8 napos körutazás Lengyelországban, busszal, reggelivel, idegenvezetéssel – Wroclaw, Poznan, Torun, Gdansk, Sopot, Varsó, Krakkó

Ajánlat kód: 44381
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

249.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 44381

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vegyél részt egy nagy körutazáson Lengyelországban!

Időpontok

 • 2024.07.06.: , 249.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • Utazás autóbusszal
 • 7 éj szállás
  • 1 éjszaka Wroclawban,
  • 3 Gdanszkban,
  • 2 éjszaka Varsóban,
  • 1 éjszaka Krakkóban,
  • 3*-os szállodákban, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban
 • Reggeli ellátás
 • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

 • Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
 • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
 • Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
 • Belépőjegyek
 • Fakultatív programok
 • Idegenforgalmi adó: 40 PLN/fő

Fakultatív programok

 • Hajókázás az Elbląg-csatornán         
 • Malbork vára       
 • Varsó Felkelés Múzeuma        
 • Chopin Múzeum   
 • Krakkói városnézés: kb. 70 PLN/fő
 • Fakultatív kirándulás a lengyel tengerpartra (Hel-félsziget és Sopot): kb. 100 PLN/fő

Felár

 • Egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 90.000 Ft/fő
 • Egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 45.000 Ft/fő

Program

1. nap: Béketemplom Świdnicában; Városnézés Wrocławban

Indulás 06.00-kor Budapestről a Műcsarnok melletti parkolóból. Folyamatos utazás Lengyelországba, útközben rövid pihenőkkel. Délután érkezünk meg Świdnicába, ahol megnézzük az UNESCO Világörökségi listáján is szereplő, a XVII. század közepén épült béketemplomot, amely Európa egyik legnagyobb (egyszerre 3 ezer ember befogadására képes) faszerkezetű egyházi épülete. Miután megcsodáljuk a templom értékes belső berendezését, tovább utazunk Wrocławba, ahol egy délutáni séta keretében ismerkedünk Alsó-Szilézia fővárosának látnivalóival, mint pl. a Piactér gyönyörű polgárházai mellett megnézzük az Óváros központjában álló Városházát, a wrocławi Tudományegyetemet, a Keresztelő Szent János-székesegyházat – melynek tornyából szép kilátás nyílik a városra – csakúgy, mint a „Hidak városaként” is ismert város több műemlék hídját, de a méltán híres wrocławi törpék után is nyomozhatunk. A városnézést követően teszünk egy kis kitérőt az 1913-ban épült, a világ első modern vasbetonszerkezetű építménynek tartott Centenáriumi Csarnokhoz (UNESCO Világörökség), majd elfoglaljuk szállásunkat. Szállás Wrocławban, fakultatív vacsora a szálloda éttermében.

2. nap: Városnézés Poznańban és Toruńban

Reggeli után az egyik legősibb lengyel városba, Nagy-Lengyelország vajdaság fővárosába, Poznańba indulunk. Poznań legismertebb műemlék épülete a városháza, valamint a Régi piactér reneszánsz épületegyüttese. Teszünk egy sétát a hangulatos Óvárosban, megnézzük a halárusok házait, valamint a tér fölött emelkedő dombon a királyi várat a városfal maradványaival. A Dóm-szigeten megnézzük a Szent Péter és Pál katedrálist, amely az ország egyik legrégibb székesegyháza, egyben az első lengyel uralkodók nyughelye.

Ezt követően tovább utazunk Toruńba, melynek Óvárosa az UNESCO Világörökség része. Toruń Lengyelország egyik legjobb állapotban fennmaradt középkori városa, az Óváros-tér közepén álló régi Városháza Észak-Európa egyik legimpozánsabb ilyen stílusú épülete. Az Óvárosban áll Kopernikusz szülőháza – szobra a város főterén található – valamint a Szent János székesegyház, de a Visztula mentén húzódó egykori városfalak maradványai is méltán híresek. Ezt követően megkóstolhatjuk a híres toruńi mézeskalácsot, majd a késő délutáni órákban tovább utazunk Gdańskba, ahol elfoglaljuk szállásunkat. Szállás (3 éj) Gdańskban, szállodában. Fakultatív vacsora a szállodában.

3. nap: Városnézés Gdańskban – Malbork vára

A reggelit követően a Balti-tenger partján fekvő Gdańsk városával ismerkedünk. Az egyedi építészeti stílusáról ismert város ma az ország legfontosabb kikötővárosa. A Hanza Szövetség korszakát idéző épületek a dicső múltra emlékeztetnek, sétánk során érintjük a legismertebb épületeket, mint pl. az Arany-kapu, a Városháza, az egykori Királyi-út részét képező Długa ulica, annak kiszélesedő része, a Długi Targ gyönyörű, karcsú polgárházai. A Motława folyó menti sétány a középkori kikötői daruról, a Mariacka utca pedig borostyánárusairól ismert, a gigantikus méretű Mária templomot pedig a világ legnagyobb tégla templomának tartják. Nem maradhat ki a sétából a fotósok kedvelt témája, a Szerelmesek-hídja és a régi városháza épülete sem.

A városnézést követően a Nogat folyó partján fekvő Malborkba utazunk, ahol bejárjuk a német lovagrend egykori lovagvárát. Az UNESCO Világörökségi listáján is szereplő középkori vár – a világ legnagyobb téglavára – vöröstéglás épületének legszebb része a keresztesek nagymesterének palotája – a késő gótikus udvari építkezés egyik legszebb példája – és a reprezentatív Nagy Refektórium. A vár megtekintése után visszautazunk Gdańskba, szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

4. nap: Fakultatív kirándulás a Hel-félszigetre és Sopotba

Reggeli után szabadprogramra nyílik lehetőség, melyet Gdańsk városában lehet eltölteni. Akinek kedve van kirándulni ezen a napon, fakultatív keretek között a Hel-félszigetre és Sopot városába utazhat. A szokatlan formájú, mintegy 35 km hosszú, teljes egészében homokból álló Hel-félsziget eredetileg apró szigetek láncolatából álló sziget volt, mai elnyújtott sarló formája az erózió következtében alakult ki. Az ország egyedülálló természeti látványosságának számító sziget keleti végén található a három oldalról tengerrel körülvett Hel városa, hangulatos sétálóutcával, az egykori Szent Péter és Pál templom épületében kialakított Halászati Múzeummal, tengerparti gyalogsétánnyal, világítótoronnyal, és nem utolsó sorban itt kezdődik Lengyelország! A közös programot követően egyéni ebéd a település központjában, majd tovább indulunk Sopotba. A Balti-tenger gyöngyszemének is nevezett városban – melynek legfőbb vonzereje a kellemesen meleg tengervíz – kisétálunk az Európa leghosszabb fa mólójaként ismert mólóra, ahonnan az ország egyik leghíresebb főutcáján besétálunk a belvárosba, útközben elhaladva a Görbe-ház, a világ egyik legfurcsább épülete mellett. Sopotból az esti órákban érkezünk vissza Gdańskba a szállásunkra, szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

5. nap: Hajókázás az Elbląg-csatornán, majd városnézés Varsóban

Reggeli után magunk mögött hagyjuk szállásunkat, és az ország fővárosa, Varsó felé indulunk. Útközben egy különleges élménynek ígérkező hajókirándulás vár ránk az Elbląg-csatornán, amely Lengyelország leghosszabb hajózható csatornája. A XIX. században épült csatorna és a hajóút különlegessége, hogy Amerikát leszámítva a világon sehol másutt nincs olyan vízi út, ahol a hajók nemcsak a vízen, de füvön is közlekednek. Mivel a csatornán található tavak vízszintje különbözik, a csatorna több pontján különleges, sínekkel felszerelt sólyapályát építettek, ahol a hajókat síneken futó kocsikra helyezik és acélkötéllel vontatják tovább.

A különleges hajóutat követően tovább utazunk Varsóba, ahol a délután folyamán városnézés az ugyancsak UNESCO Világörökségként védett Óvárosban. Megismerkedünk a II. világháborút követően eredeti formájában helyreállított Óváros legszebb részeivel, mint pl. a Királyi Palota, a Barbakán, Szent Kereszt templom, ahol a Chopin szívét tartalmazó urnát őrzik, a Kultúra és Tudomány palotája és a „Varsói hableány” szobra. A városnézést követően elfoglaljuk szállásunkat, szállás (2 éj) Varsóban, szállodában. Fakultatív vacsorázási lehetőség a szállodában.

6. nap: Ismerkedés Varsóval

A reggelit követően folytatjuk ismerkedésünket Lengyelország fővárosával. Fakultatív programként meglátogatjuk a Chopin Múzeumot, majd a Varsói Felkelés múzeumát, amely az ország egyik leglátogatottabb múzeuma, ahol nem csak a felkelés történetébe, az akkori városba, de a II. világháború eseményeibe, de az azt követő kommunista terror időszakába is bepillantást nyerhetünk.

Ezután kiutazunk a belváros közelében található Łazienki parkba, amely természeti és építészeti szempontból is Varsó és Európa egyik legszebben megtervezett parkja. A XVIII. században kialakított park az ott álló épületekkel együtt ideális helyszín egy kellemes délutáni sétához, kikapcsolódáshoz. A park egyik legfontosabb épülete a Myślewicki palota, az utolsó lengyel király, II. Szaniszló Ágost itt alakíttatta ki rezidenciáját. Ugyancsak ismert és kedvelt az eredtileg fürdőpavilonként épült klasszicista Łazienki palota, amely egy tóval körülvett mesterséges szigeten fekszik, és a szárazfölddel csak két, oszlopokkal dísztett híd köti össze. A park bejárását követően visszautazunk szállásunkra, az este további részében szabad programra nyílik lehetőség. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

7. nap: Séta az ún. „Festett faluban”, majd városnézés Tarnówban

Miután magunk mögött hagytuk szállásunkat, következő úticélunk a „festett faluként” ismert Zalipie település. A faluban jelenleg kb. 30 olyan majorság található, ahol a lakó- és gazdasági épületek falát jellegzetes virágmintákkal díszítették. Köztük olyan is van, amelyet nem csak kívülről láthatunk, a körzeti múzeumhoz tartozó épületben a lakóház és a gazdasági épületek színes díszítése mellett a házikó gyönyörűen díszített belső terét is megtekinthetjük. Zalipiében nem csak a házakat festették ki, de a gémeskút, sőt, még az útszéli kereszt is díszes virágmintákkal van díszítve.

Innen tovább utazunk a „legmagyarabb” lengyel városként ismert Tarnówba, ahol magyar emlékek nyomába eredünk. Lengyelország legszebb reneszánsz városában felkeressük Bem apó és Petőfi Sándor emlékeit, köztük természetesen Bem tábornok nem mindennapi földi nyughelyét is. A város a reneszánsz korban a legszebbnek számított Lengyelországban, erről tanúskodnak a Főtéren található domborművekkel, freskókkal díszített lábas házak és a Városháza is. Tarnów városát elhagyva tovább utazunk Krakkóba, ahol elfoglaljuk szállásunkat. Szállás (1 éj) szállodában, fakultatív vacsora a szálloda éttermében.

8. nap: Városnézés Krakkóban, hazautazás

Reggelit követően városnézés Krakkóban, ahol a városnéző séta során megismerkedünk az Óváros legismertebb nevezetességeivel. Sétánk kezdetén felmegyünk a waweli dombra, ahol a Lengyelország legjelentősebb egyházi épülete, a waweli katedrális, valamint a Királyi Palota található. Innen tovább sétálunk az Óvárosba, a séta útvonala érinti Szent Péter és Pál templomot, a Főtéren található Posztócsarnokot és a Mária templomot, a Flórián kaput és a Barbakánt, valamint a krakkói egyetem világhírű Collegium Maius nevű épületét.

Ezután fakultatív ebéd az Óvárosban, majd ezt követően a kora délutáni órákban hazaindulunk, érkezés Budapestre (útközben rövid pihenőkkel) a késő esti órákban.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos körutazás Lengyelországban, busszal, reggelivel, idegenvezetéssel – Wroclaw, Poznan, Torun, Gdansk, Sopot, Varsó, Krakkó

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére