Az akció lejárt! Iratkozz fel hírlevelünkre, és ezentúl nem maradsz le egyetlen kuponról sem!

8.990 Ft helyett 6.990 Ft: Kirándulás a Savoyai kastélyhoz és a Pozsonyi Koronázási Ünnepi Játékokra, egynapos buszos utazás 1 fő részére csoportkísérővel, június 25-én

Adutours Utazási Iroda
4.3 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!

6.990 Ft

Elfogyott!

Eredeti Ár Kedvezmény Megtakarítás
8.990 Ft 22% 2.000 Ft
Adutours Utazási Iroda
1074 Budapest, Hársfa utca 2.
adutours@t-online.hu
1/413 6790
www.adutours.hu/

Akció Leírása

Utazz vissza a történelemben, irány a Savoyai kastély és a Pozsonyi Koronázási Ünnepi Játékok!

Első állomásotok az ausztriai Schlosshof. A kastélyt, reprezentatív vidéki és vadászkastélyként építették Savoyai Jenő herceg számára. Főúri lakrészeivel, művészi teraszos kertjével és idillikus gazdasági épületeivel Ausztria legszebb barokk együtteseihez tartozik. A kastélylátogatás után szabadon sétálhattok a kastély mesebeli kertjében (angol kert, gyümölcsös kert, füvészkert, rózsakert.) és majorságában (állatsimogató, lovarda, tevék, fehér szamarak, alpakkák).

Délután tovább utaztok Pozsonyba, ahol évek óta megrendezésre kerülnek a pozsonyi Koronázási Ünnepi Játékok, amely Szlovákia egyik legnagyobb kulturális eseményévé nőtte ki magát az évek folyamán, hiszen szórakoztató módon, ugyanakkor hitelesen mutatja be a Pozsonyban megkoronázott 18 király és királyné történelmi források alapján rekonstruált koronázási szertartását.

A 2016. évi koronázási ünnepségek megrendezésére Mária Terézia megkoronázásnak 225. évfordulójáról történő megemlékezés jegyében kerül sor.

A szertartásrend szerint az esztergomi érsek, az ország prímása a király fejére helyezi a Szent Koronát, majd átadja a koronázási jelvényeket: a kardot, a palástot, az országalmát és a jogart. Ezt követően a király felavatja az aranysarkantyús lovagokat, majd leteszi a koronázási esküt, ígéretet téve, hogy megtartja az ország területi épségét. A koronázási aktus után Pozsony utcáin kezdetét veszi a népünnepély, amelyen kézművesek, mutatványosok, korabeli zenét játszó muzsikusok, énekesek, lovagi torna és más látványosságok elevenítik meg a kor hangulatát.

A délután során, ha van kedved, bemehetsz a várba vagy a Szent Martina Dómtól indulva végigsétálhatsz az óvároson keresztülvezető egykori koronázási útvonalon, ha követed a járdába ágyazott aranykoronák sorát. A városban lévő kis utcácskákban sétálgathatsz a számos üzlet között vagy kávézhatsz a hangulatos korzón egy belvárosi kávéház teraszán. Ha pedig megéhezel, ajánljuk a vadast knédlivel vagy egy jó sztrapacskát egy helyi barna sör kíséretében!

A csomag tartalma

  • Kirándulás a Savoyai kastélyhoz és a Pozsonyi Koronázási Ünnepi Játékokra
  • Egynapos buszos utazás 1 személy részére
  • Csoportkísérővel
  • Az utazás időpontja: június 25.

Fontos információk

  • Regisztrációs díj: 1.000 Ft / fő (a buszon fizetendő)
  • BBP biztosítás (70 éves korig): 550 Ft/fő
  • BBP biztosítás (70 éves kortól): 1.100 Ft/fő
  • Belépők hozzávetőleges árai kb.: 16 €/fő

Indulás

  • Reggel 6:00-kor Budapestről, az 56-osok terén lévő Időkeréktől

Jó utat kívánunk!

Adutours Utazási Iroda
1074 Budapest, Hársfa utca 2.
adutours@t-online.hu
1/413 6790

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Kirándulás a Savoyai kastélyhoz és a Pozsonyi Koronázási Ünnepi Játékokra. Egynapos buszos utazás 1 személy részére. Csoportkísérővel. Az utazás időpontja: június 25

Fontos

Beváltható: 2016.05.31. - 2016.06.23.
Az utazás időpontja: június 25 • A megvásárlást követő 3 napon belül szükséges a kódokat elküldeni az adutours@t-online.hu e-mail címre, a kódokkal, az utazók nevével, 1 telefonszámmal, 1 lakcímmel • Regisztrációs díj: 1.000 Ft / fő (a buszon fizetendő) • BBP biztosítás (70 éves korig): 550 Ft/fő • BBP biztosítás (70 éves kortól): 1.100 Ft/fő • Belépők hozzávetőleges árai kb.: 16 €/fő • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:00-17:00
Szombat: zárva
Vasárnap: zárva
Személyes ügyfélszolgálat és készpénzes fizetés:
Alkupon Pont
1074 Budapest Hársfa utca 21, fszt.
(ÉTK Irodaház, 50-es kapucsengő)

Hétfő - Péntek: 8:45-17:00
Oldal tetejére