Az akció lejárt! Iratkozz fel hírlevelünkre, és ezentúl nem maradsz le egyetlen kuponról sem!

7.990 Ft helyett 5.890 Ft: Utazás a látványos, téltemető, farsangi mulatságra, a Mohácsi Busójárásra idegenvezetéssel

Pannonia Program- és Utazási Iroda
4.3 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!

5.890 Ft

Elfogyott!

Eredeti Ár Kedvezmény Megtakarítás
7.990 Ft 26% 2.100 Ft
Pannonia Program- és Utazási Iroda
1036 Budapest, Kolosy tér 2.
none
info@pannoniatravel.hu
06-1-793-8862
www.pannoniatravel.hu

Akció Leírása

Nézd meg, milyen is a Mohácsi Busójárás!

A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsangi időszak elmaradhatatlan részei a jelmezes, maszkos felvonulások. Ezek közül hazánkban a legismertebb a Mohácsi Busójárás, amelyet az UNESCO első magyarországi elemként vett fel az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára.

Tudod, honnan ered ez a népszokás és milyen különlegességek rejlenek mögötte? Láttál már igazi fűzfa maszkos busót bütykös harisnyában, bocskorban, kifordított birkaszőrbe burkolózva? Ha meghallgatnád a kolompokat, télriogató kiáltásokat, részt vennél a páratlan, farsangoló forgatagban, ne habozz, köszöntsd a tavaszt a mohácsiak egyedülálló, téltemető ünnepén!

Az utazási irodáról

A Pannonia Program- és Utazási Iroda azzal a céllal jött létre, hogy az eleinktől ránk maradt szellemi-kulturális örökséget, és a világ szép tájait bemutassa a kirándulni, új ismereteket szerezni vágyóknak. Hiszik, hogy az utazás a feltöltődés és tanulás egyik legizgalmasabb formája.

Program:

 • Útközben Pakson áthaladva röviden megállunk a Makovecz Imre által tervezett Szentlélek templomnál, amely a 20. század organikus építészetének egyik kiemelkedő alkotása. A neves magyar építész a magyar forma- és hitvilág jelképeit ötvözte a keresztény hagyományokkal.
 • A Busójárás megtekintése előtt virtuális történelmi utazást teszünk a Mohács melletti Sátorhelyen, ahol számítógépes animáció segítségével gondolatban visszarepülünk az 1526-os évbe. Az interaktív kiállítás a régészeti leleteket, és a magyar, valamint török történelmi forrásokat úgy mutatja be, hogy szemléletessé, átélhető történeti élménnyé váljon a mohácsi csata. A Mohácsi Nemzeti Történelmi Emlékhely kopjafatemetője emléket állít a mintegy 18.000, törökök ellen küzdő, bátor katonának.
 • Ezt követően Mohácson, a Busóudvarban tekintjük meg a busó hagyomány legfontosabb kellékeit. Itt külön Hungarikum negyed és folyamatos színpadi programok várják az érdeklődőket.
 • A nap hátralévő részében ki-ki kedve szerint részt vehet a farsangolásban.
 • A híres máglyagyújtást követően indulunk haza.

A csomag tartalma:

 • Autóbuszos utazás
 • Idegenvezetés és csoportkíséret
 • A szervezés díja

Fontos tudnivalók:

 • Várható belépődíjak (külön fizetendők, időközben változhatnak): Mohácsi Nemzeti Történelmi Emlékhely - felnőtt 1.300 Ft, diák, nyugdíjas, pedagógus 1.000 Ft (igazolvánnyal!), Szentlélek templom - 350 Ft, Busó udvar - 800 Ft
 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás az utazási irodában kedvező áron köthető

Indulási időpontok:

 • 06:15 Batthyány tér (a 86-os busz Óbuda felé tartó megállója előtt 50 méterrel)
 • 06:30 Blaha Lujza tér (Corvin Áruház parkoló)
 • Találkozó mindkét helyszínen az indulási időpont előtt 15 perccel!

Érkezés:

 • 21:30 körül

Jó utat kívánunk!

Pannonia Program- és Utazási Iroda
1036 Budapest, Kolosy tér 2.
none
info@pannoniatravel.hu
06-1-793-8862

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Autóbuszos utazás a Mohácsi Busójárásra egy főnek. Magyar nyelvű idegenvezetéssel és csoportkísérettel, szervezéssel. Megcsodálhatod az UNESCO szellemi kulturális örökségét és egy egyedülálló Makovecz emléket (Szentlélek templom). Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Fontos

Beváltható: 2015.12.02. - 2016.02.04.
Időpont: 2015.02.07 • Az Alkupon megvételét követő 48 órán belül előzetes bejelentkezés és szerződéskötés szükséges a kuponszám és titkos kód megadásával, telefonon (H-P 12.00-18.00), emailben vagy személyesen: 06 (30) 592 6107, info@pannoniatravel.hu, Kolosy tér 2. (Kolosy piac épülete) I. emelet 11./A • A szerződés megkötéséhez a következő adatokra van szükség: az utazás pontos időpontja, a program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:00-17:00
Szombat: zárva
Vasárnap: zárva
Személyes ügyfélszolgálat és készpénzes fizetés:
Alkupon Pont
1074 Budapest Hársfa utca 21, fszt.
(ÉTK Irodaház, 50-es kapucsengő)

Hétfő - Péntek: 8:45-17:00
Oldal tetejére