8 napos nagy körutazás Csehországban, busszal, reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 38668
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

147.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38668

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Csehország látnivalóit egy felejthetetlen 8 napos körutazáson!

Opciók

  • 2021.09.16. - 2021.09.23.: , 147.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az utazást felsőkategóriás autóbusszal
  • 7 éjszaka szállást, kétágyas szobákban
  • A reggelit
  • A megadott programokat
  • Az audioguide készüléket
  • Az idegenforgalmi adót
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • A helyszínen fizetendő belépőjegyeket (nyugdíjas kedvezmény igénybe vehető) kb. 1900 CZK
  • Az útlemondási biztosítást 1,5%
  • BBP utasbiztosítás (Aegon)
    • Basic: 590 Ft/fő/nap
    • Extra: 790 Ft/fő/nap
    • Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

Felár

  • Ülőhelyválasztási felár (1-3. sor) 3.000 Ft/ fő
  • Ülőhelyválasztási felár 1.500 Ft/ fő
  • Egyágyas felár 58.000 Ft/ fő
  • Fakultatív vacsoralehetőségek
    • 7 vacsora a szálláson: 42.500 Ft / fő
    • 6 vacsora a szálláson + 1 tradicionális sörvacsora egy helyi étteremben (a 4. napon) 52.300 Ft / fő
    • 1 tradicionális sörvacsora egy helyi étteremben (a 4. napon) 13.500 Ft / fő

Program

1. nap: Budapest - Valtice - Svatý Kopeček - Olmütz

A reggeli órákban indulunk Budapestről, vidéki utasaink a meghirdetett felszállóhelyeken tudnak csatlakozni az autóbuszhoz.

A késő délelőtti órákban érünk Valtice-be. A lichtensteini hercegek egykori rezidenciája és a hozzá tartozó park, a Világörökség része. A család az Osztrák-Magyar Monarchia három leggazdagabb családjának egyike volt, így nem csoda, hogy az arisztokrácia krémje is megfordult itt. A látogatás során több mint húsz termet láthatunk, köztük azokat is, ahol I. Ferenc József vagy éppen Metternich kancellár is vendégeskedett.

Innen Olmütz felé indulunk tovább, ám először  útba ejtjük a Boldogságos Szűz Mária Bazilikát, mely a Svatý Kopeček dombon magasodik. A búcsújáróhely története a 17. század elején kezdődött, a 30 éves háború idején, amikor a tehetős borkereskedő, Jan Andrýsek, hálából elhatározta, hogy egy kis kápolnát emeltet a Szűzanya tiszteletére. Talált egy egészen kiváló fás dombot, amely a premontrei apát birtokában volt. A legenda szerint ez a domb emlékeztette leginkább arra az álombeli helyre ahol Szűz Mária megjelent előtte. Az épület egészen a 18. század második feléig a premontreiek birtokában állt, maga Mária Terézia császárnő is felkereste, majd 1784-ben „kis bazilika” (basilica minor) rangot kapott. Ám ezt követően II. József, a „kalapos király” számos más kolostor mellett Svatý Kopečeket is feloszlatta.

Innen Olmütz belvárosába indulunk, és idegenvezetőnk segítségével felkeresik a legfontosabb látnivalókat, köztük a világörökségi listán szereplő Szentháromság oszlopot is, mely a város központjának domináns műemléke.

Némi szabadidőt követően elfoglaljuk a szállást Olmütz-ben (2 éj). Fakultatív vacsora lehetőség a szálláson.

2. nap: Bouzov - Kroměříž

Reggeli után utunk a Teuton Lovagrend romantikus várkastélyába, a kifogástalan állapotú Bouzovba vezet. Több híres film forgatási helyszínéül is szolgált, ami nem csoda: 60 méter magas vártorony, neogótikus vároltár, gyönyörű festmények, korabeli bútorok és nyaranta lovagi tornák repítenek vissza minket képzeletben a 14. századba.

Miután kigyönyörködtük magunkat, az 1876-ban alapított Kvargli Múzeumba megyünk, ahol a látogatást követően kóstolunk is. Az eredeti olmützi kvargli egy híres és igen kedvelt, sovány aludttejből érlelt cseh sajt, melynek állítólag 150 féle elkészítési formája ismert. A 15. században már találunk róla írásos emlékeket, de azóta ez az ínyencség, a cseh konyha nélkülözhetetlen részévé vált.

Következő állomásunk Kroměříž, melyet néhány éve a legszebb cseh történelmi városnak választottak, ami nem is csoda, hiszen a Morva folyó mellett található település könnyen bejárható és a palotakert is gyönyörű. A harmincéves háború után épített korai barokk stílusú érseki palota eredetileg várként épült. A legszebb és legnagyobb terem a Cár terme, melyet kristálycsillárok, falikarok és stukkók tesznek ünnepivé. A látogatást követően érdemes sétálni egyet a virágokkal díszített parkban is.

Este visszatérünk a szállásra. Fakultatív vacsora lehetőség a szálláson.

3. nap: Litomyšl - Kutná Hora - Prága

Újabb világörökségekkel fűszerezzük a napunkat. Először Litomyšl városába látogatunk, melynek reneszánsz kastélya 1999-ben került fel a listára. A kastély nemcsak szépsége miatt érdekes, hanem azért is, mert itt született Bedřich Smetana neves cseh zeneszerző. Az épület csodás belső helyiségei, különösen a barokk kastélyi színház, a kastély parkjának szabadtéri színháza és Smetana háza mind kiváló helyszínt kínálnak hangversenyek és színdarabok megrendezésére.

Innen Kutná Horaba megyünk, ahol először a Sedlec városrész temetőkápolnájában található Csontházat, azaz Osszuáriumot keressük fel. Itt időgépünket 1278-ig kell visszaállítani, amikor is II. Ottokár cseh király a sedleci ciszterci monostor apátját elküldte a Szentföldre. Az apát hazatérve széthintette a temetőkertben azt a földet, amit a Golgotáról hozott. Ennek híre gyorsan terjedt, s a „szent földbe” nagyon sokan akartak temetkezni. Aztán a nagy pestisjárvány, majd a 30 éves háború idején is több ezer embert temettek el a temetőkertbe, melynek területe hatalmasra duzzadt. Az évszázadok során összegyűlt csontokat 1870-ben a Schwarzenberg család megbízásából František Rint fafaragó rendezte a ma is látható művészi formába. Természetesen nem hagyjuk ki Kutná Hora történelmi központját sem. A több helyen megnyilvánuló egykori pompa és gazdagság alapját a valaha a közelben fejtett ezüstérc jelentette, s itt verték a híres cseh ezüstgarasokat s az aranydukátokat, a korabeli Európa egyik legértékesebb valutáját. Magyar történelmi vonatkozása is van: 1471-ben Kutná Horában választották meg a cseh trónra Jagelló Ulászlót, aki Hunyadi Mátyás halála után II. Ulászló néven (és Dobzse László csúfnéven) magyar királyként is uralkodott. Ha egy sétát teszünk a városban, a legszembetűnőbb műremek a bányászok védőszentjének szentelt Szent Borbála katedrális, a késő gótikus építészet szép példája. Ha azt érezzük, hogy az épület hasonlít a prágai Szent Vitus székesegyházhoz, az nem véletlen: a katedrális első építésze ugyanis Johann Parler volt, annak a Peter Parlernek a fia, aki a Szent Vitust építette.

Este érkezünk Prágába, ahol a következő 3 éjszakát töltjük (3 éj).  Fakultatív vacsora lehetőség a szálláson.

4. nap: Prága

Reggeli után ismét „beszállunk az időgépünkbe” és a napot Prága felfedezésével töltjük. A cseh főváros sok szempontból hasonlít Budapestre, ám mégis teljesen más a hangulata, ahogy középkori épületei és kacskaringós macskaköves utcácskái között sétálunk. Nem hiába nevezik „száztornyú” vagy „arany városnak”: központja az Óváros tér, a 14. századi gótikus stílusú Tyn templommal és Városháza oldalán található asztronómiai óraművel. Prágáról mindenkinek a híres Moldva felett átívelő Károly-híd jut eszébe, melynek alapjait IV. Károly német-római császár tette le 1357-ben. Innen remekül megfigyelhető a város felé magasodó prágai vár, a Hradzsin és a Szent Vitus székesegyház, mely számos cseh király nyughelye.

A tartalmas városnézést követően jut majd idő egyénileg is bejárni a várost, este pedig nem maradhat ki egy jó hangulatú, korlátlan italfogyasztással és cseh dallamokkal kísért, tradicionális sörvacsora sem (fakultatív), vagy fakultatív vacsora lehetőség a szálláson.

5. nap: Mladá Boleslav - Hrubá Skálá

Reggeli után buszra szállunk és a Škoda fellegvárába, Mladá Boleslavba látogatunk. Sokan nem tudják, hogy a Škoda lényegében egy kerékpárgyárból nőtte ki magát. Václav Klement, aki egy helyi könyvesbolt tulajdonosa volt, egy német kerékpárt használt. Amikor a biciklije megsérült, felvette a német gyárral a kapcsolatot és javíttatáshoz a segítségüket kérte, azonban csak egy sértő választ kapott. Ezután döntött úgy, hogy saját kerékpárgyártó vállalkozást indít. Ebben segített neki Václav Laurin, aki sokkal jobban értett a mérnöki munkához, így 1895-ben megkezdte működését a Laurin&Klement cég. A név máig fennmaradt, ugyanis a legjobban felszerelt Škoda típusokat jelölik vele. A kiállítás számos Laurint&Klement motorkerékpárt felsorakoztat, gazdag a prototípus és kissorozatú autómodell gyűjteménye, de láthatunk szép számmal a korai idők exkluzív luxusjárműveiből és autósport-legendákból is. Beleshetünk a restaurátorműhely demonstrációs részlegébe, ahol a felújítás alatt álló, félkész járművek állnak. A kiállítás folyamatosan változik, a kocsik egy részét versenyekre, kiállításokra viszik, így a négyszintes látványpolcrendszeren folyamatosan cserélődnek a járművek. A kiállításon túl, belesünk a gyárba is, ahol a kor legmodernebb robotjai segítségével készülnek a legújabb Škoda modellek.

Délután a Cseh Paradicsomba indulunk, ahol a Hrubá Skálá homokkő alakzatokat nézzük meg. A mesebeli erdőben a lombkorona fölé magasló bizarr sziklaalakzatok lábainál és tetején is sűrű, jól kiépített turistaút hálózaton fedezhetjük fel a környéket. Az útvonal néhol szűk hasadékokon, kalandos sziklalabirintusokban, lélegzetelállító kilátópontokon, puha talajú, idilli erdőkben kalauzolja végig a látogatókat a sziklaváros minden zegét-zugát megmutatva. (a túra kb. 2 óra, nem nehéz, de több lépcsős szakasz is van benne)

Este visszatérünk a szállásra. Fakultatív vacsora lehetőség a szálláson.

6. nap: Křivoklát vár - Karlovy Vary

Křivoklát várához harsogóan zöld, mókuslakta erdők között jutunk el. Ez az egyik legrégebbi és legfontosabb vár a Cseh Köztársaságban, hiszen a 13. században épült várban több cseh király is élt.  Sajnos kétszer is leégett, hiszen irgalmatlan vastag kőfalait úgy próbálták kifűteni, hogy vastartályokba izzó parazsat tettek. Gyönyörű kápolna és a földszinten börtön, kínzókamra is látható benne. Izgalmas bepillantani a főúri élet díszletei mögé: a drága bútorok mellett 52 ezer kötetes könyvtár (benne 400 kódex és 200 ősnyomtatvány) gondosan lezárt üvegszekrényekben vár minket.

Következő megállónk Karlovy Vary, mely nem csak Csehország, hanem egész Európa egyik legismertebb fürdővárosa. Nevét alapítójáról, ugyanarról a IV. Károlyról kapta, mint a korábban látott prágai Károly-híd. Gyógyfürdőjét számos híresség, köztük Arany János, Liszt Ferenc, Móra Ferenc is szívesen látogatta, sőt itt forgatták 2006-ban a James Bond filmet, a Casino Royale-t is. A hangulatos kolonádok, wellness szállodák és szecessziós épületei mellett meglátogatjuk a Becherovka múzeumot is.

Az eredeti tulajdonos, a híres gyógyfűlikőrgyáros, Gustav Becher felújított villájában berendezett látogatóközpontban lehetőség nyílik számos történelmi Becherovka üveg, valamint a Becher család egyes vagyontárgyainak - például receptgyűjtemény, kiállításokon nyert díjak, számviteli könyvek stb. - megtekintésére. A kiállítás interaktív része lehetővé teszi a Becherovka gyártásához felhasznált egyes növények és fűszerek megszagolását, továbbá az ugyancsak a gyártáshoz használt Karlovy Vary-i víz megkóstolását, továbbá VR szemüveg segítségével a palackozó sor meglátogatását. A látogatás végén nemcsak vizet, hanem 4 féle Becherovka felhasználásával készült italt is megkóstolunk.

Szabadidőnk során sétálgathatnak, vagy kipróbálhatják a gyógyvíz jótékony hatását. Szállás elfoglalása Karlovy Vary-ban. Fakultatív vacsora lehetőség a szálláson.

7. nap: Plzeň - Hluboká nad Vltavou - Český Krumlov

Csehország megismeréséhez szorosan hozzátartozik a sör, így mi is ezen a vonalon folytatjuk időutazásunkat.

Plzeň városát 1292-ben alapították, 1307-ből pedig már írásos feljegyzést találhatunk a városban működő sörfőzdéről és malátaházról. A város első sörfőző üzemei polgárok házaiban működtek. A sörfőzési jogot kezdetben a király adományozta, ám a 18. századra már csak Plzeň-ben 260 darabot számoltak össze! Sajnos a felsőerjesztésű sörök minősége erősen ingadozott, ráadásul hamar megromlottak, amit a sörért már akkor is rajongó csehek csak ideig-óráig tűrtek el. 1838-ban aztán betelt a pohár, így az elkeseredett lakosok 36 hektoliter rossz sört öntöttek ki a főtéren. Amikor ezzel végeztek, megegyeztek, hogy új sörgyárat építenek, amely mindenkor garantálni tudja számukra a jó minőségű árpalevet. A Pilsner Urquell Sörgyárban tett látogatásunkat követően „a cseh Windsorként” is emlegetett Hluboká nad Vltavou kastélyba indulunk. A kastély utolsó tulajdonosa a Schwarzenberg család volt, amely a 17. században vásárolta meg a várat és nekik köszönhető a kastély mai kinézete. A herceg és felesége külföldi útjaik során beleszerelmesedtek az angol stílusba, ezért 1840 és 1871 között a windsori kastély mintájára alakították át Hlubokát. A kastély nem csak külsőségeiben, de belső tereiben is teljesen megújult, korszerű és kényelmes lett, ahol meleg levegős központi fűtés és távírókészülék is megtalálható volt.

A nap utolsó állomása a Dél-csehországi meseváros, Český Krumlov, melynek központi magja a Világörökség része. Szabadidőnk során vesszünk el a zegzugos utcácskákon vagy gyönyörködjünk egy kávézó teraszáról a vidéket uraló várkastélyban!

Este elfoglaljuk a szállást České Budějovice-ben. Fakultatív vacsora lehetőség a szálláson.

8. nap: České Budějovice - Telč - Znojmo - Budapest

A délelőttöt az osztrák határ közelében fekvő České Budějovice felfedezésével töltjük: a Moldva és a Maltsch folyók találkozásánál, a 13. században alapított város az ország egyik leggazdagabb településévé vált, hiszen lakói a huszita időkben feltétlen hűséggel viseltettek királyuk és a katolikus egyház irányában, ami nem maradt jutalom nélkül. A város Főterét alapítójáról, II. Ottokárról nevezték el. Egy hektáros területével hatalmas, szinte már túlméretezett hatást kelt. Kialakításakor az volt a cél, hogy helyt adjon a régió legnagyobb vásárterének. A teret 48 színes reneszánsz vagy barokkos szépségű árkádos polgárház övezi és közepén egy szabálytalan formájú kő jelzi az egykori bitófa helyét. A városban gyártják a 700 éve változatlan recept alapján készített Budweiser sört, melyet szabadidőnk során érdemes megkóstolni.

Úton hazafelé még két különlegességet is útba ejtünk. Először Telč, színes, árkádos házakkal körülvett főterét, majd pedig Znojmo, szőlőtőkékkel borított várfalát nézzük meg.

Znojmo története igencsak fordulatosra és viharosra sikerült az elmúlt évszázadokban. A legérdekesebb történet a mi Zsigmond királyunkhoz fűződik. 1404-ben IV. Albert osztrák herceggel ostromba fogtak a híres rablólovag, Sokol (Sólyom) kifüstölésére, de a lovag sem volt rest, fekáliával töltött hordókat guríttatott az ellenséges táborba, ami meg is tette a magáét: kitört a vérhas járvány, és a két uralkodó is megkapta a betegséget. A bécsi orvos speciális, párját ritkító kúrája sem sokat segített (mindkét férfit fejével lefelé lógatták egy napig, hogy a rossz levegő kimenjen a szájukból), Albert sajnos belehalt. Zsigmondot keményebb fából faragták, de valamiért Znojmóval nem volt szerencséje: 1437-ben éppen felesége, Cillei Borbála ellen indította a városfalak alatt az ostromot, amikor valahogy megérezte, közel a vég, díszruhába öltözött, felvette az utolsó kenetet, halotti misét rendelt, felült a trónjára és meghalt.

Számtalan történettel, benyomással és élménnyel gazdagodva 22 óra körül érünk vissza Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos nagy körutazás Csehországban, busszal, reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére