentoban.

8. nap: Sorrento – Ronta (kb.420 km)

Reggeli után, búcsút intünk a Sorrentói-félszigetnek, és Róma felé veszük az irányt. A déli órákban a repülőtéren búcsúzunk a repülős utasoktól. A buszos vendégek továbbutaznak. Szállás Rontában.

9. nap: Ronta – Budapest

Hazautazás rövid pihenőkkel.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

9 napos körutazás Olaszországban, busszal, reggelivel – vár Róma, Capri és Nápoly

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére