8 napos körutazás az Albán-Alpoktól a Jón-tengerig, repülőjeggyel, illetékkel, 3-4*-os szállásokkal, félpanzióval

Ajánlat kód: 39406
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

442.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 39406

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Albánia lélegzetelállító, rejtett természeti kincseit!

Opciók

  • 2023.05.13 - 2023.05.20.: , 435.000 Ft
  • 2023.06.17 - 2023.06.24.: , 442.000 Ft
  • 2023.07.15 - 2023.07.22.: , 442.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A repülőjegyet illetékkel, 40x30x20 cm-es, max 10 kg-os kis kézipoggyásszal, fix ülőhellyel (melynek értéke: kb. 85 000 Ft)
  • A szállást 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
  • A félpanziós ellátást
  • A belépőket
  • A megadott programokat
  • A helyszíni közlekedést
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás COVID-19 fedezettel 2,2%
  • Borravalók kb.: 3 €/ fő/ nap
  • BBP utasbiztosítás (Aegon)
    • Basic: 590 Ft/fő/nap
    • Extra: 790 Ft/fő/nap
    • Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

Felár

  • Egyágyas felár 89 500 Ft
  • Max. 20 kg-os feladható poggyász kb. 32 000 Ft/ darab
  • Wizz Priority (Elsőbbségi beszállás, kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult, 2 db fedélzetre felvihető kézipoggyász: 1 db 40x30x20 cm és 1 db max. 10 kg-os 55x40x23 cm)  kb. 17 000 Ft/ fő

Program

1. nap: Szkutari és magyar históriái

Találkozás a Liszt Ferenc reptéren délelőtt 09:30-kor. Elrepülés bécsi átszállással Tiranába 11:25-kor. Megérkezés Albánia fővárosába 16:40-kor. Megismerkedés albán házigazda-kísérőnkkel, majd kb. 90 perces utazás busszal Shkodra (magyarul Szkutari) városába. Történetek Észak-Albánia legfontosabb városának múltjából, s annak magyar vonatkozásairól: A magyar Balkán-kutató tudományos expedíciók (1916-1918) vázlatos áttekintése, néhány szóval azok legfontosabb résztvevőiről, mint pl. Cholnoky Jenő, Lóczy Lajos, Teleki Pál vagy Csiki Ernő. Koraesti bejelentkezés hotelünkbe, közös vacsora, majd pihenő. Éj Szkutariban.

2. nap: A Rozafa erődtől a Kole Idromeno-ig

Reggeli majd rövid buszozás a 3 folyóra (Drin, Buna, Kir) néző Rozafa erődhöz (albánul: Kalaja e Rozafës). A 130 m magas szikla-akropolisz tetején az emberi emlékezet kezdetei óta fellegvárak álltak. Itt védekezett Gentius, az utolsó független illír király a túlerőben lévő római légiók ellen, Kr.e. 168-ig. A rómaiak, majd bizánciak uralmát a velencei- később az oszmán-török időszak követte, egészen 1913-ig. A falakon belül ma is egymás mellett állnak az „itáliai” katolikus templom és az „anatóliai” szultáni mecset romjai. Séta az erődben, a nagyszerű panorámák élvezetével. Közös látogatás a Velencei Karnevál Álarckészítő Műhelyben. Shkodra az albániai katolicizmus központja, számos templomából a Santo Stefano katedrálist kívülről, míg a Ferences kolostortemplomot belülről tekintjük meg. Az „egyensúly megtartása” érdekében látogatási lehetőség az Abu Bekr mecsetben, majd szabadidő a Kole Idromeno bevásárló utcában. Délutáni látogatás Shiroka üdülővárosában, sétával I. Zogu király (1928-1939) néhai kedvenc villájánál, illetve a Shkodra-tó, a Balkán-félsziget legnagyobb tava partján. Koraesti visszaérkezés a hotelünkbe. Éj Szkutariban.

3. nap: A Drinit- és az Albán-Alpok csodái

Korai reggeli után utazás a Drinit folyó partjára, a Koman tározóhoz.  Hajózás a fjordszerűen meredek partvonalú szurdokvölgyek sokaságán át, az Albán-Alpok festői vidékére. Menet közben áttekintés a Koszovóig- és Montenegróig terpeszkedő Alpet Shkiptare (Albán-Alpok), az „Átkozottul vad hegyek” természeti földrajzáról. Megérkezés a Valbona Völgy Nemzeti Parkba, lassú utazás a hotelünkbe, fényképszünetekkel a legdrámaibb szépségű pontokon. A Valbona völgyéből egyszerre fotózhatóak a montenegrói, illetve a koszovói határvidék legmeredekebb mészkő és dolomit masszívumai. Itt találhatóak Európa legdélebbi gleccserei, s itt sorakoznak a határvonalon többek között a Zla Kotala (2.534 m) – Montenegró legmagasabb csúcsa, illetve a Deravica (2.656 m) – Koszovó legmagasabb csúcsa is. Bejelentkezés hotelünkbe, majd felkészülés délutáni túránkra. Kb. 4 órás túra a Maja Jezerce (2.694 m), az Albán-Alpok legmagasabb csúcsa lábainál. Visszatérés a szállásunkra este, majd közös vacsora. Éj a Valbone völgyben.

4. nap: Kruje, Szkander bég fellegvára

Reggeli indulással utazás az Albán-Alpok nyugati vonulatain át, rövid fotószünetekkel a legszebb pontokon. Utazás közben történeteka Rigómezei csatákról (1389.; 1448); I. Murád- és Hódító Mehmet szultánok életéről és koráról.  Fejezetek Hunyadi János (1407-1456) és Szkander bég (1405-1468) életéből, eklektikus értékelési kísérletekkel, így röpke 600 évvel tetteik… és szövetségkötéseik után… Ismerkedés néhány albán származású nagyvezír (48 albán nagyvezíre volt az Oszmán birodalomnak!)  sorsával, illetve a XIX. századi időkkel, a Prizreni Liga históriájával és a tervezett XIX. századi Albán Vilayet határaival, jelentőségével. Kora délutáni érkezés a Kruje-hegy lábaihoz települt ősi albán fővárosba, Krujébe. A 16.000 lakosú néhai hatalmi központ ma az albán (és török) kézművesség központja. (Oszmán) bazárjában ma is rengeteg helyben (vagy Törökországban) készített csecsebecse kapható, különösen szépek és híresek az anatóliai stílusú kilim-ek. Látogatás a fellegvárban, és a Szkander bégről elnevezett múzeumban.  Rövid időzés a Dollma tege bektasi (szunnita) imaháznál, majd szabadprogram és vásárlási lehetőség a méltán híres bazárban. Közös vacsora, majd igény esetén fakultatív vízipipázás igazi efendik módjára. Éj Krujében.

5. nap: Berat UNESCO kincsei; Vlora az Otrantói-szoros ablaka

Reggeli indulás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Berat városába. A cseresznye és olajligetekből kiemelkedő, 3 óvárosi negyedből álló „élő skanzen” az ország legszebb műemléképületeinek kincsestára. 24 tornyos bizánci-oszmán erődromjáról nagyszerű kilátás nyílik az óváros(ok)ra. Séta a Mangalemben, a néhai török negyedben: Szultán mecset – Ólom mecset – Agglegény mecset. Séta és szabadidő a Gorica és Kalase negyedekben: Felkapaszkodás várfalakon belüli Kalase negyed zegzugos utcáiba. A Szent Tódor kapu, a Szentháromság templom és a Szent Mihály kápolna fényképezése. Rövid szabadidő és vásárlás. Délutáni indulás az Otrantói-szoros (az Adriai-tenger és a Jón-tenger találkozása) legrégebbi településére, Vlora városába. Útközben vázlatos áttekintés a Kr.e. VI. században görög gyarmatosok által alapított Aulōn, római és latin Avlona, a mai Vlora korszakairól. Néhány szemelvény az Otrantói-szoros és a közvetlen tengerparti Akrokerauni-hegyvidék páratlan természeti értékeiről. Bejelentkezés hotelünkbe, majd közös vacsora. Este fakultatív mártózási lehetőség a tenger(ek)ben. Éj Vlorában.

6. nap: A Llogara Nemzeti Park és a Gjipe-kanyon

(Figyelem! Fürdőruha, zárt cipő, naptej hozatala nyomatékosan javasolt.)

Reggeli után utazás a Llogara Nemzeti Park (albánul Parku Kombëtar i Llogarasë) tengerekből kiemelkedő hegyóriásaira. “Felkapaszkodás” busszal a Jón-tenger felett 1.027 m magasan “függő” Llogara-hágóra. A hajmeresztő panorámák fotózása, jó látási viszonyok esetén az “Olasz csizma sarkáig”. Llogara 2.000 m magasságig emelkedő hegyei a Földközi-tenger utolsó partmenti erdőfoltjait rejtik, montán fenyvesekkel, felhőkbe burkolódzó örökzöldekkel. Közös 2-3 órás séta, szerencsés esetben zergék, kőszáli sasok, esetleg keselyűk megpillantásával. Leereszkedés az Albán-Riviéra vadregényes partjaira, Ilias falujáig. Kb. 1 órás séta a Gjipe-kanyon (albánul Kanioni i Gjipesë)peremén, a kiépítetlen Gjipe strandig. Fürdőzés a Jón-tenger türkizkék vizében, meseszép környezetben. Séta lehetőség az idegenvezetők részvételével a Gjipe-kanyon mélyén, a helyenként 15 méterre össszeszűkülő falóriások között. Hazaúton sztorik báró Nopcsa Ferenc (1877-1933), Albánia talán legismertebb magyar utazója, feltárója életéből.  Esti visszaérkezés Vlorába. Éj Vlorában.

7. nap: Hajózás a Karaburun-Sazan Tengeri Parkban

(Figyelem! Fürdőruha, zárt cipő, naptej hozatala nyomatékosan javasolt.)

Reggeli után kijelentkezés a hotelből, majd rövid utazás a kikötőbe. Félnapos hajókirándulás a KaraburunSazan Tengeri Parkban (albánul: Parku Detar Karaburun-Sazan): Először a Sazan-szigetet látogatjuk meg, rövid sétával az ekhagyott katonai objektumoknál, majd a festői Karaburun-félsziget körbehajózása következik. A hegykoszorúval ékesített, beépítetlen félsziget a barlangok, sziklák, kanyonszerű öblök vidéke, vizeiben egyedi biológiai sokszínűséggel. Élnek itt delfinek, levesteknősök, álcserepes teknősök, sőt mediterrán barátfőkák is. A vízalatti világ hihetelenül gazdag – búvárszemüveg hozatala ajánlott. Strandolás 1 vagy 2 helyszínen. Hidegvizes zuhanyozási lehetőség, majd visszautazás Vlorába. Koraesti, 2,5 órás utazás Tiranába. Közös vacsora. Éj Tiranában  .

8. nap: Tiranában Apponyi Géraldine királyné és I. Zogu király nyomán

Reggeli után kijelentkezés hotelünkből, majd városnézés busszal és gyalogosan, a gyorsan modernizálódó, folyamatos átépítés alatt álló fővárosban: Sheshi Szkanderbég főtér – Ethem bég mecset – Óratorony. Látogatás a Nemzeti Történeti Múzeumnál, majd városnézésünk folytatása: Régészeti Múzeum (kívülről) – Parlament – Nemzeti könyvtár és a néhai „Olasz negyed”. A kirándulás során különösképp I. Zogu III. Szkander bég király (1895-1961) életére és korára figyelünk, s az olasz befolyás akkori – és mai jegyeire. Történetek Apponyi Géraldine királyné (1915–2002), “Magyarország Fehér Rózsája” életéről. Délutáni kiutazás a nemzetközi reptérre, érkezéssel 15:30-kor. Elrepülés átszállással Budapestre 17:30-kor. megérkzés a Liszt Ferenc reptérre este 22:15-kor.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos körutazás az Albán-Alpoktól a Jón-tengerig, repülőjeggyel, illetékkel, 3-4*-os szállásokkal, félpanzióval

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére