9 napos körutazás Írországban és Észak-Írországban, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel/félpanzióval, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 42558
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

689.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 42558

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a smaragdzöld ír sziget csodáit!

Időpont

  • 2023. 06. 22.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Dublin útvonalon, a Lufthansa légitársaság repülőjárataival
  • Repülőtéri illeték
  • Egy db kézipoggyász (max. 55x35x25 cm, max. 10 kg) és egy feladott poggyász (max. 20 kg)
  • Utazás Írországon belül különbusszal
  • Nyolc éjszaka szállás jó minőségű, 3 és 4*-os szállodákban, kétágyas szobában
  • Dublinban és Észak-Írországban reggeli (5 éj), a vidéki Írországban félpanzió (reggeli és vacsora, 3 éj)
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
  • A program során a szükséges belépők

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítás 650 Ft-tól/nap
  • Útlemondási biztosítás: 2,5%
  • Javasolt szervizdíj (helyben fizetendő): 15 Euró/fő

Fakultatív programok

  • Fakultatív kirándulás az Óriások útjához 90 EUR /fő
  • Fakultatív ír est a Merry Ploughboy pubban 85 EUR /fő
  • Guinness Storehouse 50 EUR /fő

Felár

  • Egyágyas felár: 160.000 Ft

Program

június 22. csütörtök

Elutazás Budapestről a Lufthansa járataival Dublinba, müncheni átszállással (06:00-07:20, 08:25-09:45). Érkezés után megkezdjük utazásunkat Írország déli tájai felé. Útközben megállunk a Rock of Cashelnél. A környező síkságból az égbe emelkedő erődítmény évszázadokon keresztül a királyi és a papi hatalom jelképe volt: az V. századtól Munster királyainak székhelyeként működött, hatalmuk szinte egész Dél-Írországra kiterjedt. A XII. században átengedték az egyháznak, és a vallási központ virágzásnak indult. A XVII. században Cromwell seregei vetettek véget fénykorának, majd a vár évszázadokig lakatlan volt. Most látogatók hada ostromolja kivételesen gazdag középkori emlékei miatt. Szállás Cork közelében, vacsora a szállodában: Blarney Woollen Mills Hotel***.

június 23. péntek

Reggeli után továbbutazunk nyugat felé, ahol bejárjuk a Dingle-félsziget legszebb részeit: a tengerparti útról csodás kilátás nyílik az óceánra és a több kilométer hosszan elnyúló homokos tengerpartokra, kis kelta falvak szegélyezik az utat, őskori és kora keresztény emlékek mellett haladunk el. Felkeressük a Gallarust, a VII. századi, habarcs nélkül épült kis kápolnát, melynek alakja egy felfordított hajóra emlékeztet. Folytatjuk utunkat Dingle felé, a tradicionális halászkikötőbe, ahol színes falú házak, nyüzsgő pubok és éttermek között sétálhatunk. Szállás Tralee közelében, vacsora a szállodában: White Sands Hotel***.

június 24. szombat

Ma észak felé utazunk, és Írország egyik leglátogatottabb műemlékét, a Bunratty kastélyt keressük fel, amely az ország legjobb és legteljesebb állapotában fennmaradt középkori építménye (XV. század). 26 hektáros parkjában a régi falusi élet színterei, zajai, ízei elevenednek fel: betérhetünk a népiskolába, a postahivatalba, a kovácsműhelybe vagy az orvosi rendelőbe, de találunk itt farmházakat, vízimalmot, pubot és éttermet is. Továbbhaladunk a vad tengerpartokról ismert Burren régió felé, ahol Európa legimpozánsabb, egyben legfélelmetesebb sziklafalai, a Moher-sziklák találhatók. A 230 méter magas sziklafalat 8 kilométer hosszan ostromolják az Atlanti-óceán hullámai. Kihagyhatatlan élmény ezen a tájon sétálni! Szállás Galway-ben, vacsora a szállodában: Lady Gregory Hotel***.

június 25. vasárnap

Reggeli után kelet felé utazunk, és megállunk Clonmacnoise-nál, a Shannon folyó partján emelt kora keresztény épületegyüttesnél, melynek legrégebbi tagja a VI. század óta áll itt. A Killbeggan whiskey lepárlóban megismerkedünk az ír nemzeti ital készítésének módjával és történetével. Szállás Dublinban: Staycity Dublin City Centre****.

június 26. hétfő

A mai napon Észak-Írország felé vesszük az irányt. Belfast a sziget második legnagyobb városa, története a XII. századra nyúlik vissza. Városnézésünk során felkeressük a Városháza épületét, elsétálunk az Operaházhoz, az Albert óratoronyhoz, majd a város legfőbb nevezetességéhez, a Titanic Múzeumba látogatunk. A Thompson szárazdokkban többezer hajóépítő szorgos munkája nyomán készült el a világ akkori legnagyobb óceánjárója. Első és egyben utolsó tragikus útja nem ismeretlen számunkra, számos dokumentum- és mozifilm is megörökítette már. Építésének történetébe a fennmaradt tárgyi emlékek mellett eredeti filmfelvételek, színvonalas audio-vizuális eszközök segítségével pillanthatunk be. Szállás Belfast közelében, az Antrim régióban: Holiday Inn Express Antrim***.

június 27. kedd

Szabadprogram Belfastban, melynek során lehetőség van felkeresni a várat vagy a közeli állatkertet, vagy fakultatív kirándulás az Óriások útjához (90 Euró/fő, helyben fizetendő). Varázslatos tájak, gyönyörű tengerparti út mentén jutunk el északra, a Giants’ Causeway-hez, mely egy vulkáni tevékenység eredményeként létrejött, körülbelül 40 000 bazaltoszlopból álló terület a sziget észak-atlanti partszakaszán. Az időjárási viszontagságoknak kitett kőzetek néhol egész érdekes alakzatokat vettek fel, mintha valóban emberkéz alkotásai lennének. Felkereshetjük az Óriás csizmáját, az Óriás szemét, a Pásztorlépcsőt vagy az Óriások hárfáját.

Követlező állomásunk a romantikus, szilkafalon meredező Dunluce vára. A középkori erődítmény a hajdani McDonnell klán rezidenciája volt. A sziget egyik legfotogénebb műemlékét a szárazföldről hídon keresztül közelíthetjük meg.

Szállás Belfast közelében.

június 28. szerda

Visszautazunk Dublinba, útközben megállunk a Trim váránál. Írország legnagyobb anglo-normann vára a XII. században épült egy korábbi fa szerkezetű erődítmény helyén. Tara dombja (Hill of Tara) a következő nevezetesség: a viszonylag alacsony mészkőképződmény számos ősi építmény-maradványnak ad otthont. Egyes emlékek feltehetően a kőkorszakban is itt álltak már, illetve a kelták innen irányították a Meath Királyságot. Délután a szállás elfoglalása Dublinban: Staycity Dublin City Centre****.

június 29. csütörtök

Reggeli után egész napos buszos és gyalogos városnézés során ismerkedünk meg az ír főváros nevezetességeivel: Merrion square, St Stephen's Green (a dublini Városliget), Christchurch katedrális, Szent Patrik katedrális (belépővel), Temple Bar negyed.

Délután szabadidő vagy látogatás a Guinness Storehouse-ban - fakultatív program: 50 Euró/fő, helyben fizetendő.

A Guinness Storehouse igazi csemege az ír sör kedvelőinek. A minden érzéket megmozgató kiállításon a látogatót körülvevő szavak, zenék, képek, hangok és illatok segítségével kapunk betekintést a sörfőzés hagyományáról. A látogatás fénypontja lehet a sörkóstolás a Gravity bárban, Dublin legmagasabban fekvő bárjában, ahonnan ráadásul gyönyörű kilátás nyílik a fővárosra.

Szállás Dublinban.

Ír est a Merry Ploughboy pubban - fakultatív zenés program Dublin külvárosában, transzferrel: 85 Euró/fő, helyben fizetendő.

A Dublin külvárosában található, tradícionális ír pub ad otthont az egyik legnépszerűbb ír show-műsornak. Az est során élvezhetjük a páratlan ír vendéglátást, a helyi ételeket és az ír zene ritmusát. Felejthetetlen élményt nyújt a közel félórás pergő, profi táncelőadás. A részvételi díj tartalmazza az oda-vissza transzfert, a belépőt és a vacsorát, de nem tartalmazza az italfogyasztást!

június 30. péntek

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, szabadidő Dublinban. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás a Lufthansa járataival, müncheni átszállással (17:45-21:05, 22:25-23:40).

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

9 napos körutazás Írországban és Észak-Írországban, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel/félpanzióval, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére