7 napos körutazás Toszkánában és környékén, busszal, reggelivel, 3*-os szállással – vár a homokos tengerpart, Firenze és Elba-szigete

Ajánlat kód: 36860
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

134.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 36860

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Irány Európa egyik legvarázslatosabb régiója, Toszkána!

Időpont

  • 2021. augusztus 30.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 6 éjszaka szállás 3*-os szállodában
  • Reggeli

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítás: 3.990,-Ft/fő
  • Sztornóbiztosítás: 1,5%
  • IFA

Belépők

  • Audio-guide 2.100,- Ft/fő
  • Idegenforgalmi adó: 2 EUR/fő/éj
  • Livorno-gondola 10 EUR/fő
  • Pisa dotto 10 EUR/fő
  • Pisa Santa Maria della Spina 2 EUR/fő
  • Pisa-Botanikus kert csoportos belépő helyi vezetéssel 5 EUR/fő
  • Torre del Lago Puccini Villa 7 EUR/fő
  • Csónakázás 7 EUR/fő
  • Carrara márvány múzeum 5 EUR/fő
  • Firenze helyi idegenvezető 5 EUR/fő
  • Villa Demidoff 3 EUR/fő
  • Santa Croce 8 EUR/fő
  • Medici Palota 10 EUR/fő
  • Collodi 13 EUR/fő
  • Elba felvonó 18 EUR/fő

Felár

  • Félpanzió: 18.000,-Ft/fő
  • Egyágyas felár: 40.000,-Ft/fő

Program

1. nap: Budapest-Tirrenia

Kora reggeli találkozó Budapesten, a Déli pályaudvarnál. Elutazás a Székesfehérvár-Siófok-Nagykanizsa útvonalon. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba. Vár Itália egyik legfestőibb régiója! Toszkánát említve először szinte biztosan a ciprusokkal tarkított toszkán dombok, finom borok, elbűvölő kisvárosok képe ötlik fel mindenkinek a szeme előtt. Programunk során bejárjuk a tartomány legszebb városait és pihenhetünk is toszkán tengerparton. Tirrenia tengerparti üdülővárosába, az esti órákban érkezünk. (A medencés szálloda a homokos tengerparttól 300 méterre helyezkedik el.)

2. nap: Livorno

Reggeli után félnapos kirándulás a Tirreniától délre fekvő Livorno városába.Gyalogos sétánkat a Via Grandéról végig sétálva kezdjük, ahol a Repubblica teret, a  Piazza Grandét és a Szent Ferenc Katedrálist érintve,  érkezünk a színes házakkal szegélyezett, festői kikötőbe. Innen nyílik a partvonalon a régi erőd és a Medici család idejében épített megfigyelő bástya. Lehetőségünk lesz a „Kis Velence” városrész bejárására a lagúnákon keresztül a helyi gondolákkal, majd rövid szabadidő és visszautazás a szállodába. Délután szabad program, pihenés a tengerparton.

3. nap: Pisa-Torre del Lago

Reggeli után az Arno partján fekvő Pisa városát keressük fel. Az egyik legrégebbi olasz város a Tirrén-tengertől 7,5 kilométer távolságban várja a látogatókat. Érkezésünk után dotto vonattal járjuk be Pisa városát. Útvonalunkon láthatjuk az Arno folyó két partjára épült kereskedő palotákat, a Pisa első templomát a San Pietro templomot, a Mediciek palotáját és a Ponte Mezzot is. Kisvonatos kirándulásunk után a Csodák mezejére érkezünk, ahol Itália első nagyszabású egyházépület együttesével ismerkedünk, a Dómmal, Keresztelő Kápolnával és a Ferde Toronnyal. A Piazza dei Miracoli vagy Dóm tér az UNESCO Világörökség része, rendkívüli műemlékei elkápráztatnak szépségükkel. A tér látogatása után gyalogos sétát teszünk az egyetemi botanikus kertbe, melyet 1544-ben a Medici család uralkodója alapított, és lett ezáltal Európa legelső füvészkertje. Városnézésünk során érintjük a különleges Santa Maria della Spina , kis gótikus templomát is a folyó melletti sétányon. A templom nevét onnan kapta , hogy relikviaként őriz egy tüskét (spina), amely a Krisztus fejére tett koronából származik, és amit az 1330-as években egy kereskedő hozott Pisába. Pisa megtekintése után látogatás a Puccini Villában, Torre del Lagoban, majd csónakázási lehetőség a Massaciuccoli tó vizén, ahol az éves Puccini fesztiválokat szokták megrendezni. Visszaérkezés a szállásra a késő délutáni órákban, majd fürdőzési lehetőség a szálláshoz közeli partszakaszon.

4. nap: Firenze és az Appeninek Kolosszusa

Reggeli után fakultatív kirándulási lehetőség Firenzébe. (Ár: 30EUR/fő) Utazás Toszkána tartomány fővárosába, az Arno folyó partján fekvő festői Firenzébe. Az Itáliai-félsziget csaknem közepén elhelyezkedő Firenze, közel 383 ezer lakosával, Olaszország legszebb nagyvárosai közé tartozik. A város tekintélyes múltra tekint vissza, hiszen évszázadokon át a Medici-család uralta, 1865-70 között az Olasz Királyság fővárosaként működött. Firenze látnivalói között számtalan művészeti és történelmi emlék található, a város központját 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Gyalogos városnézés a történelmi városközpontban, ahol programunkat a Szent Kereszt templom megtekintésével kezdjük. A város pantheonjának is nevezett ’Santa Croce’ templomban a legjelentősebb sírok között találjuk Michelangelo sírját is. Sétánk során érintjük a híres Uffizi képtár épületét, majd a város politikai központja a 'Piazza Signoria' következik. Megnézzük a Városháza épületét, a 'Loggia dei Lanzit' híres szobraival, majd elsétálunk a város jelképéhez, a híres 'Ponte Vecchio' hídhoz. Gyalogos sétánk a Dóm térre vezet. A Keresztelőkápolna, a Giotto féle harangtorony és a lenyűgöző 'Santa Maria del Fiore' épületének megtekintése után, Medici Palota következik, mely a város szívében a Dóm tértől néhány percre található, és I. Cosimo palotája volt. Firenzei városnézésünk után felkeressük az Appeninek Kolosszusát, a Villa Demidoff parkját. Sokak szerint ez ma a legnagyobb és legszebb park Toszkánában. A Kolosszus Giambologna alkotása, akiről a reneszánsz kor úgy emlékezik, hogy Michelangelo után a második legjelentősebb szobrász.  Séta a vízesésekkel, szobrokkal, tavakkal díszített parkban majd visszautazás a szálláshelyre.

5. nap: Lucca-Collodi-Carrara

Reggeli elfogyasztása majd fakultatív kirándulás a falakkal körülölelt festői Lucca városába. (Ár: 30EUR/fő). Gyalogos városnézés Puccini szülővárosában a legfontosabb látnivalókkal: Amfiteátrum, Puccini szülőház, Napóleon tér és a San Martino Dóm megtekintése. Programunk Collodi városkájában folytatódik, ahol a Toszkán kertépítés remeke, a barokk és reneszánsz szobrokkal díszített Garzoni kertet keressük fel. A városban született Pinokkió meséjének története is. A meseregény szerzője, Carlo Lorenzini azaz Carlo Collodi, itt töltötte gyermekkorát, innen az írói álnév is. Séta a Giardino Garzoni impozáns parkjában, ahol szökőkutak, kanyargós lépcsősorok, Pillangó ház vár ránk. A kertet 1652-ben kezdték építeni a Garzoni család megbízásából reneszánsz és barokk stílusban. A park látogatása után élménytúrára indulunk, a híres márványbányák irányába. Carrara bányáit jeep túrával járjuk be, ahol betekintést nyerhetünk a márvány feldolgozásba, megnézzük hol bányászták a tömböt Mátyás király díszkútjához, vagy hol nyugodott az elátkozott tömb, amiből a Dávid szobor készült.

6. nap: Elba szigete

A mai napon látogatást teszünk a Toszkán szigetvilág legnagyobbikán, Elba szigetén. Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk Napóleon száműzetésének színhelyére. Elba festői szigete, a toszkán partoktól 15 tengeri mérföldre fekszik és garantáltan mindenkit elkápráztat majd szépségével. Piombino kikötővárosába utazunk, ahonnan egy kellemes hajóút után érkezünk meg Elba „fővárosába”. Portoferraio-i érkezésünk után megtekintjük a híres Napóleon Villát. A Malmok palotája a sziget egyetlen igazi nevezetessége, mely Napóleon rezidenciája volt, ma pedig emlékmúzeum. Fantasztikus panoráma útvonalon folytatjuk utunkat a „Zöld szigeten”, ahol homokos strandok, mesés kis öblök és vad sziklapartok váltják egymást. Olajfa és fügefaerdők, szelíd gesztenyések borítják a domboldalakat, meseszép öblei pedig hívogatóan csábítanak fürdőzésre. Porto Azzurro városában látogatási lehetőség egy bánya múzeumban, ahol a sziget ásványvilágával ismerkedünk, illetve megkóstoljuk a jellegzetes helyi italokat és édességet. Szabadidő Marciana Marina tengerparti üdülővárosában vagy lehetőség kabinos felvonóval feljutni a sziget legmagasabb pontjára,  Monte Capanne csúcsára, 1019 méter magasságba. Délután búcsú a Tirrén-tenger gyöngyszemétől és visszautazás a szálláshelyre. (Ár: 45EUR/fő).

7. nap: Tirrenia-Budapest

Reggeli a szállodában, majd búcsú a toszkán tengerparttól. Megkezdjük utazásunkat Magyarország irányába. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

7 napos körutazás Toszkánában és környékén, busszal, reggelivel, 3*-os szállással – vár a homokos tengerpart, Firenze és Elba-szigete

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére