8 napos olasz nyaralás a Sorrentói-félszigeten, buszos utazással, reggelivel, 3*-os szállással, programokkal

Ajánlat kód: 36867
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

139.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 36867

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vegyél részt egy hamisítatlan dél-olasz nyaraláson, a Sorrentói-félszigeten!

Időpont

  • 2021. július 25.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 7 éjszaka szállás 3*-os szállodában
  • Reggeli

Az ár nem tartalmazza

  • Félpanzió - kötelezően fizetendő: 28.000,-Ft/fő
  • Biztosítás: 4.560,-Ft/fő
  • Sztornó biztosítás: 1,5%
  • IFA

Belépők

  • Audio-guide 2.400,- Ft/fő
  • Nápolyi városnézés helyi idegenvezetővel 5 EUR
  • Positano-Amalfi-Ravello kirándulás 55 EUR  
  • Amalfi dóm 3 EUR  
  • Ravello/Dóm Múzeum 3 EUR
  • Ravello/Villa Rufolo 7 EUR  20 fő felett 6 EUR
  • Paestum kirándulás 30 EUR
  • Paestum belépő 12 EUR
  • Procida kirándulás 55 EUR
  • Cuma belépő 4 EUR

Felár

  • Egyágyas felár: 36.400,-Ft/fő

Program

1. nap: Budapest-Chianciano Terme

Találkozó kora reggel Budapesten, a Déli pályaudvarnál. Megkezdjük utazásunkat a Székesfehérvár-Siófok-Nagykanizsa útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. Utazás rövid pihenőkkel mai szállásunkra, Toszkánába. Chianciano Terme városában található szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk. Története az etruszk időkig vezethető vissza, neve azonban a római időkben gyógyító vizéről vált ismertté, így az „egészség városának” is nevezik. Félpanzió esetén vacsora a szállodában.

2. nap: Sant'Agata dei Goti-Nápoly-Sorrentói-félsziget

Reggeli után folytatjuk az utazásunkat dél felé. Campania tartományában első megállónk Itália egyik legegyedibb kisvárosa Sant'Agata dei Goti lesz. Az Isclero folyó két mellékfolyója a Martorano és a Riello mély szakadékot vájt a tufa sziklába, melynek meredek sziklafala mentén és a Taburno-hegy lejtőin fekszik a település. A város kulturális öröksége, gyönyörű épületei ugyanolyan változatosak és érdekesek, mint maga a történelme. A különleges hangulatú, tufasziklára épült város házacskái szinte egybeolvadnak a vulkanikus sziklaszirtekkel. Belvárosi sétánk alkalmával a középkori városfal, a vár és a Dóm épülete lesznek legfontosabb látnivalóink. Folytatjuk utunkat Nápolyba, ahol a város jelképe a Castel Nuovo, a Dóm, a Galleria Umberto és a Piazza del Plebiscito megtekintése következik. A kis sikátorokban járva még egy szerencsehozó corno-t is beszerezhetünk magunknak. A "corno", vagy becézett formában "curniciello" jelentése kürt, kürtöcske. A Nápoly környékén élők szerint a kürt képes megvédeni a gonosztól. Az eredete 3500 évvel nyúlik vissza, ugyanis ekkor már kürtöt akasztottak az emberek a bejárathoz, hogy megvédje őket a gonosz szellemektől. Az igazi corno kézzel készített, és piros színű, ajándékba kell, hogy kapjuk, magunknak nem vásárolhatjuk, viszont kiváló ajándékötlet lehet az otthoniaknak! A Sorrentói-félszigethez közeli szállásunkra a kora esti órákban érkezünk.

3. nap: Vezúv-Szabadprogram

Délelőtt fakultatív kirándulási lehetőség a Vezúvhoz. (Ár: 25EUR/fő) Utazás a „Pokol kapujához”, Campania tartomány ma is működő vulkánjának kráteréhez. Lehetőség a Vezúv kráterének megtekintésére. A világ egyik legveszélyesebb tűzhányójának felkeresése után, a Vezúv lankáin egy gazdaságban pihenhetünk meg programunk végén, ahol a híres Lacryma Christit is megkóstoljuk. „Krisztus könnye” névvel csak a Vezúv lejtőiről származó – már a rómaiak által is kedvelt - híres bor árulható. A helyiek úgy tartják mágikus csodatévő hatású, a mindent meggyógyító Lacryma Christi. Kóstoló a jellegzetes helyi termékekből (olívaolaj, tarallini stb.), majd visszautazás a szállásra. Délután szabadprogram, pihenési lehetőség a tengerparton. Este ismerkedés Sorrento városával. Belvárosi séta, érintve a város legszebb terét, a Piazza Tassot, majd szabadidő a nyüzsgő belvárosban.

4. nap: Positano-Amalfi-Ravello

Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás a világ egyik legszebb panoráma útján a híres Kék szalag útvonalon. Az Amalfi-part többi településével együtt 1997 óta része az UNESCO Világörökségének.  Positano városa felett Itália egyik legszebb, ha nem a legszebb panorámája tárul elénk. A látvány lenyűgöző a sziklaoldalba kapaszkodó apró, színes házacskákkal és az ámulatba ejtően kék tengerrel. Első megállónk az elbűvölő Positano , ahol sétát teszünk a városközpontban és a tengerpart felől is gyönyörködhetünk az elképesztő fekvéssel büszkélkedő városka mesés látványában . „Positano mélyre hatol” – írta Steinbeck. „Álomhely, amely nem tűnik valóságosnak, amíg ott vagy, de hívogatóan valóságossá válik, ha elhagytad.” Hajóra szállva, sziklaszirtek, festői öblök mentén egy órás sétahajózás után érkezünk meg Amalfi városába. Séta a Monte Cerreto lábánál fekvő kisvárosban, ahol megtekintjük a Szent András Dóm épületét majd rövid szabadidő. Amalfi városából már autóbuszunkkal folytatjuk tovább utunkat. Ravello következik, mely híres gyönyörű kerámiáiról is, valamint itt található az a fantasztikus kilátópont is, ahonnan az Amalfi partvidék legszebb panorámája tárul elénk. (Ár: 55EUR/fő) Visszaérkezés a szállodába a késő délutáni órákban.

5. nap: Capri, az álmok szigete

Szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás. Vitathatatlanul a világ egyik legszebb szigete. Sorrentó városából egy rövidke hajózással érjük el. Már a kihajózás is nagy élmény, hát még az érkezés a földi paradicsomba. A sziget nemcsak természeti szépségekben, de történelmi emlékekben is nagyon gazdag. Tiberius császár több villát is építtetett itt, és egy időben a hatalmas Római Birodalmat is innen igazgatta. Anacapri városában van egy varázslatos hely, a Villa San Michele. Axel Munthe egy svéd származású párizsi orvos volt, hatalmas természetkedvelő. Bár eleinte a karrierjére koncentrált, mégis amikor először járt Capriban és meglátta Tiberius császár villájának és egy kis kápolnának a romjait, úgy döntött, hogy újraépítteti ezeket és itt éli le életét. Ahhoz, hogy elérje élete célját, rengeteget kellett dolgoznia, ráadásul divatos orvosként, ami pedig soha nem akart lenni. Az építkezés történetét 1929-ben kiadott könyvében, a San Michele regényében részletesen leírta. A villának gyönyörű, „többszintes” kertje van, káprázatos növényekkel, forrásokkal és szobrokkal, de a legfőbb látnivaló itt mégis a páratlan kilátás a Nápolyi-öbölre az egyiptomi szfinx mellől. (Ha megsimogatod a szobrocskát, a kívánságod valóra válik.) Az Axel Munthe villa megtekintése után libegővel megyünk fel a sziget legmagasabb pontjára, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész Nápolyi-öbölre. Capri városában Augustus császár kertjéből fotózhatjuk a Faraglioni sziklákat. Capri gyönyörű kis pasztellszínű házaival, kacskaringós, szűk kis utcácskáival, tereivel garantáltan magával ragadja a látogatókat. Érdemes megkóstolni a citromos csokoládét és a helyi limoncello-t. (Ár: 85EUR/fő) Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

6. nap: Procida szigete

Pihenés a tengerparton vagy kirándulás a régió egyik meseszép szigetére. Kora reggeli indulás a nápolyi kikötőbe, ahonnan kb. 40 perces hajózással érjük el a nápolyi öböl legkisebb szigetét. Procida, színes kis házaival már messziről elbűvöli a látogatókat. A sziget két világhírű film forgatási helyszínéül is szolgált (Il Postino, A tehetséges Mr. Ripley). Microtaxi segítségével járjuk be a kis sziget festői központját. Megtekintjük a Corricella kikötőt, és a sziget védőszentjének tiszteletére emelt Szent Mihály katedrálist, majd szabadidő, fürdési lehetőség. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. (Ár: 55 EUR/fő)

7. nap: Caserta-Montecatini Terme

Vár a Nápoly Versailles-ának is nevezett Caserta, mely a Világörökség része. Méreteivel, pompájával és a hozzátartozó kertekkel a versailles-i, madridi és szentpétervári paloták mellett az egyik legnagyobb és legimpozánsabb királyi palota Európában. A nápolyi királyok egy monumentális barokk kastélyt építtettek a Párizs melletti Versailles-i kastély mintájára. A palota igen népszerű a filmrendezők körében is, hiszen a Mission Impossible III., valamint a Star Wars filmekben is feltűnt, utóbbiban, mint Amidala Királynő kastélya a Naboo bolygón. Ezenkívül itt forgatták a vatikáni részt, Dan Brown egyik bestsellerének filmfeldolgozásában, az Angyalok és Démonok című film jelenetében. A királyi palota és kert megtekintése után folytatjuk utunkat a toszkánában található szállásra. Szálláshely elfoglalása Montecatini Terme hangulatos városában az esti órákban. A több, különböző hatású gyógyforrás köré épült város mára Olaszország legnagyobb gyógyturisztikai központja, mely az ivókúráiról híres. A pezsgő városközpontban hangulatos utcák, pálmafás terek, éttermek, bárok, üzletek várják a látogatókat.

8. nap: Montecatini Terme-Budapest

Reggeli, majd hazautazás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Magyarországra. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos olasz nyaralás a Sorrentói-félszigeten, buszos utazással, reggelivel, 3*-os szállással, programokkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére