7 napos körutazás Provence-ben és a francia riviérán, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, idegenvezetéssel, városnézésekkel és kirándulásokkal

Ajánlat kód: 35778
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

345.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35778

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Irány a varázslatos Provence és a csillogó francia riviéra, Monaco, Nizza, Cannes és Marseille!

Időpont

  • 2021. szeptember 8.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegyet illetékkel és csomagdíjjal Budapest – Nizza és Marseille - Budapest útvonalon
  • A körutazáson közlekedést légkondicionált autóbusszal
  • Szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
  • Reggelit
  • Idegenvezetést
  • Városnézéseket és kirándulásokat a program szerint
  • Prémium utasbiztosítást

Az ár nem tartalmazza

  • Belépőjegyek, hajójegyek és a fülhallgató árát: kb. 170,- €
  • Idegenforgalmi adót: kb. 14,- € (Helyszínen fizetendő!)
  • Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
  • Az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Felár

  • Félpanziós felár: 64.500,- Ft
  • Egyágyas felár: 88.800,- Ft

Program

1. nap: Budapest – Nizza – Monaco (kb. 100 km)

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban Nizzába, majd autóbusszal irány a mini állam Monaco. Látogatás az Oceanográfiai Múzeumban, a Katedrálisban (hercegek temetkezési helye), a Hercegi palotában, majd következik Monte Carlo, a kaszinózás fellegvára. Buszos és gyalogos városnézés a „Côte d’Azur Párizsában”, Nizzában. A XIX. sz.-i angol és orosz arisztokrácia hagyta örökül a sugárutak és az árnyas sétányok mondén hangulatát. Ezt érezzük a Promenade des Anglais-n és az orosz negyedben, a várdombról gyönyörű panoráma tárul elénk a régi kikötőre. Természetesen besétálunk a fűszer és virágillattól átitatott, erősen liguriai hatású ó Nizzába, ahol Matisse is több éven keresztül lakott. Szállás Cannes környékén.

2. nap: Grasse – Gourdon – St. Paul de Vence (kb. 100 km)

Utazás GRASSE-ba, a parfümgyártás fővárosába. Látogatás a Fragonard üzemben (vásárlási lehetőség). Továbbutazás a Farkastorok-szurdok érintésével a festői Gourdon-ba. A hegycsúcsra épült hangulatos települést lélegzetelállító panorámája miatt keresik fel az utazók. Következő állomásunk Yves Montand kedvenc helye, a Cote d'Azur legattraktívabb művészvárosa St. Paul de Vence, ahol egymást érik a képző- és iparművészeti galériák. Szállás Cannes környékén.

3. nap: Cannes – St-Tropez – Port Grimaud (kb. 260 km)

Mai napunk új program! Cannes-i séta, kikötő, La Croisette tengerparti sétány, Filmfesztivál palota, Suquet domb, a város középkori magja. Utazás hajóval St-Tropez-ba. A Côte d’Azur legszebb partszakasza, az aranypart mellett hajózunk St-Tropezig. Ez a város soha nem megy ki a divatból. Ma is az arany ifjak és „arany vének” kihagyhatatlan találkozóhelye. Látni fogjuk, hol szaladgált ide-oda Louis de Funés, a világhírű komikus csapata „Lütyő” „Fityesz” „Pacuka” és a többiek, azaz, a st-tropezi csendőrök! A kikötő, Place des Lices, Fellegvár panorámája, majd ismét hajózunk Port Grimaud-ba, amely egy mesterséges Velence, luxus kikötő, lagúnák és nyaraló paradicsom. Visszaszállunk az autóbuszra és Aix-en-Provence környéki szállásunkra tartunk.

4. nap: Aix-en-Provence – Arles – Les Baux-de-Provence – Nîmes (kb. 160 km)

Provence egykori fővárosa, Aix-en-Provence, amely több mint kétezer évre tekint vissza. Városnéző séta: városháza, Igazságügyi Palota, St. Sauveur (Szent Megváltó) Székesegyház, a három sellőt ábrázoló Rotonde szökőkút. Ezek a látnivalók a város egy-egy jellemzőjét szimbolizálják: igazságosság, művészet, kereskedelem és mezőgazdaság. Amennyiben követjük Paul Cézanne munkásságának emlékét őrző körséta útvonalát, úgy megtudhatjuk hol élt és alkotott a művész. Franciaország „legrómaibb” városa: Arles. A legtöbb műemlék az ún. Centre Monumental (római építmények és középköri templomok körzete), valamint az Alyscamps (ősi temető) környékén található. A város másik híres látnivalója a csodásan megmaradt, eredetileg háromszintes római aréna. A település hosszú éveken keresztül Van Gogh és barátja, Gaugin otthona volt. Látogatás Van Gogh szanatóriumában, melynek kertjét egyik festménye alapján rekonstruálták. Rövid megálló Les Baux-de-Provence városkában, melynek nevét gyakran emlegetjük, lévén a bauxit ásvány (alumínium előállítása) innen kapja a nevét, de valójában, egy elbűvölő városka. Késő délután városnézés Franciaország Rómájában, Nîmes városában. Az i.e. I. században épített Amfiteátruma a legjobb állapotban maradt fenn Franciaországban. Szinte pontosan azonos Arles arénájával, nézőtere valamelyest nagyobb. Szállás Nimes környékén.

5. nap: Pont du Gard – Orange – Avignon – Tarascon (kb. 150 km)

Elsőként rövid megálló a Pont du Gardnál, a Gardon folyó felett átívelő római vízvezetéknél, majd Orange-ba látogatunk, mely a tartomány kapuja, s a világ egyik legjelentősebb római kori műemlékének városa. A település római kori színháza egyedülálló a világon, hiszen a nézőtere és a színpad mögötti fal is teljes épségben megmaradt. Továbbutazás Avignonba. A város legnevezetesebb épülete a pápai palota, amely egy sziklaszirt, a Rocher des Doms tetején épült. A St-Bénézet hídról messze földön is népszerű dal született. A városháza múlt századi épülete magában foglalja a XIV. században emelt óratornyot is, tetején harangjátékkal. A látványos Tarascon váránál rövid fotószünetet tartunk. Szállás Nimes környékén.

6. nap: Camargue – Aigues-Mortes – Montpellier (kb. 280 km)

Reggel az egyedülálló nádból, tavakból, lagúnákból álló Camargue -i természetvédelmi területre kalandozunk, mely félvad lovairól, flamingóiról és fekete bikáiról híres. Aigues-Mortes a holt vizek városa, a tengertől sok kilométerre található, de tengeri kikötőnek létesült a XIII. században. Hatalmas, szabályos téglalap alakú vára mindmáig sértetlen maradt. Languedoc-Roussillon fővárosa Montpellier, elsősorban többszázados orvos-tudományi egyeteméről híres. Itt végezte tanulmányait a jövendőmondásairól híres Nostradamus is. Séta a történelmi belvárosban. A település központi terét, a Place de la Comédie-t a helyiek ellipszis formájára utalva csak „tojás”-ként emlegetik. Itt látható a kecses nőalakokkal ékes szökőkút és a színház. A központból kivezető út végén áll XIV. Lajos diadalíve, túloldalán a Jardin des Plantes, Franciaország legrégebbi botanikus kertje. Cathédrale St. Pierre a város egyetlen temploma, amely túlélte a vallásháborúk pusztításait. Szállás Marseille környékén.

7. nap: Marseille (kb. 45 km)

Reggeli után utazás a Földközi-tenger egyik legrégebbi kikötővárosába, Marseille-be. Városnézés: megtekintjük a neo-bizánci stílusban épült Basilique Notre-Dame de la Garde teplomot, a Cathedrale de la Major-t és a több, mint 2500 éves múltra visszatekintő kikötőt. Hazautazás repülővel Budapestre menetrend függvényében, érkezés a koraesti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

7 napos körutazás Provence-ben és a francia riviérán, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, idegenvezetéssel, városnézésekkel és kirándulásokkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére