8 napos buszos körutazás Olaszországban, reggelivel, 4*-os szállásokkal, idegenvezetéssel – vár Firenze, Róma, Nápoly és a Sorrentói-félsziget

Ajánlat kód: 39362
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

206.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 39362

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Olaszország gyöngyszemeit egy felejthetetlen 8 napos körutazáson!

Opciók

  • 2021. október 18 - október 25.: , 206.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazás légkondicionált autóbusszal
  • 7 éjszaka 4*-os szállodákban, kétágyas tusolós / WC-s szobákban
  • Reggeli
  • Magyar nyelvű idegenvezető
  • Útlemondási biztosítás (sztornó)

Az ár nem tartalmazza

  • Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő): 18 EUR
  • Belépők: kb. 139 EUR
  • Utasbiztosítás (Standard): 5.600 Ft
  • Utasbiztosítás (Prémium): 8.800 Ft

Felár

  • Fakultatív vacsora (7 alkalom): 46.000 Ft
  • Egyágyas felár: 64.000 Ft

Program

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Szlovénia – Trieszt

Reggeli indulást követően Szlovénián keresztül utazunk, mely során gyönyörködünk a Júlia-Alpok vonulataiban. Olaszországba érkezve Trieszt városában állunk meg, mely már a Monarchiának is fontos kikötője volt. Belvárosában és a tengerparton sétálunk, ahol a bécsi mintára épített neoreneszánsz épületek kápráztatnak el bennünket Olaszország legnagyobb tengerre nyitott terén. Az esti órákban érkezünk Padova utáni ****-os szállodánkhoz.

2. nap: Firenze – Róma

Reggeli után folytatjuk utunkat Firenzébe, mely a reneszánsz kor Athénja, a művészetek városa. Dante, Giotto, Macchiavelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Vasari és Galilei neve fémjelzik a város dicsőségét. Nagyszerű élményt jelent a XIV–XV. századi épületek között sétálni. Megható érzés Michelangelo, Galilei és Rossini sírjánál állni a Santa Croce templomban, Firenze Pantheonjában. Megcsodáljuk a világ 3. legnagyobb katedrálisát, a Santa Maria Del Fioret, melynek kupolájába szabadidőben akár fel is lehet menni. Sétálunk a XIV. századi Öreg hídon, a Ponte Vecchion. Ezekkel az élményekkel telve hagyjuk el a Mediciek fellegvárát. Továbbutazás és este érkezés Rómába, ****-os szállás (3 éjszaka).

3. nap: Róma

Reggel kezdjük városnézésünket. Először a több mint 1 milliárd hívőt irányító római katolikus egyház központját, a Vatikánt tekintjük meg.  Ez a világ legkisebb államalakulata. Területe alig haladja meg a 44 hektárt. A Vatikáni Múzeummal kezdünk. Itt megcsodáljuk többek közt Michelangelo eredetien szép alkotását a Sixtus kápolnát, melyet II. Gyula pápa megbízásából 3 év alatt készített el. A nagy négyszögletes termet freskódíszítéses hordóboltozat fedi. Itt tartják mindig a konklávét, azt a tradicionális gyűlést, amelyen megválasztják az elhunyt pápa utódját. Láthatjuk továbbá Raffaello nevéről elnevezett stanzákat. Ezeket a freskókat is II. Gyula pápa rendelte meg az akkor még csak 25 éves festőtől.  Ezt követően a világ legnagyobb katolikus templomát, a Szt. Péter-bazilikát nézzük meg, (külső hosszúsága 212 m, belmagassága 132 m). A főhajó padlóján réz távjelzők mutatják, hogy milyen hosszúak a világ más híres, nagy katedrálisai. Belül elkápráztat bennünket Michelangelo  fantasztikus Pieta szobra is. A templom előtt Bernini hatalmas ellipszis alakú dísztere látható, melyet 284 oszlop és 88 pillér, a híres kolonnádok, szegélyeznek. Az oszlopcsarnok tetején körben 162 Szent barokk szobra áll. Délután a híres Spanyol lépcső turistaforgatagában gyönyörködhetünk, majd szabadprogram mely során kipróbálhatjuk egy hangulatos olasz kisvendéglő gazdag ételválasztékát. A nap folyamán közlekedés metróval és gyalog (mivel a rendelet szerint turistabuszok csak a szállásig járhatnak.) Szállás Rómában.

4. nap: Róma

Az „Örök Város“ megismerésének folytatása. Az ókori Róma megtekintése, ahol a megmaradt romokból tudunk következtetni a birodalom nagyságára. Capitolium, Forum Romanum, Palatinus, Traianus Foruma és a Colosseum bizonyítják, hogy ókori elődeink csodás örökséget hagytak ránk. Először a Capitolium dombjáról (ahonnan kiválóan lehet fényképezni is) tekintünk le a Forum Romanumra. Látható a „Szent Út”, ahol a császárok vonultak végig egy győztes csata után. Az újkor egyik monumentális alkotásában, a II. Viktor Emanuel-emlékműben is gyönyörködhetünk. Kora esti órákban a vízi hangverseny látszatát keltő Trevi-kúttal zárjuk a napi programunkat.

5. nap: Róma – Nápoly – Sorrentói-félsziget

Reggeli után elhagyjuk Rómát, és elutazunk Nápoly irányába. A városba érkezve rövid séta a központban. Útközben megtekintjük a nápolyi várat és a Világörökség részeként is számon tartott Főteret, de láthatjuk Olaszország második legnagyobb kikötőjét is. Nápolyi programunk után továbbutazunk a filmekből jól ismert Amalfi-partra. Annyira szép a látvány, hogy a régió 1997 óta az UNESCO Világörökség Listájába is felkerült. A vadregényes tájat helyi, kisebb méretű turista buszok segítségével ismerjük meg, melynek díja a helyszínen fizetendő. Elsőként Positanohoz érkezünk, fentről a kilátóról tekintünk le a városra és az azt körbeölelő tengerre. A „Függőleges Város” két hegy közé épült be, látványa csodaszép. Egy kis pihenő- és fényképszünet után buszunkkal tovább kanyargunk Amalfi felé, de előtte útba ejtjük a Smaragd barlangot melynek megtekintése időjárásfüggő. A Caprinál található Kék Barlanghoz hasonló fényjelenségek zajlanak le itt is. A fénytörés következtében a napfény nem kékre, hanem zöldre festi a barlang vizét és belsejét. 1932‑ben fedezte fel Luigi Buonocore, egy helyi tengerész. Az Amalfi partvidék következő megállója a névadó város, Amalfi. Sétánk során érintjük a Katedrálist, ahol Szt. András apostol ereklyéit őrzik. A buszból látunk egy XIII. századi papírüzemet is. Tovább folytatjuk a partvidék felfedezését. A ****-os szállásunkra érkezés az esti órákban (2 éj).

6. nap: Capri (hajó) – Sorrento

Választás szerint pihenés, ill. fakultatív kirándulás Capri szigetére, a Tirrén-tenger legszebb gyöngyszemére. Több mint egy órás hajózással jutunk át a fényűzés és a luxus szimbólumává vált szigetre melynek érdekességeit helyi idegenvezető segítségével ismerhetjük meg. A különleges üzleteken túl, felejthetetlen látványt nyújt a meredek sziklafalak és a csodálatosan kék tenger harmóniája. A belvárosban - ahová siklóval jutunk fel -, a városka nevezetességeit tekintjük meg. A közös séta során és a helyi likőr, a limoncello kóstolását is beiktatjuk. A szabadidőben, jó idő esetén, rövid fürdőzésre is lesz lehetőség. Este séta Sorrento városában, aki szeretne, ekkor ajándék- és emléktárgyakat is tud vásárolni. Szállás, mint előző nap. Capri garantált fakultatív kirándulás (oda-vissza hajójeggyel és felvonójeggyel): 80 €.

7. nap: Pompei – Észak-Olaszország

Reggel indulást követően irány a Vezúv lávája által betemetett város, Pompei. Fantasztikus élmény az ókor szinte tökéletesen megmaradt épületei közt sétálni a XXI. században. A kb. 2 órás séta során a legérdekesebb házakat és emlékeket tekintjük meg, láthatunk korabeli „gyorséttermeket”, lakóházakat, fürdőket, sőt, még bordélyházat is. A program után utazás észak felé. Szállás.

8. nap: Padova – Szlovénia – Budapest

Megreggelizünk, majd irány Padova belvárosa. Itt megtekintjük a híres Szt. Antal-katedrálist, a névadó szent síremlékével és a templomhoz tartozó csodálatos kerengővel, a Gattamelata-szobrot, a középkori épületek által szegélyezett főteret és környékét. Szlovénia érintésével hazautazunk. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos buszos körutazás Olaszországban, reggelivel, 4*-os szállásokkal, idegenvezetéssel – vár Firenze, Róma, Nápoly és a Sorrentói-félsziget

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére