8 napos kirándulás Toszkánában, reggelivel és buszos utazással – városnézés Firenzében, látogatás Pisában, ismerkedés a régió kisvárosaival, tájaival és gasztronómiájával

Ajánlat kód: 35059
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

219.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35059

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz a napsütötte Toszkánában, amely kora ősszel mutatja a legvarázslatosabb arcát!

Időpont

  • 2022. szeptember 9.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 7 éjszaka szállás 3*-os szállodában
  • Reggeli

Az ár nem tartalmazza

  • BBP Biztosítás: 4.560 Ft/fő
  • Sztornó biztosítás: 2%
  • Kötelezően fizetendő Audio-guide 2.400 Ft/fő
  • IFA

Belépők

  • Siena / Dóm 5 EUR
  • Siena / helyi idegenvezető költsége 5 EUR
  • San Gimignano / Dóm 4,50 EUR
  • Giannutri-Giglio sziget 60 EUR
  • Giannutri idegenforgalmi adó 4 EUR
  • Elba sziget 45 EUR
  • Elba / Napoleon Villa 5 EUR
  • Arezzo / Szent Kereszt legendája 8 EUR
  • Pisa busz 2 EUR
  • Pisa / Dóm+Keresztelőkápolna 7 EUR
  • Pisa / csak katedrális ingyenes
  • Pisa / Ferde Torony 18 EUR
  • Firenze 10 EUR (kötelezően fizetendő regisztrációs adó és helyi idegenvezető költsége)
  • Firenze / Santa Croce templom 8 EUR
  • Firenze / Dóm ingyenes
  • Volterra-Bolgheri fakultatív kirándulás 25 EUR
  • Toszkán kóstoló 25 EUR

Felár

  • Félpanziós felár: 28.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár: 40.000 Ft/fő

Felszállási lehetőségek

  • Budapest-Déli pu. Koronaőr köz 05:30
  • Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06:15
  • Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO 07:00
  • Balatonlelle-Marche 07:35
  • Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00

Program

1. nap: Budapest-Montecatini Terme

Kora reggeli találkozó Budapesten a Déli pályaudvarnál, majd megkezdjük utazásunkat Olaszország egyik legfestőibb régiójába. Toszkánát említve először szinte biztosan a ciprusokkal tarkított toszkán dombok, finom borok, elbűvölő kisvárosok képe ötlik fel mindenkinek a szeme előtt. Programunk során bejárjuk a tartomány legszebb városait és a homokos toszkán tengerparton pihenünk meg. Szlovénián át utazva, az esti órákban érkezünk meg szállásunkra, mely Montecatini Terme hangulatos városában lesz. A kisvárost több százezren látogatják meg évente, köszönhetően a világhírű gyógyvizének. A város már a XVI. században büszkélkedhetett fürdőkkel, melyek közül az első és a leghíresebb a Tettuccio Terme a város főutcáján épült. Vacsora után esti séta lehetőség a hangulatos városközpontban, ahol a Piazza del Popolo szökőkútja, pálmafái, valamint bárok és éttermek sokasága fogad.

2. nap: Firenze-Pisa

Reggeli a szállodában, majd a reneszánsz szülőföldjének kincsei várnak ránk. A régió fővárosába, Firenzébe utazunk. Az Arno folyó mellett elsétálunk a 'Santa Croce' templomhoz, melyet Firenze Pantheonjának is neveznek a számos síremlék miatt. (Michelangelo sírja), majd városnézésünket a 'Piazza della Signoria' terén folytatjuk. Megnézzük a Városháza épületét, a 'Loggia dei Lanzit' híres szobraival, majd elsétálunk a város jelképéhez, a híres 'Ponte Vecchio' hídhoz. Gyalogos sétánkat a Dóm téren fejezzük be. A Keresztelőkápolna, a Giotto féle harangtorony és a lenyűgöző 'Santa Maria del Fiore' épületének megtekintése után, Toszkána egyik legjelentősebb városába, Pisa-ba utazunk, mely valaha Itália egyik legjelentősebb tengeri hatalma volt. A Piazza dei Miracoli (Csodák tere) az UNESCO Világörökség része. A Dóm, a Keresztelőkápolna és a Ferde Torony megtekintése után rövid szabadidő. (A Ferde Toronyba a feljutás és a Dómba való bejutás csak a helyszínen, a szabad helyek függvényében lehetséges!) Visszaérkezés a szállodába a kora esti órákban.

3. nap: Siena-San Gimignano-Volterra

Miután elfogyasztattuk reggelinket, gyönyörű toszkán tájak felfedezésére indulunk. Az utunk legelőször toszkána gótikus gyöngyszeméhez, Sienaba vezet. A város a középkori kereskedők és bankok “mekkája” volt. Felkeressük a belváros egyik legjelentősebb építészeti alkotását, a Dómot, majd a legfontosabb nevezetességek megtekintése után válogathatunk a hagyományaikat féltve őrző sienai kézművesek remekműveiből is. Délután San Gimignano-ban, a „tornyok” világhírű városában pihenhetünk meg, majd mai programunk utolsó állomása a gyönyörű, etruszk alapítású város Volterra lesz, mely a tartomány egyik büszkesége. A vulkanikus dombok között emelkedő Volterra középkori hangulatot árasztó belvárosa egyszerűen lenyűgöző. A vastag kőfallal körülölelt városból gyönyörű kilátás nyílik a környező vidékre is. Középkori erőd, etruszk romok, múzeumok és a szűk utcácskákban található hangulatos kis éttermek adják a város varázsát, és persze a város főtere a Piazza dei Priori, mely Olaszország egyik legszebb tere. A látnivalói mellett Volterra az alabástromfaragás központja is, így lehetőségünk lesz gyönyörű ajándéktárgyak vásárlására is. Késő délután megkezdjük utazásunkat a toszkán tengerpartra. Az etruszkok riviéráján található szállodába az esti órákban érkezünk. A Tirrén-tenger partján, a szálláshelyünktől pár perces sétára található gyönyörű homokos tengerparti strandon sétálhatunk, és fürödhetünk is majd az elkövetkező napokban.

4. nap: Giannutri-Giglio szigete

Szabadprogram vagy hajókirándulás a toszkán szigetvilág két lenyűgöző szigetére. Vár Giannutri félhold alakú szigete, mely a legdélebbi a 7 toszkán sziget közül és mindössze 14 km-re fekszik Gigliotól. Giannutri szigetén sétálunk a szigorúan védett természetvédelmi terület mediterrán növényekkel teli ösvényein, majd fürdési lehetőség a gyönyörű 'Cala Spalmatoio' öbölben. Ízletes ebéd a „tenger gyümölcseiből” a fedélzeten, majd továbbhajózunk a „Liliom-szigetre”. Séta a festői kikötőben, szabadidő, fürdési lehetőség vagy látogatás a Castello negyedben. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. (Ár: 60 EUR/fő)

5. nap: Piombino-Elba szigete

Reggeli után egész napos kirándulás Napóleon száműzetésének színhelyére. Elba festői szigete, a toszkán partoktól 15 tengeri mérföldre fekszik és garantáltan mindenkit elkápráztat majd szépségével. Piombino kikötővárosába utazunk, ahonnan egy kellemes hajóút után érkezünk meg Elba „fővárosába”. Portoferraio-i érkezésünk után megtekintjük a híres Napóleon Villát. A Malmok palotája a sziget egyetlen igazi nevezetessége, mely Napóleon rezidenciája volt, ma pedig emlékmúzeum. Fantasztikus panoráma útvonalon folytatjuk utunkat a „Zöld szigeten”, ahol homokos strandok, mesés kis öblök és vad sziklapartok váltják egymást. Olajfa és fügefaerdők, szelíd gesztenyések borítják a domboldalakat, meseszép öblei pedig hívogatóan csábítanak fürdőzésre. Délután sziget déli részén fekvő Marina di Campóba látogatunk, szabadidő, fürdési lehetőség. Vásárolhatunk a helyi Aleatico desszertborból és a jellegzetes helyi süteményből, majd búcsú a Tirrén-tenger gyöngyszemétől és visszautazás a szálláshelyre. (Ár: 45 EUR/fő).

6. nap: Montalcino-Pienza-Bagni San Filippo

Búcsú a toszkán tengerparttól és utunk újra Toszkána mesés dombvidékére vezet bennünket. Toszkánáról legelőször is a zöld hegyoldalak, dombtetőn álló magányos ciprusok, aranyló szénabálák képe jelenik meg először a szemünk előtt. Ez pontosan Val d'Orcia, Toszkána déli vidéke, melyet mai kirándulásunk alkalmával mi is bejárhatunk. A gyönyörű és egyedi táj számos reneszánsz festőt és modern fényképészt is megihletett, így nem véletlen, hogy Val d’Orcia 2004-ben az UNESCO világörökség listájának részévé vált. Az Orcia folyó mentén elterülő völgy dombtetőre épült városok, középkori várak, szőlőültetvények és a jellegzetes magasba törő ciprusok látványával ejti rabul a szívünket. Először rövid megálló Montalcino elbűvölő, dombra épült kisvárosában. A viharos történelemmel és festői környezettel rendelkező város legnagyobb kiterjedése és ragyogása a középkorra esik. Vára, templomai, meredek sikátorai és lépcsői, a városháza, karcsú tornyai, távoli lenyűgöző időszakok emlékei. Következő megállónk „az ideális" városként is emlegetett Pienza, a reneszánsz városépítészet bölcsője, mely a XV. század közepén épült egyfajta reneszánsz városfejlesztési mintaként II. Piusz pápa megbízásából. Ezt követően a Val d’Orcia és az Amiata hegye között fekvő kis városba, Bagni San Filippóba utazunk, a fürdőváros, az UNESCO Világörökség része. A fehér mészkőformák, medencék és vízesések egyedülállóvá teszik a helyet. A sűrű lombú fákkal benőtt rövid, kanyargós út végén különleges mészkőformák bontakoznak ki. Megnézzük a „fehér bálnát”, majd fürdési lehetőség. Fürdőzésre a forrásnak tűnő sziklafal (La Cascata della Balena Bianca) közelében kialakult hófehér medencék szolgálnak. Ezeknek a természetes medencéknek a víz hőfoka 40 és 52 Co között van. A különleges hely a gazdag kénes termálvízből kicsapódó füstök és gőzök látványával Böcklin Holtak szigete festményére emlékeztet. Szálláshely elfoglalása Chianciano Terme városában az esti órákban.

7. nap: Montepulciano-Cortona-Arezzo

Reggeli után Montepulciano gyönyörű városát keressük fel, mely egy kialudt vulkán oldalkatlanában fekszik. Dél-Toszkána legnagyobb és legmagasabban fekvő hegyi városa Montepulciano, mely középkori sikátoraival, reneszánsz palotáival és templomaival kihagyhatatlan látnivaló. A híres Vino Nobile szülőföldje, Val d’Orcia vidékének egyik legszebb városa. Belvárosi sétánk után, a „Napsütötte Toszkána” című filmből is ismert Cortona domboldalba épült kisvárosába utazunk. Egy meredek hegy oldalában található 5oo méter magasan az etruszk falakkal és fantasztikus etruszk sírokkal körbevett festői település. A zegzugos kis utcákon járva megismerhetjük a legfontosabb nevezetességeket, illetve megcsodálhatjuk a Monte Amiata vulkánhegyére és a Trasimeno-tó vidékére nyíló kilátást is. Következő megállónk a dombra épült, etruszk alapítású Arezzo városa lesz. A Corso Italia vezet a város legszebb részéhez, mely a belváros középkori hangulatú főtere, a Piazza Grande. Itt található a város híres szülöttéről a híres író, festő és építész Giorgio Vasari-ról elnevezett kávézó is, valamint gyönyörű paloták és a XII. századi, homlokzatán három oszlopos galériasorral ékesített Pieve di Santa Maria. Városnézésünkből természetesen nem maradhat ki a Szent Ferenc templom sem, ahol megnézzük 'Piero della Francesca' híres freskósorozatát is a Szent Kereszt történetéről (Szent Ferenc Bazilika 4.000 Ft/fő - megtekintésére való jelentkezést előre kell jelezni és befizetni! A helyszínen már nincs lehetőség jelentkezni.). A városban játszódott az Élet szép című film, amit II. János Pál pápa kedvenc filmjeként tartottak számon, Toszkána szülötte, Roberto Benigni filmrendező főszereplésével. Este a szálláshely elfoglalása Arezzo közelében.

8. nap: Arezzo-Budapest

Korai reggeli a szállodában, majd hazautazás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Magyarországra. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos kirándulás Toszkánában, reggelivel és buszos utazással – városnézés Firenzében, látogatás Pisában, ismerkedés a régió kisvárosaival, tájaival és gasztronómiájával

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére