8 napos csillagtúra a cédrusok földjén, Libanonban, repülőjeggyel, helyi buszos utazásokkal, reggelivel, idegenvezetéssel, belépőkkel

Ajánlat kód: 35707
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

269.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35707

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Látogass el a páratlan kulturális örökséggel rendelkező Libanonba, a világ egyik legősibb, föníciai alapítású országába!

Időpont

  • 2020. október 17.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegy – utazás Budapest – Bejrút – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással
  • Utazás a körutazáson légkondicionált autóbusszal
  • Szállás helyi középkategóriás szálloda 2 ágyas, fürdőszobás / zuhanyzós-WC-s szobáiban
  • Reggeli
  • Idegenvezetés
  • Belépők
  • Vízum
  • BBP biztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Repülőtéri illeték: 146.000,- Ft (változhat)
  • Kötelező szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 50,- USD
  • Foglalási díj: 3.000 Ft
  • Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5%

Felár

  • Félpanziós felár (6 alkalommal ebéd): 44.500,- Ft
  • Egyágyas felár: 74.500,- Ft, októberben 75.600,-Ft

Program

1. nap: Budapest – Bejrút

Repülés a délutáni órákban, menetrendszerinti járatokkal, átszállással. Érkezés Bejrútba a késő esti órákban, majd transzfer a szállodába. Szállás Bejrútban.

2. nap: Baalbeck – Ksara – Anjar – Bejrút (270 km)

Kirándulás a látványos Bekaa-völgyön keresztül Baalbeck római templomaihoz. Libanon legnagyszerűbb római kori kincse az ókori világ egyik csodája, az UNESCO világörökség része. Az akropolisz egy domb tetején áll, különböző korokból származó templomai Jupiter, Bacchus és Vénusz tiszteletére épültek. Továbbutazás Ksarába, ahol egy borkóstolón veszünk részt, majd az UNESCO világörökség részét képező Anjarba, az Omayyadok egykori városába látogatunk. Az értékes archeológiai maradványokat csak kb. 40 éve tárták fel. Visszautazás Bejrútba, szállás.

3. nap: Szidón – Türosz – Bejrút (200 km)

Kirándulás az ország déli tájain. Először a Földközi-tenger partján fekvő egykori föníciai várost, Szidónt keressük fel. A délvidék legjelentősebb kikötő- és kereskedővárosának története a Kr. e. IV. évezredig nyúlik vissza. Az ókori gazdag, föníciai kereskedőváros többek közt arany és ezüst ékszereiről, gyönyörű üvegtárgyairól volt híres. Séta az óvárosban, ahol többek között egy keresztesek idejéből származó Tengeri várkastélyt és egy XVII. századi karavánszerájt is megnézünk. Továbbutazás az UNESCO világörökséghez tartozó Türoszba. Fönícia leghíresebb városában született a legenda szerint Európé és Dido. Megtekintjük a római időkből származó műemlékeket: diadalív, fürdők, Hippodrom. Visszautazás olajfa-, szőlő- és fügeültetvények mentén Bejrútba, szállás.

4. nap: Beit Eddin – Deir El-Qamar– Bejrút (200 km)

Utazás Beit Eddinbe, ahol megnézzük a libanoni, damaszkuszi és olasz mesterek által a XIX. században épített II. Emir Bechir palotát. Irány a Shouf régión keresztül, a Bejrúttól délre fekvő Deir El-Qamar! Libanon egyik legszebb hegyes-völgyes táján sok fenyőféle, cédrus és tölgy magasodik az ég felé. Városnézés az emírek és hercegek fővárosában, amelynek vörös tetős kőépületei a libanoni kormányzók rezidenciái voltak a XVI. és XVIII. században. A város több száz év építészeti stílusát őrizte meg, így méltán lett az UNESCO világörökség része. Visszautazás Bejrútba, szállás.

5. nap: Baatara szurdok vízesés – Büblosz – Bejrút (160 km)

Kirándulás Észak-Libanon egyik rendkívüli természeti képződményéhez, a Baatara szurdok vízeséshez. A víz 255 méter magasból zuhan alá egy olyan mészkő barlangba, ahol az idők során, három egymás fölött futó híd alakult ki a víz erejének hatására. A három híd vízesésének is nevezik, és egyike a világ legkülönlegesebb vízeséseinek, az emeletes jellegének köszönhetően. Továbbutazás Bübloszba, a világ egyik legősibb, kb. 7.000 éves városába. Majdnem két tucat kultúra felemelkedése és bukása tette az ország leggazdagabb régészeti lelőhelyévé és az UNESCO világörökség helyszínévé. Megtekintjük a fellegvárat, a régi kikötőt és a Szent János-Márk székesegyházat. Visszautazás Bejrútba, szállás.

6. nap: Bsharri – Qozhaya – Qadisha-völgy – Bejrút (280 km)

Utazás Bsharri 1500 m magasan fekvő föníciai városába. Látogatás Khalil Gibran, az itt született nagy libanoni költő életét bemutató múzeumban. A turistákat cédrusfából készített fafaragásokat és egyéb kézműves terméket kínáló ajándéküzletek sokasága várja. Továbbutazás az UNESCO Világörökséghez tartozó Szent-völgyben (Qadisha-völgy), a híres libanoni cédrusok vidékén. Több száz, hatalmasra nőtt cédrus áll a Qornet es-Sawda hegy (3088 m) hófedte csúcsainak árnyékában, köztük néhány, 1500 évesnél is idősebb. A Qozhayában található kolostorok közül megnézzük a Szent Antal sziklakolostort, ahol a szerzetesek visszavonultan éltek és imádkoztak már XII. század közepétől. Visszautazás Bejrútba, szállás.

7. nap: Bejrút – Jeita-barlangok – Harissa – Bejrút (80 km)

Délelőtt kirándulás a híres Jeita-barlangokhoz. A mészkőbarlangok egyikében található a világ egyik leghosszabb cseppköve. A barlangtúrát követően, Harissa településen, a hegyoldalban található Szent Szűz szobor mellől megcsodáljuk a főváros panorámáját. Délután városnézés Bejrútban, amit méltán neveznek „Az arab világ kulturális fővárosának”, „Kelet Párizsának”, vagy a „Fények Városának”. Megnézzük a Galambok Szikláját, a belváros látványosságait és a Nemzeti Múzeumba is ellátogatunk. A későesti repülőtéri transzferig pihenés a szállodában. Hazautazás.

8. nap: Bejrút – Budapest

A hajnali átszállást követően érkezés Budapestre a reggeli órákban a menetrend függvényében.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos csillagtúra a cédrusok földjén, Libanonban, repülőjeggyel, helyi buszos utazásokkal, reggelivel, idegenvezetéssel, belépőkkel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére