9 napos körutazás Albániában, busszal, 3-4*-os szállásokkal, félpanzióval

Ajánlat kód: 37294
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

227.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 37294

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerd meg a két tenger, az Adriai- és a Jón-tenger festői országát, Albániát!

Időpont

  • 2021. szeptember 19-27.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A részvételi díjat autóbuszos utazással
  • A szállást 4* és 3*-os szállodák 2 ágyas szobáiban, Albániában 4*-os elhelyezéssel
  • A félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)

Az ár nem tartalmazza

  • A fakultatív kirándulások és belépők árait (min. 30 fő résztvevő esetén) kb. 58 EUR/fő
  • Az útlemondási biztosítást 1,5%
  • Belépők (helyben fizetendő) kb. 23 EUR/fő
  • BBP utasbiztosítás (Aegon), Basic: 540 Ft/fő/nap, Extra: 710 Ft/fő/nap, Exclusive: 910 Ft/fő/nap

Felár

  • Egyágyas felár 59 500 Ft

Program

1. nap: A Novi Pazári Szandzsák históriája

Indulás reggel 6:00 órakor Budapestről, a Blaha Lujza térről, a Corvin előtti parkolóból. Utazás az M5 autópályán Szegedig, majd a határ átlépése után Belgrád irányába az E75 pályán. Útközben vázlatos ismertető a XV. századi, al-dunai magyar határvédelmi rendszerről és a Nándorfehérvári diadalról (1456).  A Hogyan alakult ki a Novi Pazari Szandzsák?  kérdés áttekintése, szemelvényekkel „Európa beteg embere” az Oszmán – Birodalom XIX. századi eseményeiből. Vázlatos ismertető Novi Pazar (törökül Yeni Pazar, vagyis Új Bazár) néhai- és mai muszlim kultúrájáról, a muhajir menekültekről, s a mai török kapcsolatokról. Koraesti érkezés Novi Pazarba. Vacsora után Gróf Andrássy Gyula, a Berlin Kongresszus (1878) és a néhai osztrák-magyar Novi Pazar (1878 – 1908) idők fakultatív méltatása – egy-két pohár fehér bor mellett… Éj Novi Pazarban.

2. nap: Montenegrón át Durazzo (Durrës) partjaira

Reggeli után városnézés Novi Pazar kicsiny, megmaradt „török negyedében”. Átlépés a néhai szandzsák (Yeni Pazar sancaği) montenegrói vidékeire. Rövid szünetek a legszebb magashegységi panorámáknál, szemelvényekkel Crna Gora (Montenegro), a „Fekete-hegyek” országa múltjából és természeti szépségeiből. (A határátlépések időtartamától függően rövid városnézési lehetőség Shkodërben – magyarul Szkutariban. Figyelem! Ez a program csak a gyors szerb – montenegroi és montenegroi – albán határátkelések esetén valósítható meg.)  Rövid felkészítés a buszon Albánia festői tájairól, s az előttünk álló csodaszép látnivalókról. Néhány szó Durrës (Durazzo) az Adriai-tenger egyik legrégebbi kikötője múltjáról – jelenéről. Durazzo 449. óta érseki székhely. Alapítói görög gyarmatosítók voltak a Kr. e. VII. században. Epidamnosz néven az antik görög világ egyik legjelentősebb kikötője volt. Dyrrachium az ókori római időkben, a Konstantinápolyba vivő Via Egnatia út nyugati kezdőpontja. Több mint 400 éven át török uralom alatt állt – s 1913-tól 7 éven át ez volt Albánia fővárosa. Ma fejlett kikötő és nyaraló központ, „Brindisi és Bari másik partja.” (Kétféle fiatal lakossággal: 1. aki már talált munkát Olaszországban; 2. aki most keresi…) Esti bejelentkezés hotelünkbe. Séta lehetőség az Adria partján. Éj Durrësben.

3. nap: Pihenő az Adrián

Kései reggeli után egész napos strandolás, pihenés az Adria partján. Éj Durrësben.

4. nap: Pihenő az Adrián vagy Tiranában Apponyi Géraldine királyné és I. Zogu király nyomán

Kései reggeli után egész napos strandolás, pihenés az Adria partján. Fakultatív kirándulás lehetőség a fővárosba, Tiranába, az idegenvezető és helyi albán házigazdánk vezetésével: Városnézés a gyorsan modernizálódó, folyamatos átépítés alatt álló nagyvárosban: Sheshi Szkanderbég főtér – Ethem bég mecset – Óratorony. Látogatás a Nemzeti Történeti Múzeumban, majd városnézésünk folytatása: Régészeti  Múzeum (kívülről) – Parlament – Nemzeti könyvtár és a néhai „Olasz negyed”. A kirándulás során két korszak eseményeit ismerhetjük meg részletesebben – két meghatározó személy életén keresztül. 1.Szkander bég (1405-1468), a II. Murad szultánnal szembeforduló albán kormányzó élete és kora. 2.I. Zogu III. Szkander bég király (1895-1961) élete és kora – az olasz befolyás akkori – és mai jegyei. Néhány szó Apponyi Géraldine királyné (1915–2002), “Magyarország Fehér Rózsája” életéről. Délutáni visszaérkezés a hotelbe. (Minimum létszám: 30 fő. Részvételi díj: 20,-EUR/fő, belépődíjjal a Nemzeti Történeti Múzeumba) Éj Durrësben.

5. nap: Az UNESCO világörökségi Berat és a szépséges Albán-Riviéra

Reggeli után elutazás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Berat városába. A cseresznye és olajligetekből kiemelkedő, 3 óvárosi negyedből álló „élő skanzen” az ország legszebb műemléképületeinek otthona. 24 tornyos bizánci-oszmán erődromjáról nagyszerű kilátás nyílik az óváros(ok)ra. Séta a Mangalemben, a néhai török negyedben: Szultán mecset – Ólom mecset – Agglegény mecset. Séta és szabadidő a Gorica és Kalase negyedekben: Felkapaszkodás várfalakon belüli Kalase negyed zegzugos utcáiba. A Szent Tódor kapu, a Szetháromság-templom és a Szent Mihály kápolna fényképezése. Délutáni továbbutazás a Jón-tenger partvidékére, az Albán-Riviérára. Menet közben kísérlet a Riviéra, népszerű nevén csak Bregu különleges látnivalóinak felsorolására. Megérkezés Sarandë-be, „az Albán-Riviéra fővárosába” este. Éj Sarandëben.

6. nap: Pihenő a Jón-tengeren

Kései reggeli után egész napos strandolás, pihenés a Jón-tenger partján. Fakultatív kirándulási lehetőség az UNESCO világörökségi Butrintba. A Kr.e. XII. században attikai és korinthoszi görög telepesek által város a Magna Graecia (Szicília) felé irányuló hajóforgalom egyik legfontosabb csomópontjává vált. A római időkben Buthrotum néven virágzó kikötőként élt tovább – majd Velencei Köztársaság iskiemelt stratégiai helyszínként kezelte. Az ásatási területen így egymás „hegyén-hátán” tekinthetőek meg az ókori görög, római, bizánci, velencei és oszmán kori műemlékek. Visszaérkezés a hotelbe a koraesti órákban. (Figyelem! A fakultatív kirándulás részvevői feltétlenül hozzanak fürdőruhát és törölközőt. Részvételi díj: 20,-EUR/fő + csónak költség.) Éj Sarandëben.

7. nap: Pihenő a Jón-tengeren

Kései reggeli után egész napos strandolás, pihenés a Jón-tenger partján. Fakultatív kirándulási lehetőség a Llogara-hágóhoz (1.027 m) az idegen-vezető részvételével: Az egész napos utazás tengerparti állomásai: 1. Porto Palermo szigetre épült velencei erődje; 2. Llogara Nemzeti Park fenyvesei; 3. Himarë strandja (kiépített); 4.Gjipe kanyon és Gjipe partszakasz (kiépítetlen). (Figyelem! A fakultatív kirándulás részvevői feltétlenül hozzanak fürdőruhát és törölközőt. Részvételi díj: 18,-EUR/fő)  Koraesti visszaérkezés a hotelbe. Éj Sarandëben.

8. nap: A kicsiny Észak-Macedón Köztársaság

Korai reggeli – majd hazautazásunk megkezdése a Himarë  - Vlorë – Ohrid – Szkopje útvonalon, 2-3 óránkénti rövid pihenőkkel, egy határátlépéssel. Utazás közben ismertető az Észak-Macedón Köztársaság természeti viszonyairól, az ősi falvak, ortodox kolostorok és a legjobb szőlők kicsiny államáról – illetve arról, hogy Görögország miért nem ismerte / ismeri el máig sem az országocska nevét. Miért nincs köze a mai államocskának az ókori Makedóniához, illetve Nagy Sándorhoz és a makedón uralkodókhoz? – a kérdés körbejárása... Esti érkezés Szkopjébe. Éj Szkopjében.

9. nap: Pannónia hazavár

Reggeli után fővárosnézés, helyi házigazdánk irányításával: Daud Pasa fürdője – Musztafa Pasa komplexum – Óratorony – Kőhíd – Terézanya emlékmű és Alexandrosz emlékműve. II. Philipposz és I. Jusztiniánusz császár szobra. Rövid szabadidő és vásárlás a Török bazárban, majd hazaindulás. Utazás autópályán rövid megállókkal. A magyarországi szakaszon utazás az M5 autópályán. Budapestre érkezés az éjszakai órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

9 napos körutazás Albániában, busszal, 3-4*-os szállásokkal, félpanzióval

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére