8 napos vakáció Szicílián, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, 3*-os szállással

Ajánlat kód: 44582
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

582.950 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 44582

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vegyél részt egy igazi dél-olasz kalandon!

Időpontok

  • 2024.10.23.: , 582.950 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A repülőjegyet a Budapest-Catania-Budapest útvonalon
  • 7 éjszaka szállást 3*-os szállodában(L'hotel è Palazzo Durante di Letojanni vagy hasonló)
  • Félpanziós elláttást
  • A leírásban szereplő programokat
  • Transzfert

Az ár nem tartalmazza

  • Idegenforgalmi adó a szállodában.
  • Belépőjegyek a múzeumokba és az archeológiai területekre (Kb. 30-40 euró/fő)
  • Etna belépőjegy (kb. 50-80 euró/fő)
  • Régészeti Park belépőjegy (kb 13Euró/fő)
  • Dóm belépőjegy (Kb. 3 Euró/fő)
  • Taormina színház belépőjegy 13 Euró/fő
  • (Idegenvezető és sofőrök részére opcionális borravaló a helyi szokások szerint ajánlott!)
  • Leírásban nem szereplő programok és étkezések
  • Utasbiztosítás
  • Útlemondási biztosítás

Felárak

  • Egyágyas felár

Program                  

1.nap: Érkezés és transzfer a szállodába.

2.nap: Reggeli után indulás az Etna vulkánhoz, Európa legnagyobb még aktív vulkánjához. Busszal érkezünk fel 1900 méter magason fekvő Rifugio Sapienzába. Belépőjegy felvonó használata esetén Kb. 50 euró/fő (ez esetben 2600 m magasra lehet feljutni), felvonó és Jeep igénybevétele esetén Kb.80 euró/fő (ez esetben 2750 méter magasra lehet feljutni).Innen sétát teszünk, hogy megcsodáljuk a Crateri Silvestri-t , ahol az 1892-es kitörés történt, szinte szürreális holdbéli táj lenyomatát hagyva maga után. A kirándulás végén Taormina és az Isola Bella kilátója felé indulunk el. A bájos falu, Taormina híres a görög színházáról és még ma is helyszíne a fontos kulturális eseményeknek, különbféle show-knak és koncerteknek. A helyiség központjának teraszáról lenyűgöző kilátás nyílik az Isola Bella öbölre, a partra és az Etna vulkánra is. A program végén visszatérés a szállodába időben a vacsorához.

3.nap: Reggeli után indulás Szirakúzába, amely az ókori Görögország egyik legfontosabb városa volt. Láthatjuk az ősi pompáját a régészeti parkban, ahol megcsodálhatjuk a Dionüsziosz fülét, egy ókori politikai börtönt. Végül a híres görög színház, ahol a mai napig is klasszikus színdarabokat mutatnak be, köszönhetően a kiváló akusztikának és a háttérben lévő csodálatos természeti tájnak. Gyalog megyünk tovább Ortigia szigetre, a város híres történelmi központjába, ahol megcsodálhatjuk az Apolló templomot, az Arethusa szökőkutat, a katedrálist és a várat.

Továbbutazunk Noto-ba, az UNESCO világörökség részévé nyilvánított barokk városába. Az 1692-ben egy földrengés következtében teljesen elpusztult várost a kor híres építészei építették újjá, így nyerte el jelenlegi pompás külsejét.

Késő délután visszaindulás a szállodába.

4.nap: Reggeli a szállodában. Ezen a napon ellátogatunk egy híres szabadtéri filmszínhelyre, ahol a Keresztapát forgatták, Savoca és Forza D'Agrò városokba. Savoca egy ősi falu, Olaszország legszebb falvai közé tartozik, gyalogosan meglátogatjuk a történelmi központját, ahol található az Anyatemplom és a híres Bar Vitelli, ahol a film néhány jelenetét forgatták. Aki szeretné, itt megkóstolhatja az egyik szicíliai finomságot: a Granitát. Továbbutazás Forza D'Agrò-ba a középkori faluba, ahol régi házakat és szűk sikátorokat láthatunk és egy szabadtéri múzeumot is megtekintünk. Majd visszaindulás a szállodába.

5.nap: Reggeli után ma folytatjuk a kalandjainkat, hogy meglátogassunk még két várost, amelyek szintén az UNESCO Világörökség részét képezik: Ragusa-t és Modica-t. Itt megcsodálhatják a barokk művészet robbanásszerű fejlődését. Ragusa az 1692-es földrengésben szintén teljesen a földdel vált egyenlővé, de a kor legjobb építészei teljesen újjáépítették, így templomai és palotái a mai barokk megjelenésben láthatóak. Továbbutazunk Modicába, a barokk építészet ékkövébe, amely még mindig őrzi dicsőséges középkori múltjának néhány aspektusát. Híres az itt gyártott és a világ minden tájára exportált csokoládé, sok a cukrászda, amelyek lehetőséget adnak a kóstolásra.

6.-7.nap: Szabadnap. Lehetőség a sziget egyéni felfedezésre vagy további fakultatív programokon való részvételre.

8.nap: Reggeli után kijelentkezés a hotelből. Ezt követően Catania felfedezésére indulunk. A helyi nevezetességek megtekintése és megismerése után szabadidő lehetőségünk során kiélvezhetjük az utolsó pillanatokat az útunkból még mielőtt hazaindulnánk Budapestre, Catania repteréről.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos vakáció Szicílián, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, 3*-os szállással

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére