8 napos kirándulás Tirolban, a Dolomitokban, Münchenben és bajor kastélyokhoz, reggelivel, buszos utazással, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 33644
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

179.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33644

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz országokon át a legszebb alpesi tájakon, Dél-Tirolban és a Dolomitokban, sétálj meseszerű bajor kastélyokban és olyan hangulatos városokban, mint München vagy Innsbruck!

Időpontok

  • 2023. aug. 13-20.: , 179.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást (nincs éjszakai buszozás)
  • 7 éjszaka szállást 3*-os szállodában
  • Reggelit
  • Az útlemondási biztosítást
  • A felsorolt programokat
  • Idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők
  • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap

Felárak

  • Félpanziós felár: 41.500 Ft (7 vacsora)
  • Egyágyas felár: 40.300 Ft

Szállás

7 éjszaka egy hangulatos, 3 csillagos színvonalú alpesi szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban (tv, telefon). A szobák többsége erkélyes. A szálloda egy Innsbruck környéki faluban található, 2000 méter feletti hegyek között, nagyszerű kilátással az Inn völgyére. A szállodához egy kis szabadtéri úszómedence is tartozik.

Program

1. NAP: BERCHTESGADEN – SASFÉSZEK
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Bécs – Salzburg – Berchtesgaden útvonalon. Látogatás a Sasfészekben, Hitler egykori vendégházában. Az épület egy olyan hegycsúcson található, melyet csak a hegy belsejében közlekedő liften lehet megközelíteni. Csodálatos a körpanoráma a környező alpesi hegyvilágra. (Ha esetleg az időjárási viszonyok miatt a vendégház nem látogatható, akkor a Berchtesgaden melletti Königssee-n (Király-tó) lesz lehetőség sétahajózásra.) Délután továbbutazás az Innsbruck környéki szállodába (7 éj).

2. NAP: INNSBRUCK, FARKAS-SZURDOK / SCHWAZ, ALPBACH
Délelőtt városnézés a hatalmas hegyek között fekvő tiroli fővárosban, Innsbruckban (Mária Terézia utca, diadalív, Aranytető, várostorony, Hofkirche, Hofburg). A városnézés után szabad program, majd lehetőség egy-két órás túrázásra a vadregényes Farkas-szurdokban. (Akik nem szeretnének túrázni, azokat az autóbusz átviszi egy hangulatos kisvárosba, a közeli Schwazba.) A késő délutáni órákban séta Alpbachban. Ezt a tiroli települést Ausztria legszebb falujának választották.

3. NAP: BAJOR KASTÉLYOK (NEUSCHWANSTEIN, LINDERHOF)
Egész napos kirándulás a Bajor-Alpokba, a II. Lajos bajor király által építtetett alpesi álomkastélyok megtekintése.
Első megállónk Neuschwanstein kastélya. A kastélyok kastélyának (vagy az építészet és álom keverékének) nevezett csupa torony és bástya épületegyüttes egy magányos szirtfokon áll, egy alpesi tó közelében. A pompásan berendezett belső termek meglátogatása, majd továbbutazás II. Lajos egyetlen befejezett kastélyához, a versailles-i Kis-Trianon palota mintájára épített neorokokó Linderhof kastélyához. A kastély és a szép park megtekintése után visszautazás Garmisch-Partenkirchenen keresztül a tiroli szállodába.
Megjegyzés: A katalógus január végi zárásakor a csoportos belépőjegyek foglalása Neuschwanstein kastélyának tájékoztatása szerint még nem lehetséges. Így a foglalást a kastély belső termeinek meglátogatására nem tudjuk 100%-osan garantálni. Irodánk természetesen mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a csoportjaink részére biztosítsuk a kastély belső termeinek meglátogatását is. Amennyiben erre esetleg mégsem lesz lehetőség, II. Lajos mesekastélyát csoportjaink kívülről tudják megtekinteni több oldalról is. (Megjegyezzük, hogy a kastély kívülről látványos igazán.) Ebben az esetben a belső termek megtekintése helyett egy közös sétát teszünk majd a Bajor-Alpokban fekvő Oberammergauban, Bajorország egyik legszebb kisvárosában (gyönyörű festett házak).
Neuschwanstein kastélyának szabályzata szerint a belépőjegyeket 1,5 órával a csoportfoglalás időpontja előtt át kell venni. Amennyiben egy esetleges forgalmi dugó miatt később érkezik oda a csoport, fenntartják a jogot, hogy a csoportot nem tudják későbbi időpontra átfoglalni. 2017 és 2022 között (mióta a szabályozás él) a kastélyba látogató több mint 70 csoportunkból egyszer sem fordult elő, hogy késés miatt valamelyik csoport ne tudta volna megtekinteni a kastélyt.

4. NAP: DÉL-TIROL, BRIXEN, DOLOMITOK
Utazás az Európa hídon és a Brenner-hágón keresztül az Olaszországhoz tartozó Dél-Tirolba. Ismerkedés Brixennel (olaszul Bressanone), a tartomány ősi püspöki székvárosával, majd körutazás fotószünetekkel a Dolomitokban a Karer-tó – Karer-hágó – Pordoi-hágó – Grödner-völgy útvonalon. Az útvonal magában foglalja a Nagy Dolomitok Országút jó részét, mely a világ egyik legszebb hegyi útja.

5. NAP: MÜNCHEN, KUFSTEIN
Pihenés az Alpokban.
Fakultatív program: Kirándulás Münchenbe, a bajor fővárosba. Városnézés (Isar-kapu, Városháza, Szt. Mihály-templom, Dóm, Residenz, Udvari serfőzde stb.). Kora délután szabad program, majd visszaútban a szállodához lehetőség Kufstein várának megtekintésére, mely vár komor falai között valaha sok magyar szabadsághős is raboskodott. Az egykori börtön celláin kívül a vár látványossága egy érdekes néprajzi múzeum is.
A fakultatív program ára: 9.900 Ft (garantált indulás). Figyelem: Kufstein várába az érdeklődőknek a belépő a helyszínen fizetendő.

6. NAP: SCHWAZ – EZÜSTBÁNYA, TRATZBERG VÁRKASTÉLY, WATTENS – SWAROVSKI KRISTÁLYVILÁG
Barangolás Tirolban. Látogatás Schwaz egykori ezüstbányájában, a különleges föld alatti bányamúzeum megtekintése. Ez a bánya 500 évvel ezelőtt Európa legjelentősebb ezüstbányája volt, Schwaz pedig Ausztria második legnagyobb városa. Továbbutazás az Inn völgyében. A völgy felett már messziről jól látszik Tratzberg gyönyörű fekvésű reneszánsz várkastélya. Látogatás a gazdagon berendezett belső termekben. A nap zárásaként Wattens-ben a meghökkentően érdekes Swarovski Kristályvilágot tekintjük meg.

7. NAP: ALPESI TÚRA
Pihenés az Alpokban. Idegenvezetőnk segítségével lehetőség könnyű túrázásra a szálloda környékén.

8. NAP: KRIMMLI-VÍZESÉS
Búcsú Tiroltól. Elutazás a szállodából a Gerlos-hágón keresztül Salzburg tartományba. Európa egyik legmagasabb vízesésének, a Krimmli-vízesésnek a megtekintése. A víz 3 lépcsőben, 380 méter magasból zúdul le hatalmas robajjal. Különleges élményt jelent, hogy a vízesés mentén kialakított turistaútvonalon fel lehet menni a vízesés felsőbb szintjeihez.
Továbbutazás a Salzach folyó gyönyörű völgyében, majd hazautazás a Keleti-Alpokon keresztül a Schladming – Liezen – Semmering – Wiener Neustadt – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya – Budapest – Székesfehérvár útvonalon. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos kirándulás Tirolban, a Dolomitokban, Münchenben és bajor kastélyokhoz, reggelivel, buszos utazással, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére