8 napos körutazás Olaszországban, Emilia Romagnában, busszal, 4*-os szállással, félpanzióval, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 38787
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

282.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38787

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vár a Pó-síkság, az Adriai-tenger és az Appenninek hegyláncai!

Opciók

  • 2024. máj. 18-25.: , 282.000 Ft
  • 2024. szept. 22-29.: , 293.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást
  • 7 éjszaka szállást
  • Félpanziót
  • A helyi idegenforgalmi adót
  • Az útlemondási biztosítást
  • A programokat
  • Az idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők
  • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 510 Ft/nap

Felár

  • Egyágyas felár: 55.700 Ft

Szállás

  • 7 éjszaka egy szép, színvonalas 4 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban. A szálloda egy Rimini környéki üdülőhelyen található, kb. 200 méterre a tengerparttól. A szálloda szolgáltatásai többek között a bár, a szabadtéri medence és a fitnessz terem. A szobák mindegyike erkélyes, felszereltségükhöz hozzátartozik a légkondicionáló, műholdas tv, hajszárító, széf, minibár és wifi.

Program

1. NAP:
Elutazás Budapestről reggel 5.45-kor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 6.45-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Bologna útvonalon. Szállás Rimini környékén (7 éj).

2. NAP: RAVENNA, ITALIA IN MINIATURA, RIMINI
Délelőtt kirándulás Ravennába, a gyönyörű mozaikok városába. Ravenna a Nyugat-Római Birodalom fővárosa volt az V. században, majd a VI. században a Bizánci Birodalom egyik legjelentősebb városának számított. Ezért olasz földön Ravennában vannak a legjelentősebb kora középkori műemlékek. A ravennai látogatás végén a város határában álló Sant’ Apollinare in Classe-templom világhírű mozaikjait is megtekintjük (UNESCO világörökség).
A kora délutáni órákban visszatérünk Rimini környékére. A következő programunk egy izgalmas tematikus park, az Italia in Miniatura. A több mint 270, nagyrészt 1:25-ös méretarányban elkészített makettet magában foglaló park területén néhány óra alatt felfedezhetjük Olaszország legfontosabb épületeit – úgy, hogy tulajdonképpen egy hatalmas olasz csizmán ballagunk végig Szicíliától az Alpok csúcsaiig, és minden makettet ott helyeztek el, ahol az adott nevezetesség található. A park további különlegességei közé tartozik, hogy híres európai épületek kicsinyített mását is elkészítették; sőt, még Velence nagyszerűen rekonstruált „főutcáján”, az ötödére kicsinyített Canal Grandén is végig lehet hajózni.
Visszaútban a szállodához séta Rimini óvárosában. A híres tengerparti üdülőhely római kori és középkori emlékei kellemes meglepetést jelentenek.

3. NAP: SAN LEO, SAN MARINO
Egész napos kirándulás San Leóba és San Marinóba. Emilia-Romagna hangulatos tájain – a Montefeltro vidéken – keresztül elsőként egy középkorból itt felejtett kisvárosba, San Leóba utazunk. A látványos sziklákra épült, falakkal körülvett település – a felette trónoló reneszánsz erőddel – egy turisták által alig-alig ismert hely, ahol a sikátorok világában tett séta felér egy időutazással. A városka legfontosabb attrakcióit a XI. századi plébániatemplom és a XII. századi katedrális jelentik (díszes faragások), de a környékre nyíló panoráma is nehezen felejthető látvány.
Délután ismerkedés San Marinóval, az azonos nevű miniállam fővárosával, mely egy 700 méteres hegy tetejére épült. Legfontosabb nevezetessége a két meghökkentő fekvésű erőd az óváros felett.

4. NAP: MARANELLO (FERRARI MÚZEUM) VAGY SASSUOLO (ESTE-KASTÉLY), MODENA
Pihenés, szabad program a Rimini környéki szállodában.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Modena környékére.
Első megállónk a világhírű Ferrari gyár központja, Maranello. A Forma 1-es autók számára kiépített tesztpálya szomszédságában lévő Ferrari Múzeum interaktív kiállításán a gyár története mellett az autócsodákkal is megismerkedhetnek az érdeklődők.
Azon utasainkat, akiket a Ferrari Múzeum nem érdekel, az autóbusz átviszi a közeli Sassuolo központjába, ahol lehetőséget biztosítunk az Este család díszes barokk kastélyának (Palazzo Ducale) megtekintésére a Fehérvár Travel idegenvezetőjével.
A délutáni órákban továbbutazás Modenába, Pavarotti szülővárosába. Séta az ősi városközpontban, melynek legfontosabb attrakciói a Hercegi Palota és az UNESCO világörökség részét képező XII. századi dóm. Ez utóbbi az itáliai román stílus legjelentősebb emlékei közé tartozik.
A fakultatív program ára: a Ferrari Múzeum + Modena esetén: 18.500 Ft (a Ferrari Múzeum belépőjével), a sassuolói Este-kastély + Modena esetén: 15.300 Ft (az Este-kastély belépőjével). Jelentkezési határidő: legkésőbb 1 hónappal indulás előtt.

5. NAP: URBINO
Délelőtt átruccanás a szomszédos Marche régióba, melynek legfontosabb nevezetessége Urbino városa. Az óváros szinte érintetlenül megmaradt a XV. századból, abból az időszakból, amikor Urbino a Montefeltro hercegi család uralma alatt a reneszánsz művészetek egyik központja volt. Nem véletlen, hogy az Urbinóban született Raffaello a reneszánsz egyik legnagyobb művésze lett. Séta a városban, lehetőség a Palazzo Ducale, a pompás hercegi palota megtekintésére, melyben egy híres képtár is található. Szabadidőben az érdeklődők Raffaello szülőházát is megnézhetik.
Visszaérkezés a szállodába 15 óra környékén. A nap hátralévő részében szabadidő, pihenés a tengerparton vagy a szálloda úszómedencéjénél.

6. NAP: BOLOGNA, SANTUARIO DELLA MADONNA DI SAN LUCA
Látogatás Emilia-Romagna fővárosában, a közel 400.000 lakosú Bolognában. A Pó-síkság és az Appenninek találkozásánál, fontos utak csomópontjában fekvő település Európa legrégebbi egyetemi városa, de gasztronómiája – elsősorban húsételei – is világhírű. Nem véletlenül kapta a város azt a becenevet, hogy „la grassa”, azaz a zsíros. Séta a nagy kiterjedésű óvárosban, melynek hangulatos sikátorai, ősi tornyai, látványos főtere és hatalmas templomai nagy élményt jelentenek a kulturális körutazások szerelmeseinek. A városnézés után természetesen marad idő a bolognai konyha valamely híres fogásának kipróbálására is, illetve az érdeklődőknek lehetősége lesz a XI. században alapított egyetem belső udvarának megtekintésére is.
A szabadidőt követően lehetőség kisvonattal felmenni Bologna házi hegyére, a San Lucára is. A látványos fekvésű Madonna-templom mellől pazar panoráma nyílik a városra és a környező tájra, sőt tiszta időben akár az Adriáig is el lehet látni.

7. NAP: LORETO, FRASASSI-CSEPPKŐBARLANG, GRADARA
Pihenés, szabad program a Rimini környéki szállodában.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Marche régióba.
Első megállónk Loreto, mely Róma és Assisi mellett Itália legjelentősebb zarándokhelye. Egy középkori legenda szerint angyalok hozták ide a tengeren keresztül Szűz Mária názáreti szülőházát, amely fölé a XVI. század végén monumentális reneszánsz bazilikát emeltek.
A bazilika megtekintése után továbbutazunk az Appenninek irányába, következő megállónk a Frasassi-cseppkőbarlang. Olaszország egyik leglátványosabb barlangrendszeréből – melyet csupán 1971-ben fedeztek fel – 1,5 km-t tettek látogathatóvá, ahol a turisták jól kiépített és könnyen járható útvonalon tanulmányozhatják a cseppkövek titokzatos világát.
A délutáni órákban a Dante által is megénekelt tragikus sorsú szerelmespár, Paolo és Francesca városába, Gradarába látogatunk. A tengerparthoz közeli dombtetőre épült óváros egy parányi középkor, robosztus falairól meseszép panoráma nyílik a környező mediterrán tájra és a Riminitől délre fekvő üdülőhelyekre. Lehetőség a várost uraló Rocca (erőd) érdekes múzeumának megtekintésére is.
A fakultatív program ára: 10.300 Ft + esetleges belépődíjak (garantált indulás).

8. NAP:
Hazautazás a Bologna – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos körutazás Olaszországban, Emilia Romagnában, busszal, 4*-os szállással, félpanzióval, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére