8 napos városnézés Kairóban, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, 4*-os szállással, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 44536
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

550.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 44536

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kulturális kalandozás Kairóban!

Időpontok

  • 2024.12.06 - 2024.12.10.: , 550.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • a nemzetközi repülőjegyet, 23 kg feladott poggyásszal, az Egyptair közvetlen járatával; Budapest – Kairó – Budapest útvonalon, turista osztályon (melynek értéke: kb. 150 000 Ft)
  • 4 éjszaka szállást 4*-os, jó minőségű, belvárosi, nemzetközi szállodában, kétágyas szobákban
  • a félpanziós ellátást (reggeli a szállodában, ebéd vagy vacsora válogatott éttermekben, italok nélkül)
  • a program szerinti transzfereket és kirándulásokat autóbusszal és gyalogosan
  • a belépőket a program szerint
  • a speciális vendég és a magyar nyelvű szakértő vezetés költségeit Budapesttől Budapestig, illetve a helyi egyiptológus idegenvezető költségét

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítást
  • Az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
  • A borravalókat kb.: 8 USD / fő / nap
  • A vízum díját (helyszínen fizetendő) 25 USD / fő

Felár

  • Egyágyas felár 159 000 Ft

Program                  

1. nap: Budapest – Kairó

Semmi nem az, mint aminek látszik.

Elutazunk közvetlen repülőjárattal Budapestről Kairóba. Este érkezünk a szállodába. Első ismerkedés egy olyan világgal, melyet a következő napokban igazi utazó módjára járunk be, felfedezve azokat a helyeket is, melyek a turisták előtt rejtve maradnak. A mai naphoz jár egy történet a kétezer éves arab irodalom egyik csúcspontját jelentő, egyiptomi eredetű Ezeregyéjszaka meséiből.

2. nap: Kairó: a középkori város

Az arab mesevilág 24. órája

Mesemondók, kávéházak, kalligráfusok, eltűnőben lévő mesterségek. Ma a város legsűrűbben szőtt, lüktető-élő szövetét, az Iszlám Negyedet ismerjük meg. Nyüzsgés, dinamika és végtelen nyugalmas, békés percek jó ritmusú egymásutánisága, turisták által nem látogatott helyek következnek – és azok, melyeket látogatnak, de titkaikat csak nekünk tárják fel. Miért olyan fontos a szépírás? Hogy tudtak teljes könyveket szóról szóra megjegyezni? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk. A Halottak városában kezdjük a napot, mecsetek, iskolák és kézművesek látogatásával folytatjuk, vendégeskedünk egy kivételes életű műgyűjtő otthonában, hogy a napot egy olyan eredeti, szúfi szertartás nézőiként zárjuk, melynek hosszan ható emlékét örökre magunkkal visszük (fakultatív). (Halottak városa, El Azhar Iszlám Kairó: a Khalifa és Muez utca építészeti-kalligrafikus emlékei, Ibn Tulun mecset, Gayer Anderson Múzeum, Ghouri karavánszeráj, szúfi szertartás.)

3. nap: Giza-Memphis-Szakkara

Szépség és Igazság: az írástudók homokba temetett titkai

Messziről indulunk, hisz távolra nyúlik Egyiptom írott történelme is. Az Ókor rejtélyei és megfejtésük, titkos tekercsek és varázspapíruszok, a tudás birtokában lévő írnokok világával ismerkedünk. A legrégebbi idők emlékeit a Kairói Múzeum és az első piramismezők, kultikus temetkezési helyek őrzik. Hogyan igazította el a Halottak Könyve a túlvilágra igyekvőket? Mi volt az írnokok szerepe? Miért fontos, Különleges merítkezés a többezer éves emlékezetbe, annak féltve őrzött titkaiba, misztikus helyszíneibe. (Kairói Múzeum, Giza, Memphis és Szakkara.) Fakultatív program: burzsoá lounge a 9 piramis látványával frissítővel és desszerttel.

4. nap: Az igazi Kairó

Könyvek, art deco, művészvilág

Úgy járjuk be Kairó izgalmas, eredeti negyedeit, hogy közben Nobel-díjas írók törzshelyeit, a legjobb könyvesbolt-kávézókat, az egyiptomi értelmiség kedves helyeit is zsinórra fűzzük. Hajózunk a Níluson, szó esik ikonikus gyarmati épületekről, erős nőkről, francia hagyatékról, és a végén még arab betűket írni és sespest játszani is megtanulunk. (Belváros, art deco, Zamalek, diplomata- és művésznegyedek és kiváló éttermek-teraszok).

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

8 napos városnézés Kairóban, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, 4*-os szállással, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
39 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére