8 napos körutazás Dél-Lengyelországban, busszal, reggelivel, idegenvezetéssel – Krakkó, Auschwitz, Magas-Tátra, Zakopane, Wieliczka

Ajánlat kód: 33667
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

133.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33667

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Dél-Lengyelország történelmi városait és a Magas-Tátra lenyűgöző tájait!

Opciók

  • 2019. július 2-9. 140.400 Ft
  • 2019. augusztus 6-13. 133.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást
  • 7 éjszaka szállást
  • Reggelit
  • Az útlemondási biztosítást
  • A felsorolt programokat
  • Az idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők
  • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 440 Ft/nap

Felárak

  • Félpanziós felár: 30.900 Ft (7 vacsora)
  • Egyágyas felár: 49.500 Ft

Szállás

  • Kétágyas, fürdőszobás szállodai szobákban a következők szerint:
    • 3 éjszaka Krakkóban, a júliusi csoportnál 4 csillagos, az augusztusi csoport esetében pedig 3 csillagos szállodában.
    • 2 éjszaka Wrocławban 3 csillagos szállodában.
    • 2 éjszaka Zakopanéban úszómedencés, szaunás, emelt szintű 3 csillagos szállodában.

Program

1. NAP: ÁRVA VÁRA, KRAKKÓ

Elutazás Székesfehérvárról, a Piac téri parkolóból reggel 5.15-kor. Budapestről az autóbusz 6.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Vác – Parassapuszta útvonalon Szlovákiába, ahol Zólyom – Besztercebánya – Rózsahegy érintésével érkezünk az Árva folyó völgyébe. Látogatás Árva várában, mely Európa egyik leglátványosabb fekvésű várkastélya.

Délután a Kárpátok északi lejtőin leereszkedve érkezünk meg Krakkóba, a lengyel királyok ősi székvárosába. A város műemlékei közül jópárnak magyar vonatkozása is van. Séta a szépen felújított óvárosban. Itt található a hatalmas főtér, közepén a híres Posztócsarnokkal. A tér sarkában áll a Mária-templom, melynek a főoltára felett elhelyezkedő szárnyas oltár a gótikus fafaragóművészet csodája.

Szállás Krakkóban (3 éj).

2. NAP: KRAKKÓ, WIELICZKAI SÓBÁNYA

Folytatjuk a krakkói városnézést. Látogatás a Wawel épületegyüttesében, mely évszázadokon keresztül a lengyel királyok rezidenciája volt (katedrális a lengyel királyok síremlékeivel, reneszánsz királyi palota pazar berendezéssel stb.), majd szabad program.

Délután látogatás a Krakkó melletti Wieliczka sóbányájában. Az érdekes bányamúzeum bemutatja a bánya régi működését. A látogatás csúcspontja a mi IV. Béla királyunk lányáról elnevezett hatalmas földalatti Kinga-kápolna, melynek szinte minden díszítő elemét sóból faragták.

3. NAP: ŁAŃCUT KASTÉLYA, TARNÓW

Egész napos kirándulás Délkelet-Lengyelországba. Utazás Łańcutba, ahol Lengyelország egyik legszebb kastélya található. A dúsgazdag Potocki család egykori rezidenciájának pompásan berendezett termei számtalan műkincset rejtenek és látványos a kastély parkja is.

Visszaútban Krakkó felé városnézés Bem József szülővárosában, Tarnówban: régi városháza, gótikus katedrális gazdagon díszített belső térrel, műemlék házak a főtéren stb. A tarnówi program végén lerójuk kegyeletünket „Bem apó” egészen különleges mauzóleumánál, mely a város egyik parkjában található.

4. NAP: OJCÓWI NEMZETI PARK (PIESKOWA SKAŁA VÁRKASTÉLYA), OGRODZIENIEC VÁRA, CZĘSTOCHOWA

Utazás Krakkótól északnyugat felé. Ismerkedés az Ojcówi Nemzeti Parkkal, melynek nevezetességei közé tartoznak a különleges formájú sziklaalakzatok. Látogatás egy romantikus fekvésű reneszánsz várkastélyban, Pieskowa Skałában.

Továbbutazás Częstochowa irányába. Útközben megnézzük Lengyelország talán leglátványosabb várromját, Ogrodzieniec várát. Częstochowa Lengyelország első számú zarándokhelye, a csodatévő Fekete Madonna képhez több millióan jönnek imádkozni minden évben (a helyiek szerint a város a világ ötödik legforgalmasabb zarándokhelye). Látogatás a kolostor gyönyörű épületegyüttesében, majd továbbutazás Sziléziába. Szállás Wrocławban (2 éj).

5. NAP: WROCŁAW, KSIĄŻ VÁRKASTÉLY, ŚWIDNICA (BÉKETEMPLOM)

Délelőtt városnézés Wrocławban, Alsó-Szilézia fővárosában (németül Breslau, magyarul Boroszló), mely 2016-ban Európa kulturális fővárosa volt. Az egyik leggazdagabb múltú lengyel város tele van műemlékekkel: lenyűgöző méretű főtér nagyszerűen felújított ősi polgárházakkal, az egyik legszebb közép-európai városháza, középkori templomok sora az óvárosban és az Odera folyó szigetein stb.

Délután kirándulás Książ (németül Fürstenstein) várkastélyához. A monumentális épületegyüttes egy különlegesen szép keveréke a XIII. és XX. század között alkalmazott építészeti stílusoknak. Séta a várkastély körül és annak szép parkjában. (A pazar külsőhöz képest a kastély belső termei viszonylag szerényen vannak berendezve, ezért azok megtekintését nem javasoljuk.) Visszaútban Wrocławba látogatás a híres Świdnicai Béketemplomban (UNESCO világörökség).

6. NAP: PSZCZYNA KASTÉLYA, AUSCHWITZ

Utazás a Wrocław – Opole – Gliwice útvonalon a Katowice környéki Pszczynába. A nagy kelet-sziléziai iparvidéken található barokk főúri kastély gyönyörű termei kellemes meglepetést jelentenek a turistáknak (Európa egyik leggazdagabb családjának a tulajdona volt 1945-ig).

Délután Oświęcimben (németül Auschwitz) lehetőség a náci haláltábor helyén berendezett emlékmúzeum megtekintésére. A világtörténelem talán legsötétebb időszakával való szembesülés mindenki számára megrázó élményt jelent. Továbbutazás Zakopanéba, a Magas-Tátra lábainál fekvő hegyvidéki üdülőhelyre, szállás (2 éj).

7. NAP: ZAKOPANE, KASPROWY WIERCH

Egész napos barangolás Zakopanéban és környékén. Délelőtt közös séta a városban, utána szabadidő. Lehetőség siklóval felmenni a Gubałówka hegyre (panoráma az egész városra és a Magas-Tátrára). Délután kabinos felvonóval felmegyünk a Magas-Tátrához tartozó 2000 méteres Kasprowy Wierch-re, ahol valaha a magyar-lengyel határ húzódott (felejthetetlen körpanoráma a Magas-Tátra hegyvilágára).

8. NAP: NEDEC VÁRA, DUNAJEC-ÁTTÖRÉS

Utazás hangulatos hegyi falvakon keresztül a festői fekvésű Nedec várához, mely 1918-ig Magyarország egyik északi határvára volt. A vár és a benne lévő kis múzeum meglátogatása után csoportos tutajozás a Dunajec folyó vadregényes szurdokvölgyében.

Délután átkelés Szlovákiába és hazautazás a Rózsahegy – Besztercebánya – Parassapuszta – Vác útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos körutazás 1 főre Dél-Lengyelországban, busszal, reggelivel, idegenvezetéssel – Krakkó, Auschwitz, Magas-Tátra, Zakopane, Wieliczka

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére