8 napos körutazás Dél-Olaszországban, buszos utazással, félpanzióval, programokkal, idegenvezetéssel – vár a Gargano-félsziget, Lecce, Bari és Urbino

Ajánlat kód: 33771
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

332.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33771

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz az olasz csizma sarkában tavasszal vagy kora ősszel!

Opciók

  • 2024. máj. 11-18.: , 332.000 Ft
  • 2024. szept. 28 - okt. 5.: , 348.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást
  • 7 éjszaka szállást 4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban
  • Félpanziót
  • Az útlemondási biztosítást
  • A programokat
  • Az idegenvezetést
  • IFA-t

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők
  • Hajójegy
  • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 510 Ft/nap

Felár

  • Egyágyas felár: 78.300 Ft

Program

1. NAP:
Elutazás Budapestről reggel 5.45-kor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 6.45-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Bologna útvonalon. Szállás Rimini környékén (1 éj).

2. NAP: MONTE SANT’ANGELO, SAN GIOVANNI ROTONDO
Utazás az Adriai-tenger mentén délkeleti irányban. Apuliába érkezésünk után először a tájképi szépségekben rendkívül gazdag Gargano-félszigettel, az olasz csizma sarkantyújával ismerkedünk. Séta a hegytetőre épült, pazar fekvésű Monte Sant’Angelo hangulatos történelmi óvárosában, a Szent Mihály szentély megtekintése. (Monte Sant’Angelo a kora középkor óta az európai Szent Mihály főangyal kultusz egyik legfontosabb helye, 2011 óta része a világörökségnek.) A városnéző séta után szabadidő, lehetőség a város legmagasabb pontján álló erőd megtekintésére (nagyszerű panoráma).
Szállás a szomszédos San Giovanni Rotondo városkában (1 éj). Kora este az érdeklődőknek lehetőség nyílik a Szent Pio atyával kapcsolatos emlékek megtekintésére. (Az utóbbi egy-két évtizedben a XX. század talán legnépszerűbb szentjének kolostora és sírja körül világhírű zarándokhely alakult ki.)

3. NAP: GARGANO-FÉLSZIGET (VIESTE, HAJÓKIRÁNDULÁS), TRANI
Délelőtt utazás a Gargano-félsziget híres tengerparti panorámaútján (gyönyörűszép tengeröblök). Séta a gyönyörű fekvésű Vieste történelmi óvárosában, majd szabad program. Lehetőség egy kb. 1,5 órás hajókirándulásra Viestéből a Gargano-félsziget partjai mentén. A hajóról lehetőség lesz megcsodálni a félsziget öblökkel, sziklákkal és barlangokkal tűzdelt partvidékét a tenger felől is. (Amennyiben rossz idő miatt a hajó nem indul, a hajózás helyett egy sétát teszünk Peschici bájos óvárosában.)
Délután búcsú a Gargano-félszigettől, továbbutazás a csizma sarkának irányába. A nap utolsó programja Trani városában a híres román kori katedrális megtekintése.
Szállás Apulia fővárosától, Baritól délkeletre (4 éj).

4. NAP: LECCE, OSTUNI
Délelőtt városnézés Leccében, a barokk dél-itáliai fővárosában. A könnyen megmunkálható leccei mészkőnek is köszönhetően a városban a barokk időszakában sok csodálatos templom, palota épült, közülük is kiemelkedik a dóm és a Santa Croce-templom.
Délután Ostuniba, a legszebb „fehér városba” látogatunk. A tengerpart menti síkságból kiemelkedő dombra épült sikátoros óváros, az ősi fehérre meszelt házak együttese a dombtetőn álló katedrálissal – nem egy könnyen felejthető látvány. Ráadásul az óváros bebarangolása közben időnként a környező táj panorámáját is élvezhetjük.

5. NAP: MATERA, MARTINA FRANCA
Matera szép fekvésű óvárosa egy mély folyóvölgy egyik oldalán található. A város valaha az „Olasz Dél” elmaradottságának jelképe volt, ahol még a XX. század közepén is az emberek jó része a folyóvölgy feletti barlangokban élt. A valamivel tehetősebbek a barlangok elé kőépítményeket emeltek. Ezt a különleges óvárost a XX. század utolsó évtizedeiben restaurálták, azóta Dél-Itália kiemelkedően fontos turisztikai attrakciói közé tartozik.
A városnézés során sok érdekességet megtudhatnak utasaink az itt élők egykori életéről, lehetőség lesz barlanglakás és barlangtemplom megtekintésére is. Az UNESCO világörökséghez tartozó óváros sok híres film forgatásának helyszíne, 2003-ban például itt forgatták Mel Gibson Passióját, hiszen a 2000 évvel ezelőtti Jeruzsálem valószínűleg hasonlított a mostani Materához.
Délután utazás egy újabb szép, ódon hangulatú kisvárosba, Martina Francába. Közös séta, szabadidő, majd visszautazás a szállodához.

6. NAP: BARI, CASTELLANAI CSEPPKŐBARLANG, ALBEROBELLO
Délelőtt Barival, Dél-Olaszország – Nápoly után – második legnagyobb városával ismerkedünk. Séta a félszigetre épült óvárosban, a katedrális és a Szent Miklós-bazilika megtekintése. Bari városa a XI. században szerezte meg Szent Miklós püspök földi maradványait a kis-ázsiai Myrából, a sír fölé emelt bazilika a román stílus igazi remekműve. (Szent Miklósnak, Myra püspökének népies alakja a Mikulás, aki december 6-án ajándékot hoz a gyerekeknek.)
Bari után látogatást teszünk a castellanai barlangrendszerben (az egyik legszebbnek tartott cseppkőbarlang Európában), majd a trullók városa, Alberobello következik. A trullók ősi, fehérre meszelt házacskák, jellegzetes kúp alakú tetővel – Apulia egyedülálló építményei. Alberobello egyes negyedei csak trullókból állnak, ami egészen különleges városképet eredményez. Közös séta, majd szabad program, lehetőség a helyi művészek, kézművesek áruinak megtekintésére, megvásárlására.

7. NAP: URBINO
Búcsú Apuliától, utazás az Adria mentén Észak-Olaszország felé. Az Itáliai-félsziget keleti részének nagy nevezetessége Urbino városa. Az óváros szinte érintetlenül megmaradt a XV. századból, abból az időszakból, amikor Urbino a Montefeltro hercegi család uralma alatt a reneszánsz művészetek egyik központja volt. Nem véletlen, hogy az Urbinóban született Raffaello a reneszánsz egyik legnagyobb művésze lett. Séta a városban, lehetőség a Palazzo Ducale, a pompás hercegi palota megtekintésére, melyben egy híres képtár is található.
Szállás Rimini környékén (1 éj).

8. NAP:
Hazautazás a Bologna – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos körutazás Dél-Olaszországban, buszos utazással, félpanzióval, programokkal, idegenvezetéssel – vár a Gargano-félsziget, Lecce, Bari és Urbino

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére