8 napos kaland Libanonban, 7 éjszaka szállás 4*-os szállodában félpanzióval, helyi buszos közlekedéssel, programokkal, belépőkkel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 34808
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

512.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34808

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Látogasd meg az egykori föníciaiak földjét, a mai Libanont!

Időpont

  • 2021. október 14-21.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Nemzetközi repülőjegyek illetékkel kb. 145.000 Ft
  • 7 éjszakai szállást, helyi 4*- os szállodában, kétágyas szobákban (Lancaster Raouche Hotel 4*)
  • Félpanziós ellátással (reggeli és vacsora)
  • A helyi közlekedést autóbusszal
  • A megadott programokat és a szükséges belépőket
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Borravalók kb. 40 USD/fő
  • Útlemondási biztosítást 1,5%
  • BBP biztosítás

Felár

  • Egyágyas felár áprilisban 127.000 Ft

Program

1. nap: Budapest – Bejrút

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Bejrútba. Érkezés után transzfer a szállodába, szállás Bej­rútban (7 éj). Szállás: Lancaster Raouche Hotel 4*

2. nap: Sidon – Eshmoun – Tyr

Reggeli után Sidonba indulunk, megismerkedünk az egykori föníciai kikötővárossal, emlékeivel, a keresztesek várával, a bazárral (souk), valamint a híres szappan múzeummal is. A program végeztével folytatjuk az utunkat Eshmounba a templom romjaihoz. A következő állomásunk Tyr (Türosz), az UNESCO világörökségi listán szereplő föníciai kikötőváros. Nagy Sándor és a római idők nyomában járva felkeressük az egykori gazdag kereskedő és kikötőváros emlékeit.

3. nap: Deir El Kamar – Beiteddine – Bejrút

A mai első megállónk a Deir el Kamarban lévő viasz múzeumnál (panoptikum) és a Moussa Al Maamari által saját kezűleg épített Moussa kastélynál lesz. Tovább haladva Beiteddine felé felfedezzük a több mint fél évszázadon keresztül uralkodó Beshir Chebab emír által libanoni stílusban építtetett palotakomplexumot. Visszatérve Bejrutba, megismerkedünk a 7 alkalommal is megsemmisített, de mindig újjáépülő főváros emlékeivel, látogatást teszünk a Nemzeti Múzeumban.

4. nap: Cédrusok – Gibrán (Dzsibrán) Múzeum – Tripoli

Reggel autóbuszra szállunk és egy újabb UNESCO világörökséget indulunk megismerni, a libanoni cédrusokat, „Isten cédrusainak” az erdejét. A cédrusok egykoron az örökkévalóságot szimbolizálták és jelentősen hozzájárultak az ország gazdasági értékéhez. Északra megyünk, itt található jelentősebb területen az igazi cédruserdő, amely egykoron az egész országot beborította. Ezt követően Besharere-ban - Halil Dzsibrán - a híres libanoni költő, fi­lozófus és képzőművész múzeumát keressük fel. A nap utolsó programja Tripoli, Észak-Libanon „fővárosa” lesz. A város legismertebb látványossága a keresztesek vára, melyet Raymond de St. Gilles gróf építtetett a XII. században. A program végeztével visszautazás Bejrútba.

5. nap: Bejrút

A mai napon a pihenésé, szabad program, illetve kirándulási lehetőség: Baatara Batroun. Az 1952-ben felfedezett Három híd-vízesés, Libanon egyik különleges látványossága, a világ legkülönlegesebb vízesése. A vízesés 2 órányi távolságra található Bejruttól.

6. nap: Beeka – Baalbeck – Ksara – Zahle és Anjar

Reggeli után útra kelünk és a termékeny Bekaa völgyön keresztül Baalbeckbe, az ókori római világ Heliopolisába utazunk. Baalbeck az ókori világ egyik legjelentősebb városa volt (UNESCO világörökség), a több mint 4000 éves múltra visszatekintő város a föníciaiak és a rómaiak szakrális központja volt, jóshely és zarándokhely is egyben. Jupiter, Bacchus, Merkúr és Vénusz temploma található a város fölé magasodó teraszon. A romterület meglátogatása után folytatjuk utunkat tovább Ksaraba, ahol megállunk egy borkóstolóra. Ezt követően tovább indulunk az UNESCO világörökségi listán szereplő, Walid kalifa által alapított városba, Anjarba, az Omajjád dinasztia egykori városába, mely az Omajjád várostervezés egyik legkiemelkedőbb példájába. Visszautazás Bejrútba.

7. nap: Keservan – Jeita barlang - Byblos

Reggeli után felkeressük a Jeita cseppkőbarlangot. A barlang különlegessége, hogy egy része csónakból is megnézhető, valamint itt található a világ legnagyobb függő cseppköve, amely több mint 8 méter hosszú. Következő programunk a világ egyik legősibb városának, Byblosnak a felkeresése. Byblos az egykori föníciai kereskedőváros, az egyiptomi pa­pirusz kereskedelem központja volt. Megnézzük a város nevezetességeit, majd utazás a fővárosba, a nap hátralévő része szabad program.

8. nap: Bejrút – Budapest

Kora reggel transzfer a repülőtérre és utazás Budapestre, átszállással. Hazaérkezés Budapestre menetrendtől függően.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos kaland Libanonban, 7 éjszaka szállás 4*-os szállodában félpanzióval, helyi buszos közlekedéssel, programokkal, belépőkkel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére