8 napos körutazás  a Baltikumban, repülőjeggyel, illetékkel, helyi busszal, reggelivel, idegenvezetéssel 

Ajánlat kód: 33712
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

457.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33712

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Töltsd a nyári szabadságot északi kalandokkal, fedezd fel a Baltikum különleges hangulatát, a barátságos városokat és a csodaszép tájakat!

Opciók

  • 2024. júl. 1-8.: , 457.000 Ft
  • 2024. aug. 18-25.: , 457.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre:

  • A repülőjegyeket
  • A reptéri illetéket
  • A helyi autóbuszt
  • A kompátkelést a Kur-földnyelvre és vissza
  • 7 éjszaka szállást
  • Reggelit
  • Az útlemondási biztosítást
  • Idegenvezetést
  • A felsorolt programokat

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők
  • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 545 Ft/nap

Felár:

  • Félpanziós felár: 64.900 Ft (7 vacsora)
  • Egyágyas felár: 99.500 Ft

Szállás

  • 7 éjszaka színvonalas 3-4 csillagos szállodákban; kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Program

1. NAP: VILNIUS
Elutazás Budapestről a délelőtti órákban egyszeri átszállással Vilniusba, Litvánia fővárosába. Érkezés a délutáni órákban, majd transzfer a vilniusi szállodába (2 éj).

2. NAP: VILNIUS, TRAKAI
Vilnius gyönyörű fekvésű város, erdős dombvidékre épült, hangulatos barokk óvárosa igazi ékszerdoboz közel 30 templommal és rengeteg műemlékkel. A városnéző séta fő látnivalói a következők: a Hajnalpír-kapu (a Csodatévő Madonna képével), a Teréz-templom, az ortodox Szentlélek-templom, a Városháza tér, a Dominikánus-templom, az Anna-templom (amit szépsége miatt Napóleon Párizsba akart vitetni), az egyetem épületei, az Elnöki Palota és a katedrális. Ez utóbbi igazi gyöngyszeme a barokk Kázmér-kápolna. A közös séta után szabadidő, illetve lehetőség idegenvezetőnkkel felmenni a katedrális mellett álló várdombra (csodálatos panoráma az egész városra).
Mielőtt délután a közeli Trakaiba indulnánk, még megállunk az autóbusszal az óvárostól kissé távolabb eső Péter-Pál-templomnál, amely mintegy megkoronázását jelenti a vilniusi városnézésnek (egészen egyedülálló, meseszép stukkók).
Vilnius mellett található egy hangulatos tóvidék, az egyik tó félszigetén fekszik a színes házairól ismert Trakai falu, a faluval szemben, egy kis szigeten pedig Trakai romantikus várkastélya található (gyalogos híd vezet át a szigetre). Látogatás a várkastélyban, az érdekes iparművészeti és történelmi kiállítások megtekintése, rövid szabadidő, majd visszautazás Vilniusba.

3. NAP: KUR-FÖLDNYELV, NIDA, KLAIPÉDA
Elutazás Vilniusból a Balti-tengernél fekvő Klaipédába, mely a litván partvidék legjelentősebb városa. A német neve Memel, valaha németek lakták, a Német Birodalom egyik fontos városa volt. A megérkezést követően komppal átkelünk a Kur-földnyelvre egy keskeny tengerszoroson keresztül. A közel 100 km hosszú, átlagosan 1 km széles félsziget (a Kur-földnyelv) a Baltikum talán legjelentősebb természeti látnivalója, része az UNESCO világörökségnek. Barangolás a homokdűnék különös világában, majd séta egy hangulatos halászfaluban, Nidában. Ezt követően visszatérünk komppal Klaipédába, szállás (1 éj).

4. NAP: KLAIPÉDA, KERESZTEK HEGYE, RUNDĀLE-KASTÉLY
Rövid városnézés Klaipédában, majd egy újabb neves litván látnivaló, az immár európai hírű zarándokhely, a Keresztek Hegye következik. A kis dombon felállított több ezer kereszt a litván nép mély vallásosságának és a Szovjet Birodalommal szembeni ellenállásának nagyszerű példája.
Búcsú Litvániától, továbbutazás észak felé, átkelés Lettországba. Az ország déli részén található a Baltikum talán leglátványosabb kastélya, a Rundāle-kastély. A helyiek által kis Versailles-nak is nevezett egykori cári palotát ugyanaz az építész tervezte, aki a szentpétervári Téli Palotát. A gazdagon berendezett belső termek és a szép park megtekintése után utazás Rigába, szállás a városközpont közelében (1 éj).

5. NAP: RIGA, TARTU
Városnézés a lett fővárosban, Rigában, a Baltikum legnagyobb városában. Az egykor német kereskedők lakta óvárosban szinte minden építészeti korszakból maradtak fenn értékes műemlékek. Ezek közül a legfontosabbak a céh-házak, a városháza, a Lőportorony, a Svédkapu, a 3 fivér házak, a dóm, a Szt. Péter-templom és a különleges homlokzatú Feketefejűek Háza. Kora délután a város híres szecessziós negyedével ismerkedünk, majd továbbutazás a Valmiera – Valga útvonalon Észtországba. A kora esti órákban érkezünk meg Tartuba, Észtország második legnagyobb városába, szállás a városközpontban (1 éj).

6. NAP: TARTU, NARVA, PALMSE-BIRTOK
Délelőtt Tartuban a közös séta során megnézzük a város szép főterét a városházával, az egyetem épületét, a Szent János-templomot és az egykori dóm monumentális romjait. Ezt követően szabad program, majd utazás az észt-orosz határ mellett fekvő Narvába, ahol a lakosok döntő többsége oroszajkú. A Narva folyó észt oldalán található Narva vára, vele szemben, a folyó orosz oldalán pedig az orosz város, Ivangorod monumentális erődítménye (kiváló fotótéma). Lehetőség a várban berendezett helytörténeti múzeum megtekintésére (rendkívül mozgalmas történelme volt Narvának), majd utazás Tallinn irányába. Útközben látogatás a Lahemaa Nemzeti Park területén található bájos Palmse-birtokon (szép kúria, békés tavacska, látványos park stb.).
Szállás az észt fővárosban, Tallinnban (2 éj). A szállodából a városközpont rövid sétával elérhető.

7. NAP: TALLINN
Egész napos program az egykori büszke Hanza-városban, Tallinnban, ahol a nagy területen fekvő középkori óváros bebarangolása egyike a nagy európai városélményeknek. A felsővárosban található a dóm és az ortodox katedrális is, két kilátópontról pedig csodálatos panoráma nyílik a hatalmas falakkal és bástyákkal körbevett alsóvárosra és a kikötőre. Az alsóvárosban szinte minden kis utca újabb meglepetést tartogat, különösen a gyönyörű Városháza tér környékén. Lehetőség lesz a gótikus városháza belső termeinek megtekintésére is.
Délután néhány órás szabad program a tallinni óvárosban, ezalatt az érdeklődők idegenvezetőnkkel egy kirándulást tesznek a „Rocca al Mare” skanzenbe, az Észt Szabadtéri Múzeumba. A skanzen Tallinn külvárosában található, gyönyörű környezetben, egy erdős tengerparton.

8. NAP: TALLINN
Délelőtt szabadidő Tallinnban, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás a kora délutáni órákban Tallinnból egyszeri átszállással Budapestre. Érkezés Ferihegyre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos körutazás a Baltikumban, repülőjeggyel, illetékkel, helyi busszal, reggelivel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére