8 napos körutazás Walesben, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 3*-os szállással, vonatjeggyel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 42979
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

638.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 42979

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Wales igazi hangulatát!

Opciók

 • 2023.09.08 - 2023.09.15.: , 638.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • a repülőjegyet illetékkel, 1 db 23 kg feladható poggyásszal, 1 db kézipoggyásszal (melynek értéke kb. 139 000 Ft)
 • 7 éjszaka szállást 3*-os szállodákban
 • a reggelis ellátást
 • a hegyi vasút jegyét
 • a helyszíni közlekedést
 • a program szerint
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a belépőjegyeket (helyszínen fizetendő) kb. 104 GBP/fő
 • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
 • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
  • Nívó: 640 Ft/fő/nap
  • Top: 860 Ft/fő/nap
  • Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Felár

 • Egyágyas felár 253 000 Ft

Program

1. nap: Észak-Wales (Gogledd Cymru) tengerpartján

Találkozás a Liszt Ferenc reptéren reggel, repülés frankfurti átszállással Liverpool-ba, majd utazás a jelképes walesi határra. A belső határ átlépése után utunk folytatása Clwyd őrgrófság tengerpartján, a Creuddyn-félszigeten épült Llandudno üdülővárosába. Menetközben áttekintés Észak-Wales (Gogledd Cymru) tergerparti természetvédelmi övezeteiről, illetve a szemünk előtt elterülő Ír-tenger víztömegeiről, éghajlat módosító hatásairól. Llandudno, a „Walesi vizes helyek Királynője” 1861 óta az ország legnagyobb resort üdölője. Homokos tengerpartjai, meglepően kellemes klímája már a XIX. században is sok jómódú nyaralót csábítottak. Tengerparti szállodasora, sétányai és óriási sétáló mólói leginkább talán Nizza tengerpartjára emlékeztetnek. A szállodába jelentkezés után a sétányok és a tengerpart felfedezése.

Éj Llanduno-ban

2. nap: UNESCO világörökségi erődök és építészeti remekek

Reggeli utazás az I. Edward angol király által építtetett, ma UNESCO világörökségi Conwy lovagkori erődjéhez és városához. A 15.000 lakosú város erődjét 1283-1286 folyamán, 4 év alatt építtette az angol király, a walesiek „féken tartása” céljából. A csodaszép fekvésű vár és város meglátogatása során megismerhetjük a XII-XIII. századi, független walesi uralkodók máig is népszerű igaz meséit: Nagy Llywelyn /Llywelyn Fawr (1173 – 1240) Gwynedd királyának élete, majd Llywelyn ap Gruffydd / Llywelyn Ein Llyw (1246-1282), Tywysog Cymru vagyis Wales utolsó kelta uralkodójának históriája. Az erőd meglátogatása után séta a középkori városkában. Továbbutazás Caernarfon – ha lehet ilyet mondani – még inkább csodálatos erődjéhez és középkori óvárosához. Az “angol uralkodók előtti Wales” históriájának további megismerése séta közben. Pár szó III. Károly 1969. évi, majd Vilmos herceg 2022. évi, itt történt walesi herceggé avatásáról, majd rövid szünet és vásárlási lehetőség. UNESCO világörökségi látnivalóink következő állomása a Dee folyó fölé (!) épített Pontcysyllte Aqueduct, a Llangollen-csatorna 38 m magasságban megépített, 307 m hosszú, 18 boltíves, hajózható viaduktja. (A világ legnagyobb ilyen típusú építménye, 1805-ben történt átadása óta.) Néhány szó Thomas Telford (1757-1834) a zseniális tervező mérnök életéről. Késő délutáni visszaérkezés a hotelünkbe.

Éj Llanduno-ban

3. nap: A Great Orme és Anglesey-szigetének természeti szépségei

Reggeli után utazás a Great Orme (Y Gogarth) félszigetéhez. A tengerből 210 m magasra kiemelkedő sziklás félsziget viking eredetű nevének jelentése: A Tengeri Kígyó. A Great Orme nagyon népszerű kirándulóhely, botanikus kertekkel, világítótoronnyal, végtelen óceáni panorámákkal. Továbbutazás Wales legnagyobb szigetére, a 673 km2 méretű Anglesey-re (Ynys Món). Átkelés a Menai-szoroson, majd látogatás a 3.000 lakosú Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch városkájában. (Tatai, móri, vagy csóri… utastársaink véleményének kikérése, elégedettek-e településük nevével…) Látogatás Holyhead-ben, a sziget legnagyobb városában. Anglesey partjai védett, kiemelkedő természeti szépségű területek (angolul: Area of Outstanding Natural Beauty – walesi nyelven: Ardal o Harddwch Naturiol Eithriadol). Két különböző helyszínen, két könnyű séta közben lehetünk részei a kiemelkedő szépségű tájnak. Tájkép sétáink során megtekintjük az Ynys Llanddwyn Island szigetet, a South Stack világítótornyot és a Beumaris Castle erődöt (kívülről) is. Késő délutáni visszaindulás szállásunkra. Esti szabadidő Llanduno-ban.

Éj Llanduno-ban

4. nap: Snowdonia Nemzeti Park; Portmeirion bűbája

Reggeli utazás a Snowdonia vagy Eryri Nemzeti Parkba. Snowdonia a néhai vulkánok, majd azokon „felhízott”, s mára eltűnt jégmezők és gleccserek hegyvidéke. Legmagasabb csúcsa az 1.087 m magas Snowdon (Yr Wyddfa) és a mellette tornyosuló Crib Goch, illetve Y Llivedd, Nagy-Britannia leghavasabb, legesősebb csúcsai. A 2.130 km2 területű nemzeti park az eljegesedett sziklák, hegyi tavak és folyók, illetve csodaszép hegyi panorámák földje. 1896-ban átadott kisnyomtávú hegyi vasútja a Snowdon Mountain Railway, a világ egyik legismertebb történelmi kisvasútja. A meseszép vidék egyszerre fogadja a legkeményebb hegyi sportok kedvelőit (itt található a Clogwyn Du’r Arddu – „A brit sziklamászás szentélye”, s állítólag itt készült fel Sir Edmund Hillary a Mt. Everest megmászására) – illetve azokat, akik vonattal juthatnak fel az ország tetejére. (!). Utazás kisvasúton Wales tetejére a Summit station állomásra, majd rövid séta. Továbbutazás Portmeirion-ba, az ország egyetlen „itáliai” nyaralóvároskájába. Sir Clough Williams-Ellis (1883 – 1978), a városalapító életének áttekintése, a hagyományos vidéki és portofinoi stílusjegyek „ötvözeteinek” megörökítésével. (Az elterjedt vélekedés szerint a városka modellje a riviérai Portofino volt.) Koraesti megérkezés kastélyszállásunkra. 2 fogásos vacsora.

Éj a Ruthin kastélyban

5. nap: Barmouth tengerpartján; Aberystwyth – Közép-Wales fővárosa

Reggeli indulás délre, Barmouth (Abermaw) festői kikötővárosába. A ma alig 3.000 lakosú város a múltban hajóépítőiről, illetve hajóskapitányairól volt híres. Mára, festői fekvésének köszönhetően, nyaralóvárossá alakult, rendkívül hosszú homokos parttal, óriási mólóval, bájos, középkorias városmaggal – méregzöld hegyek panorámájával. Közös séta a kikötőben, majd Harold Godfrey Lowe emléktáblájánál. Néhány szó Lowe az RMS Titanic 1912. évi mentésében betöltött szerepéről – több szó dr. Lengyel Árpád (1886-1940), az RMS Carpathia hajóorvosa életéről. Továbbutazás Közép-Wales nem hivatalos „fővárosába” és egyetemi központjába, Aberystwyth-be. A város körüli kelta erődök tanúsága szerint Aberystwyth már a Kr. e. VII. században is jelentős népességgel bírt. Első okleveles említése 1109-ből származik. A Cardigan Bay-öböl mentén húzódó óváros többször is kulcsszerepet játszott az ország történetében. 1176-ban itt rendezték az első „Eisteddfod Genedlaethol Cymru”-t, vagyis a walesi bárdok nemzeti fesztiválját, 1639-ben itt működött a Királyi Pénzverde... amit azután Cromwell seregei foglaltak el. Erődjének romjai, egyetemének régi szárnya, a Walesi Nemzeti Könyvtár épülete kivételesen értékes épületek, s itt kapott helyet a “Cymdeithas yr Iaith Gymraeg” vagyis a Walesi Nyelvintézet központi irodája is. Közös városnézés a legfontosabb látnivalóknál, menet közben a Crown c. film helyszíneinek beazonosítási lehetősége. (III. Károly király itt tanulta a walesi nyelvet, walesi herceggé való felszentelése előtt.) Szállásunk elfoglalása után szabadidő az óvárosban.

Éj Aberystwyth-ben

6. nap: St. Davis és Pembrokeshire Nemzeti Park óceánpartjai

Reggeli után utazás a Wales Partvidék Útvonalon (Wales Coastal Path) az Egyesült Királyság legkisebb városába, St. Davids-be. Útközben igaz mesék az ország védőszentje, az 500-ban itt született Szent Davidről. A kristálytiszta Alun folyócska mentén már az 500-as években is éltek szerzetesek. Innen származott Asser, Nagy Alfréd (886-899) király tanácsadója is. A világhírű Katedrális elődjét 589-ben (!) építették, azóta, mint királyi zarándokhely (Hódító Vilmos 1077-ben töltött itt hosszabb időt – azóta számos angol király követte példáját) nagyon sok alkalommal bővült, szépült. Látogatás a Katedrálisban, az ókelta keresztnél, majd a középkori város (210 védett épület) ódon utcácskáin. Pembrokeshire (walesi nyelven Sir Benfro) az “óceán megyéje”. Egyetlen pontja sincs 16 km-nél távolabb az óceántól, teljes területét körbeöleli a Pembrokeshire Nemzeti Park festői óceánpartja. Helyi kísérőnk tanácsa alapján két különböző helyszínen, két különböző sétán élvezhetjük a légszennyezés nélküli, harapnivaló óceáni ózondömpinget... Késő délutáni megérkezés a walesiek kedvenc, legszeretettebb városába, Tenby-be (keltául: Dinbych-y-pysgod). Séta a meseszép városban, közben annak megértési lehetősége – miért ez a hely a walesiek kedvence.

7. nap: Utazás Cardiffba

További sétalehetőség Tenby utcáin, homokos óceánpartján. Késő délelőtti indulás Cardiff (walesiül: Dinas a Sir Caerdydd) az ország fővárosa irányába. A Cardiff Bay-öbölben épült főváros területén már a Kr.e. VI. évezredben is éltek emberek (!). Az ókori rómaiak a 380-as években vonultak ki innen, állítólag Magnus Maximus (383 – 388) császár személyes vezetésével. Cardiff római erődjére épült Hódító Vilmos normann vára, ami máig is a főváros magja. A walesi főváros rendkívül gazdag a látnivalókban, ennek ellenére a magyar utasok körében szinte ismeretlen. Mai napunkon ezen változtatunk, helyi kísérőnk irányításával, végigjárva a Belváros- és a Dokkok épületcsodáit is. Hogy csak néhányat említsünk az igen számosból: Welsh Nemzeti Múzeum – Llandaff Katedrális – Cardiff Castle erőd – Városháza – Királyi Bíróság – Cathay’s Park – Egyetemi negyed - Pierhead Building (Parlament, vagyis Senedd Cymru) – Wales Millennium Building. Fővárosi látogatásunkat a Cardiff Castle erődben kezdjük, ahol megtekintjük a Norman tornyot és az uralkodói lakosztály szobáit is. Rövid szabadidőnket a nagyszerűen felújított kikötői negyedben töltjük.

Éj Cardiffban

8. nap: Liverpool – Észak-Amerika kapuja

Reggeli után utazás a 2,2 milliós Liverpool, becenevein “A popzene világfővárosa”, “A Világ 1 városban” kikötői városrészébe. Útközben vázlatos ismertető az Ipari Forradalom (1760-1840) Liverpoolban lezajlott robbanásszerű fejlődéséről, átalakító hatásairól – illetve, hogy hogyan vált a város “Észak-Amerika kapujává”. Néhány szó a valaha itt bejegyzett Cunards és White Star Lines hajózási cégek világméretű forgalmáról. Látogatás az UNESCO világörökségi címét 2021-ben elvesztett Liverpool Maritime Mercantile City városrész igen impozáns negyedeiben, a Liverpool Pier Head-nél; a Royal Alberk Dock zónában; a Castle Street-en, majd a William Brown street-en. A Mi a Liverpool Waters? városfejlesztési kérdés áttekintése, szubjektív Megérte? vagy Nem érte? az UNESCO világörökség feladását... értékelésekkel a reptér felé menet. Persze a Beatles és a további 56 különböző No1 Hit Singles együttes és dal felelevenítési lehetőségével, csoportunk tagjainak zenei vénája alapján. Elrepülés Budapestre, menetrend szerint a délutáni órákban, hazaérkezéssel éjszaka 23:40-kor.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos körutazás Walesben, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 3*-os szállással, vonatjeggyel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére