8 napos buszos körutazás Németországban, a Rajna és a Mosel völgyében, reggelivel, 3-4*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 38785
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

269.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 38785

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kirándulj a Rajna és a Mosel völgyében, várak, kastélyok és bájos városkák között!

Opciók

 • 2023. jún. 10-17.: , 269.000 Ft
 • 2023. aug. 19-26.: , 269.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • Az autóbuszos utazást
 • 7 éjszaka szállást
 • Reggelit
 • A helyi idegenforgalmi adókat
 • Az útlemondási biztosítást
 • A felsorolt programokat
 • Idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • Belépők
 • Sétahajózás
 • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap

Felár

 • Félpanziós felár: 64.700 Ft (7 vacsora)
 • Egyágyas felár: 70.500 Ft

Szállás

7 éjszaka kétágyas, fürdőszobás szállodai szobákban. A Trier városában lévő szálloda (6. nap) mindkét csoportnál 4 csillagos, a többi szálloda 3 csillagos.

Program

1. NAP

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Linz – Nürnberg útvonalon. Szállás Heidelberg környékén (1 éj).

2. NAP: HEIDELBERG, MAINZ

Délelőtt városnézés Heidelbergben, Németország ősi egyetemi városában (vár, Öreg-híd, egyetemi épületek, lovagház stb.).

Továbbutazás Mainzba, Rajna-vidék-Pfalz tartomány székhelyére. Séta a belvárosban (román kori császárdóm, Chagall üvegablakok a Szent István templomban, gyönyörű favázas házak), majd szabad program. Lehetőség a Gutenberg Múzeum megtekintésére, mely Gutenbergnek és a könyvnyomtatásnak állít emléket. A könyvnyomtatás feltalálója ebben a városban született 1397-ben, az egyetemes emberi kultúra egyik legnagyobb találmányával forradalmi fejlődést indított el egész Európában.

Szállás egy hangulatos Rajna parti városkában, Rüdesheimban (2 éj).

3. NAP: RÜDESHEIM, HAJÓKIRÁNDULÁS A RAJNÁN, BACHARACH, LORELEY, RHEINFELS VÁRA

Délelőtt egy közös sétát teszünk Rüdesheimban. A város egyik fő nevezetessége a Drosselgasse, egy mindössze 2 méter széles sétálóutca, melyet gyönyörű favázas házak szegélyeznek, a házakban szuvenír boltok, éttermek, borozók. (Rüdesheim a Rajna-vidéki bortermelés központja.)

Ezután egy hajókirándulásra indulunk a Rajnán Rüdesheimtól Sankt Goarshausenig. A körutazásunk egyik csúcspontja ez a program, hiszen a hajóról élvezhető a legjobban a vidék páratlan szépsége, szinte kilométerenként látható egy-egy vár, kastély vagy egyéb nevezetesség. A hajókirándulás útvonala Bacharachot is érinti, itt egy időre megszakítjuk a hajózást, hogy ezzel a festői fekvésű, bájos kisvárossal megismerkedhessünk.

A következő programunk a Loreley. A rajnai romantika jelképe ez a hatalmas szikla a folyó felett. Autóbusszal megyünk fel a hegy tetejére, ahonnan páratlan kilátás nyílik a 130 méteres mélységben kanyargó Rajnára. A látogatói központban egy érdekes kiállítás is megtekinthető.

Befejezésül Sankt Goarban a Rajna-vidék legnagyobb erődítményét, a romjaiban is impozáns Rheinfels várát látogatjuk meg. A vár területén megnézzük a gazdag helytörténeti múzeumot is, majd autóbusszal visszautazunk a rüdesheimi szállodába.

4. NAP: STOLZENFELS KASTÉLYA, BOPPARD, COCHEM

A nap nagyobbik részét még a Rajnánál töltjük. A Rajna-menti panorámaúton utazunk Stolzenfels kastélyához. A rajnai romantika egyik remekművét a porosz trónörökös, a későbbi IV. Frigyes Vilmos király építtette 1840 körül.

Az egykori királyi kastély megtekintése után Boppard városába utazunk, mely már a rómaiak idejében a birodalom egyik fontos városa volt a Rajna partján. A római erőd falai és tornyai ma is láthatóak. A városnéző séta után lesz szabadidő is a város hangulatos sétálóutcáján, majd búcsút veszünk a Rajnától, és átbuszozunk a közeli Mosel-völgybe.

A nap hátralévő részében Cochemmel ismerkedünk. Ez a település a Mosel egyik nagy kanyarjánál fekszik, a Mosel-völgy egyik fő turistavárosának számít. Gyönyörű óvárosa, Mosel-parti sétánya, a folyó fölé emelkedő várkastélya örökké emlékezetes marad a turistáknak. A városnézés során körbejárjuk majd a várkastély díszes belső termeit is, és egy kis szabad programra is marad idő.

Szállás egy közeli Mosel-menti településen (2 éj).

5. NAP: ELTZ VÁRA, BEILSTEIN, HAJÓKIRÁNDULÁS A MOSELEN

A nap első felében Eltz középkori várát nézzük meg. Ez az erdő mélyén fekvő hatalmas épületegyüttes a vaskos falaival, pompás tornyaival, erkélyeivel Németország egyik legnagyszerűbb várkastélya, szépsége Neuschwanstein kastélyával vetekszik. Ugyanakkor míg Neuschwanstein egy újkori építmény (19. századi), addig Eltz váránál 600 év építészetével ismerkedhetünk meg, megtekintése felér egy kisebb időutazással.

Délután a Mosel vidék egy másik gyöngyszemébe, Beilsteinba utazunk. Ez a hatalmas szőlőskertek között fekvő mesevároska ősi épületeivel, kolostorával, pompás favázas házaival, romantikus várromjával számos film forgatásának helyszíne volt. A nap végén sétahajózásra is lesz lehetőség a Beilstein – Cochem szakaszon.

6. NAP: EDIGER, PRINZENKOPF KILÁTÓ, TRABEN-TRARBACH, BERNKASTEL-KUES

A Mosel-menti panorámaúton utazás Bernkastel-Kues városa irányába. Útközben szinte végig élvezhetjük a vidék páratlan szépségét. Első megállónk Ediger falu, amelyik arról nevezetes, hogy a Mosel-völgyben itt található a legtöbb középkorból megmaradt épület. A sétánk során úgy érezzük, mintha itt megállt volna az idő.

Ezután egy kisebb túrázási lehetőség lesz a Prinzenkopf kilátóhoz. Erről a helyről tanulmányozható a legjobban a 180 fokos kanyarokat leíró Mosel.

A déli – kora délutáni órákban Traben-Trarbach városával ismerkedünk. A település valaha a borkereskedelem „fővárosa” volt, a 19. század végén Európában csak Bordeaux városa előzte meg. Erre a gazdagságra emlékeztetnek a város gyönyörű szecessziós stílusú épületei.

A délutáni órák nagyobb részét Bernkastel-Kuesben töltjük, mely Cochem mellett a Mosel-völgy másik fő turistavárosa. A városnéző séta során számtalan szebbnél szebb favázas házban gyönyörködhetünk. A szabadidő alatt az érdeklődőknek lehetőségük lesz felmenni a város fölé emelkedő nagyméretű várromhoz, ahonnan nagyszerű panoráma nyílik a városra és a Mosel völgyére.

Szállás a luxemburgi határ közelében fekvő Trier városában (1 éj).

7. NAP: TRIER, SAARBURG

A nap nagyobbik részét Trierben, Németország legősibb városában töltjük. A város fontosságára jellemző, hogy egy időben római császári székhely is volt. Nem csoda, hogy a város már 1986 óta része az UNESCO világörökségnek. A közös séta során Trier számos nevezetességét látni fogjuk, ezek közül a legfontosabbak: az ókori császári fürdő maradványai, a palotakert, a Konstantin Bazilika, a középkori Szent Péter-katedrális és a Miasszonyunk-templom pompás épületegyüttese, a Porta Nigra (egy monumentális, 30 méter magas római kori városkapu) valamint a főtér, mely a legszebbek közé tartozik a német nagyvárosok főterei között. A szabadidőben lehetőség lesz a Marx Károly szülőházában berendezett múzeum megtekintésére is.

Délután a Mosel egyik mellékfolyójának, a Saarnak a völgyébe kirándulunk, ahol egy festői kisváros, Saarburg megtekintésével zárjuk németországi programjainkat. Ezt követően utazás kelet felé, szállás Frankfurt környékén (1 éj).

8. NAP

Hazautazás Németországon és Ausztrián keresztül a Nürnberg – Linz – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

8 napos buszos körutazás Németországban, a Rajna és a Mosel völgyében, reggelivel, 3-4*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
45 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére