8 napos egyiptomi körutazás a művészetek jegyében, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 41329
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

680.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 41329

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerd meg Egyiptomot úgy, ahogyan a könyvekből nem lehet!

Időpont

  • 2022. november 11-18.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 150.000 Ft)
  • A megadott szállást
  • A reggelis ellátást
  • A helyszíni közlekedést minibusszal
  • A vonatjegyet Kairó - Luxor útvonalon
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • A vízumdíjat (helyszínen fizetendő) 25 USD
  • A borravalókat (helyszínen fizetendő) kb. 50 USD / fő
  • A belépőket (helyszínen fizetendő) kb. 100 USD / fő
  • Az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%
  • Fakultatív programok
  • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
    • Nívó: 590 Ft/fő/nap
    • Top: 790 Ft/fő/nap
    • Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap

Felár

  • Egyágyas felár 175 000 Ft

Program

1. nap: Budapest - Kairó

Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal Egyiptom fővárosába, Kairóba. Kairó a Nílus folyó két partján fekszik és Afrika legnépesebb, legszínesebb és legizgalmasabb városa. Érkezés után transzfer a belvárosba, a szállás elfoglalása, majd vacsorázni indulunk. Egyiptomi klasszikusokat kóstolunk: kusharit, mely rizsből, tésztából, lencséből, csicseriborsóból és paradicsomszószból készül, illetve falafelt, vagyis csicseriborsó fasírtot. Hozzá frissen facsart mangó és guavadzsúsz jár. Esti sétánkon megszerezzük első impresszióinkat a város diplomatanegyedéről: kávéházak, teraszok, designer üzletek, fiatal lendület.

2. nap: Kairó (iszlám negyed)

Mai programunk: az iszlám Kairó felfedezése! Iszlám Kairónak a modern városrészek megépülése előtti városrészt nevezzük, több négyzetkilométernyi területen fekszik, felfedezése akár több napot is igénybe vehet. A világon itt található a legtöbb középkori iszlám emlék, minaretek nyújtózkodnak az ég felé, tanúiként egy olyan kornak, amikor Kairó a Föld egyik leggazdagabb városa volt. Lépten-nyomon műemlékek ezreit láthatjuk, márványkutak, medreszék, mecsetek és mauzóleumok sorakoznak egymás mellett. Egy izgalmas séta a középkorban: beduin ezüstékszerek a bazár mélyén, parfüm- és sárkányfűárus, hagyományos kézművesek, kávéházi felszerelések utcája, hímző- és varrónők – akik egyébként férfiak, és rendben is van ez így! Rálátás a városra egy minaret tornyából, egy különc sorsú műgyűjtő házát keressük fel, megtekintjük a gyűjteményét, majd különböző kézműves workshopok látogatása. Este káprázatos-szédítő dervisszertartás egy karavánszerájban. Ez Kairó legmélyebb szövete, ahol a középkor összeér a mával. Tele van élettel, hagyománnyal, olyan elemekkel, melyek pillanatokon belül el fognak tűnni… Még most érdemes megnézni!

3. nap: Kairó (belváros, Zamalek)

A reggeli és a melengető, kardamomos kávé vagy szahlab (édes tejpuding) után délelőtt elmegyünk a múzeumba, ahol az ókori idők mindennapjairól is képet kapunk. Ki volt Tutankhamon felesége? Milyen illatszert használtak a nők? Hogyan öltözködtek és milyen különbség volt úr és szolga között? Majd a város legjobb könyvesboltjában válogatunk, élvezzük a nyugodt ritmust: kiöltözött emberek, arab kávéházak, a gyönyörű Nílus, megállunk több panorámaponton. Felkeressük a Zamalek városrészt, mely Kairó elegáns negyede, és a Nílus folyón található Gezira-sziget északi részén fekszik. A stílusos Kairó, a kozmopolita és kreatív, polgári világ elemeivel körülvéve. Ez egy másik Kairó, ami a szokásos programok során rejtve marad.

4. nap: Kairó (kopt negyed)

Ezen a napon a város kopt negyedét és templomait járjuk be alaposan. A kopt szó görög eredetű, jelentése: egyiptomi. A fáraók időszakát követően Egyiptomban a kereszténység terjedt el, amely az 5. században elszakadt az ortodox egyháztól, ezáltal a koptok a vallás egy korai formáját tartották meg. Jelenleg a lakosság 10%-a vallja magát kopt kereszténynek. Majd egy különös szigeten egy még különösebb múzeum, és a Nílus áradásának egykori fontos őrhelye, a nilométer következik. A nilométer egy kút Roda szigetén, melynek közepében egy nyolcszögletű oszlop áll. Az oszlopon lévő mértékek alapján olvasták le a Nílus vízállását, amelyet Kairóban naponta kihirdettek. Megismerkedünk egy korabeli szent munkásságával, és ellátogatunk a Szent Simon Sziklatemplomba. A templomnak nem csak a fekvése különleges, ugyanis a hegyben lévő barlangból alakították ki. Egy titkos, különleges kávézóban zárjuk a napot, ahol Núbia örökségével ismerkedhetünk meg. Este vonatra szállunk, kétszemélyes hálókocsikban Luxorba utazunk.

5. nap: Luxor (Nyugati part)

Nagy szerencsénk van, mivel a reggeli tea mellett a vonatablakból végignézhetjük a Nílus-mente napkeltéjét. A sivatagot itt-ott zöldellő kertek és pálmaligetek pettyezik, soha nem látott települések állomásain zajlik a hétköznapi élet. A reggeli Luxor látképe csodás: a Níluson az első, ami szembetűnik, a karcsú vitorlások és hajók körvonalán túl a zöldellő kertek és a sivatag éles határvonala. Ma a Királyok völgyében, Hatsepszut sziklatemplománál és a nemesek sírjainál időzünk, majd műkincsekre vadászunk. Az ókori egyiptomi templomépítészet remekműveként elismert épületnek, Hatsepszut templomának tágas udvara van, amely után két, pillérekkel felosztott terasz következik, amelyekre széles rámpák vezetnek fel. A templom egy hegyhez támaszkodik, melynek túlsó felén a fáraónő sziklasírja helyezkedik el. Szállásunk egy csodálatos, privát villában lesz, meseszerű panorámával.

6. nap: Luxor

Hajnalban aki szeretne, hőlégballonnal szállhat a táj fölé. Komótos reggeli, majd délelőtt az első megállónk Medinet Habu templománál lesz. A helyszínt már az ősi időktől szentként tisztelték, egy fallal körülvett területen különböző korokban épült kisebb-nagyobb kápolnák és templomok találhatók. Ezek között talán a leglátványosabb és legismertebb III. Ramszesz halotti temploma. Ezt követően a Memnón-kolosszusokat keressük fel. A szobormaradványok eredetileg Amenhotep halotti templomának bejáratánál álltak, és magát a fáraót jelenítették meg általuk. Ám ha a szobrok az uralkodót ábrázolták, akkor vajon miért hívják őket Memnónnak? Az érdekes legenda részleteibe idegenvezetőnk avatja be a csoportot. Programunk következő állomásai a Nyugati Part csodás falvai lesznek, és ha éppen idény van, akkor megnézünk egy régészeti ásatást is. Délután szabad program opcionális lehetőségekkel (jelentkezés és fizetés a helyszínen): vitorlázás a Níluson vagy másfél órás tereplovaglás (nem szükséges hozzá gyakorlat). Este privát séfünk sokfogásos vacsoráját élvezzük.

7. nap: Luxor (Keleti part)

A Nílus városias oldala mai vizsgálódásunk tárgya: a Karnaki és Luxori templomok, a mecset és a luxori hagyományos üzletek sora. A világhírű látnivalókra hagyunk elég időt, nincs rohanás, nem szükséges a várost (melyre egy élet is kevés!) egyetlen nap alatt letudni. A karnaki templomkomplexum Egyiptom egyik leghíresebb épületegyüttese, a Gízai piramisok után ezt a létesítményt keresi fel a legtöbb látogató. Méltán, hiszen a több mint 100 hektáron történő építkezések mintegy 2000 éven át folytak, és legalább 30 fáraó uralkodásához köthetők. Minden korszak itt hagyta a maga kézjegyét. A komplexum egy-egy részletét, például a hatalmas oszlopcsarnokot, már számos filmben is láthattuk, az oszlopok tövében való séta sok emléket idézhet fel. A Luxori templomot több mint 3000 éven keresztül vallási jelentőségű helyként tisztelték. A ma is látható templomot eredetileg III. Amenhotep kezdte el építtetni, később római katonai táborként funkcionált, rövid ideig pogány, majd keresztény szentély is működött benne, az arab hódítás után pedig mecset épült fölé. 2007-ben ezen mecset tűzeset utáni helyreállítása alatt eddig fel nem fedezett ókori domborműveket és feliratokat találtak, melyek II. Ramszesz idején készültek, és annak köszönhetően, hogy a mecset építői nem pusztították el azokat, hanem csak vakolattal takarták le őket, igen jó állapotban fennmaradtak. Ugyanis a vakolatréteg megvédte az ábrázolásokat, melyek többek között azt mutatják be, ahogy Ramszesz felállítja két, Ámon-Rének ajánlott obeliszkjét. Elegáns teázás a klasszikus Winter Palace Hotelban, délután opcionális mini főzőkurzus és a privát séfünk által kínált vacsora.

8. nap: Luxor - Budapest

A reggelit követően, menetrend függvényében, kairói átszállással hazautazás Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos egyiptomi körutazás a művészetek jegyében, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére