8 napos körutazás Észak-Cipruson, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 4*-os szállással, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 42937
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

420.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 42937

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz három kontinens határán, Észak-Cipruson!

Opciók

  • 2024.10.13 - 2024.10.20.: , 420.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • a repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 79 000 Ft)
  • 7 éjszaka szállást, kétágyas szobákban
  • a reggelis ellátást
  • a megadott programokat
  • a helyszíni közlekedést
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • a belépőket (helyszínen fizetendők) kb. 36 EUR
  • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
  • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
    • Nívó: 640 Ft/fő/nap
    • Top: 860 Ft/fő/nap
    • Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Felár

  • Egyágyas felár 57 000 Ft
  • Félpanziós felár 23 000 Ft
  • Feladott poggyász (20 kg) kb. 62 000 Ft

Program

1. nap: Budapest – Larnaka - Miért éppen Észak-Ciprus?

Találkozás kora reggel a Liszt Ferenc reptéren. Elrepülés Larnaka nemzetközi repterére közvetlen WizzAir járattal, délelőtt 10:45 órai érkezéssel. Útközben ismertető Ciprus egyedien kedvező éghajlatáról, időjárásáról, illetve utolsó 500 évének igen összetett múltjáról. Néhány szó a Velencei-Ciprus (1489-1571), Oszmán-Ciprus (1571-1878), Brit-Ciprus (1878-1960) korszakok legfontosabb eseményeiről, illetve a mai megosztottságról, s Észak-Ciprus kialakulásáról. Városnézés Nicosiában, majd átlépés Lefkoşaba (Észak-Nicosia). Szemelvények, sztorik a megosztott főváros múltjából: A többezer éves települést II. Niképhorosz Phókasz császár emelte Ciprus fővárosává, 965-ben. Oroszlánszívű Richárd „adta át” a Templomos lovagrendnek, akik az 1310-ben itt lezajlott perben veszítették el jogaikat, tulajdonukat. Katedrálisa (a mai Szelimije Mecset) 1489-ig volt a ciprusi királyok koronázó temploma. Nagy-Britannia 1960-ban nyilvánította függetlenné a szigetországot, az ezt követő zavargások végén 1974-ben osztották ketté a fővárost. A Miért? és Hogyan? kérdések megválaszolása. Látogatás a Green Line, vagy Atilla Line (török-görög) határ néhány pontján, majd séta a Szelimije-negyed keleti utcáin, és középkori erődfalainál. Csoportkép készítése a francia-gótikus Szelimije Mecset – Katedrálisnál. Utazás Girne-be (görögül Kyrenia), majd hotelszobáink elfoglalása. Éj Girne-ben.

Tervezett szálloda: The Olive Tree Hotel

2. nap: Girne - Jeruzsálem királyai és a Serenimissa nyomán

Reggeli után séta a kikötőben. Girne (Kyrenia) az egész sziget legszebb és legszebb fekvésű városa. Állítólag Trója menekültjei alapították a Kr.e. XIII. században, Kis-Ázsia közelsége miatt azóta is „kikerülhetetlen” tengeri tranzit megálló. Az ókori kikötő sokáig az egyiptomi Ptolemaida-dinasztia fennhatósága alatt állt, mielőtt „rómaivá vált”volna. Erődjét Lusignan Guidó jeruzsálemi király építette, majd évszázadokkal később, 1489-ben került Velence tulajdonába. A méltán híres tengeri erőd ma is a La Serenissima néhai tengeri hatalmát hirdeti. Közös látogatás az erődben, a Tengerészeti és Hajóroncs Múzeumban. Továbbutazás az 1187-ben a jeruzsálemi Szent Sír templomból elmenekült szerzetesek által épített Bellapais Rendház romjaihoz. A „fehér kanonokok” (premontrei rend) a Lusignan-ház uralkodóinak legfőbb szellemi, lelki támaszai közé tartoztak. A kolostort Szelim szultán ajándékozta az ortodox szerzeteseknek, majd a brit időkben kórházként működött. 1912-től brit restaurátorok állították helyre - csodaszépen. A látogatás egyben betekintés a Regnum Cypri, a latin keresztény Ciprusi-jeruzsálemi királyság korába. Továbbutazás a Kiréniai-hegységben tornyosuló Szent Hilárión fellegvárba, a ciprus-jeruzsálemi királyok „sasfészkébe”. Az elképesztő panorámák élvezete és fotózása a Felsővárból, a Királynők ablakából. Éj Girne-ben.

3. nap: Észak-Ciprus nyugalma és diszkrét bája

Reggeli után utazás Észak-Ciprus legnyugatibb – s egyben legnyugodtabb szegletébe, a Güzelyurt-öböl mediterrán mezőgazdaságáról ismert vidékére. Rövid látogatás Güzelyurt (Morphou), „a citrusok városa” központjában. A ma 25.000 fős város a XII-XIV. sz.-ban egy keresztes cukornádtermelő casalia-ként vált ismertté, majd a XVI. századtól rendezkedtek be a narancs, lime és citromtermesztésre. Továbbutazás a 250 m magasra épült, csodaszép fekvésű Vouni palota romjaihoz. A 3 szintes palotát Doxandrus főníciai király építtette, sokáig perzsa felügyelet alatt állt, majd az ókori görög időkben nagyszerű Pallasz Athéné szentéllyel bővült. Rövid látogatás Soli bazilikájának romjainál, majd utazás Lefke-be, birtokbejárással egy narancs ültetvényen. Délutáni visszaérkezés a hotelbe. Éj Girne-ben.

4. nap: „Szomszédolás” Larnaka vidékén

Reggeli utazás a belső határra, majd átlépés Zöld vonalon, (hivatalosan United Nations Buffer Zone in Cyprus), vagy, ahogy törökül hívják, az Atilla vonalon a Ciprusi Köztársaságba. Útközben néhány szó az Operation Atilla, vagyis az 1974. évi török partraszállás eseményeiről. Látogatás a ma 80.000 lakosú Larnaka (Szeged testvérvárosa) belvárosában, illetve tengerpartján. A város Kittim, vagy Kition néven a főníciaiak egyik legjelentősebb kikötője volt, így külön figyelmet szentelünk a Kr. e. 2500 – Kr.e. 64. időszakban fennállt ókori Főnícia örökségének. Látogatás a Szent Lázár templomnál, majd a középkori Tengeri erődnél. A Pierides Múzeum közös megtekintése. (A brit gyarmati stílusú épületben berendezett régészeti- és térkép kiállítás a sziget leghíresebb magángyűjteménye.) Utazás a 2,2 km2 területű Lárnaka sóstó körül, szerencsés esetben flamingók fényképezésével. Látogatás a Hala Sultan Tekke zarándokjáró helyen, majd továbbutazás a Troodos-hegység oldalában, 650 m magasságban „fészkelő” Pano Lefkara városkájába. Lefkara Ciprus egyik legszebb, hagyományos görög települése. A „Lefkaritika”, vagyis lefkarai hímzés már a XVIII-XIX. században is világhírű kézműves termékként volt ismert, ezzel is magyarázható, hogy gyártói az USA-ba, Dél-Afrikába, de még Ausztráliába is eljutottak, kereskedési okokból. Séta a gyönyörű fekvésű városkában, ahol lépten-nyomon, a nagyvilágból visszatért ciprusi görögökkel találkozhatunk. „Visszalépés” az Atilla vonalon (Zöld vonal) át a koraesti órákban. Éj Girne-ben.

5. nap: A Karpass-félszigeten

Reggeli után indulás a sziget, kiépítetlen, keleti nyúlványára, a Karpass-félszigetre (törökül Karpaz). A déli partján 47 db (!) különböző, szinte érintetlen homokos stranddal büszkélkedő félsziget leglátványosabb területe az Altinkum plaj, vagyis az Aranysivatag strand. Több km hosszú partszakaszán lágy homokdűnék láncai sorakoznak, máig őrizve a Földközi-tenger „ember előtti” hangulatát. Látogatás az András apostol (Szent András) által alapított Apostolos Andreas Manastiri kolostorban, ahol az apostol csodás gyógyításokat hajtott végre, illetve, ahol sokkal később Oroszlánszívű Richárd (1157 – 1199) elfogta Komnénosz Izsák ciprusi királyt, hogy szigetét és trónját… Lusignan Guidó (1150 – 1154) jeruzsálemi királynak adja. A híres kolostorban tett látogatás után séta és strandolás az Altinkum fövenyén. Délutáni átutazás a félsziget északi partjára, látogatással az Alagadi teknősparton, Ciprus és Kis-Ázsia, talán legismertebb tengeri teknős fészkelő zónájában. Késő délutáni visszaérkezés hotelünkbe. Éj Girne-ben.

6. nap: Időutazás Salamistól a Brit Birodalomig

Reggeli után utazás a Trójai háború idején alapított, ókori Szalamisz városába. A Pedieosz folyó partján épült város sokáig a sziget legfontosabb kikötője volt. Athén oldalán harcolt a perzsák ellen, Nagy Sándor uralkodását követően Egyiptomból kormányozták a Ptolemaidák. A 332. évi nagy földrengés után II. Constantinusz császár építtette újjá, s a 600-as évekig virágzott. Séta a romvárosban, látogatással a múzeumban. Rövid utazás Gazimağusa (görögül Famagusta) városába. Akkon (Acre) 1291-ben történt elfoglalása után a Szentföld megmaradt keresztesei ebbe a volt bizánci kikötőbe menekültek, s ezt a várost tették a Levantei kereskedelem legfontosabb tranzit állomásává. 1298-ban megkezdték a Szent Miklós katedrális (a „kis-ázsiai Reimsi katedrális”) építését, s ettől fogva itt koronázták Jeruzsálem latin királyait. Így viselték Ciprus keresztes uralkodói a jeruzsálemi király címet is, 1192 – 1489 időszakában. A koronázó katedrálist 1571-ben alakították nagymecsetté, azóta a Lala Musztafa Pasa mecset nevet viseli. Közös látogatás a koronázó katedrális-mecsetben, majd séta a középkori falaknál, néhány további szóval a Selyemútról, a levantei távolsági kereskedelemről – a város aranykoráról. Hogyan lett Ciprus brit? A modern Ciprust megteremtő brit uralom (1878 – 1960) korszakának áttekintése, röviden, kitekintéssel a Brit Birodalom néhai földközi-tengeri érdekeltségeire. Délutáni visszautazás Girnébe. Éj Girne-ben.

7. nap: Pihenés, szabadprogram

Egész napos szabadidő, pihenés. Néhány opciós lehetőség: 1. Pihenés a tengerparton (lejutás taxival); 2. Szabadidő Girne óvárosában és kikötőjében (eljutás taxival); 3. Nicosia (Lefkosa) látogatás helyi busszal. Éj Girne-ben.

8. nap: Larnaka - Budapest

Korai ébresztő, korai reggelivel. 7:30-kor indulás a Larnakai nemzetközi repülőtérre. 11:20-kor elrepülés Budapestre, megérkezés a Liszt Ferenc repülőtérre 13:30-kor.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

8 napos körutazás Észak-Cipruson, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 4*-os szállással, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
28 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére