7 napos körutazás Portugáliában, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, Lisszabon és Porto érintésével

Ajánlat kód: 41232
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

475.500 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 41232

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Portugália sokszínű világát!

Időpontok

  • 2024.09.13.: , 475.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazás: repülővel Budapest – Porto / Lisszabon – Budapest útvonalon, a körutazáson portugál légkondicionált autóbusszal
  • Repülőtéri illeték és csomagdíj
  • Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban
  • Ellátás: reggeli
  • BBP utasbiztosítás
  • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Idegenforgalmi adó: kb. 12,- € (helyszínen fizetendő)
  • Belépőjegyek ára: kb. 150,- €
  • Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 3%.
  • Szervizdíj / Borravaló: 20,- €

Felár

  • Félpanziós felár: 52.500 Ft (6 vacsora, borral és ásványvízzel + 1 ebéd)
  • Egyágyas felár: 112.000 Ft
  • Garanciafelár 20-24 fő esetén: 65 €/fő

Program

1. nap: Budapest – Lisszabon – Alcobaca – Nazaré – Batalha
Érkezés után kirándulás négy csodálatos városba. ALCOBACA-ban Portugália legnagyobb temploma, a középkori ciszterci apátság legjobban megőrzött épülete áll. Kívülről barokk, belül a francia gótika tiszta, elegáns vonalai uralkodnak. A kereszthajóban nyugszik I. Pedro király és titkos kedvese, majd felesége, Ines de Castro gyönyörűen faragott, gótikus díszítésű szarkofágjaikban. NAZARÉ tulajdonképpen nem egy, hanem két város. A felsővárosból a vadregényes sziklákra, az itt fészkelő madarakra, a mélyben látható homokföveny színes csónakjaira, napozó-focizó nyaralókra nyílik fenséges kilátás. Az alsóváros tengerparti sétánya mára hangulatos, finom tenger gyümölcseit feltálaló éttermekkel, fagylaltozókkal, szuvenír üzletekkel teli gyönyörű tengerparttá fejlődött. BATALHA-ban található a győztes csata emlékére épített templom. A csodás, gótikus Alapító kápolnában, az üvegablakokon betörő színes fények által megvilágított márvány szarkofágban alussza örök álmát az építtető és felesége, valamint gyermekeik. A kerengőt gótikus ívek keretezik, melyeket csodálatos manuelino stílusú rácsos-csipkés kőfaragás díszít. A másik lélegzetelállító szépségű kőfaragást a Befejezetlen kápolna hatalmas kapuzatán láthatjuk. Szállás Figueira da Fozban.

2. nap: Guimaraes – Bom Jesus do Monte – Braga

Reggeli után kirándulásunkat GUIMARAES-ben kezdjük, mely Portugália első fővárosa volt és itt született az államalapító király. A Szent Mihály várat a mór támadások ellen építették és a legenda szerint ennek nagytermében született Afonso Henrique, akit a szomszédos kis román stílusú kápolnában kereszteltek meg. Látogatás a korhűen helyreállított XV. századi Hercegi Palotában. A kiállított kínai porcelánok és indiai selyemszőnyegek a portugál gyarmatbirodalom fénykorát idézik. Tovább utazván meglátogatjuk BOM JESUS DO MONTE-t, Braga környékének leglátványosabb zarándokhelyét. A domboldalon található szentélyhez szökőkutak által díszített és az öt érzéknek szentelt barokk szobrokkal tarkított lépcsősor vezet, melyet gyönyörű kertek öveznek. A nap folytatásaként ismerkedés a „portugál Rómának” is nevezett BRAGA városával. Legimpozánsabb temploma a Sé (katedrális), amely a román, a gót, a barokk és a manuel stílus jegyeit is magán viseli. Séta a történelmi belvárosban és főtéren, ahol a patinás Viana és Astoria kávézók is régóta hozzátartoznak a városképhez. Szállás Figuera de Fozban.

3. nap: Porto
Egész napos kirándulás észak fővárosába, a Douro folyó torkolatánál, az Atlanti-óceán partján található festői PORTO-ba. A település nevéhez fűződik az a testes és magas alkoholtartalmú bor, amit portóiként ismernek. A város jelképévé vált Dom Luis híd Portot köti össze a szemközti Vila Nova de Gaiaval. A XII. században épült a román stílusú Sé (erőd-templom), ahonnan pompás kilátás nyílik a városra. A Palacio da Bolsa neoklasszikus épületének szomszédságában a Szent Ferenc templom belsejében tobzódik a barokk aranydíszítés. A folyóparti Ribeira városrész szűk utcáival középkori hangulatot áraszt, de sok vidám, kellemes étterem teszi pezsgővé, zajossá. A bor szállítására régen használt romantikus hajók egyikével hajókázás a folyón, majd kóstoló következik a híres portói borból. Szállás Figuera da Fozban.

4. nap: Coimbra – Tomar – Fátima
Mai kirándulásunk a COIMBRA-ban kezdjük egy buszos városnézéssel. Itt található Európa legrégibbnek tartott egyeteme található. Véglegesen 1537-ben költözött az akkorra már elhagyott királyi palotába. Híres részei: Díszterem, Via Latina, Kecsketorony, Könyvtár, Szent Mihály kápolna. Hangulatos a város sétálóutcája is és a Santa Cruz templom. TOMAR-ban a Krisztus-rend, a portugál templomos lovagrend XII–XVII. század között épült vár-erődítményét keressük fel. Az épület a portugáliai építészet múzeumaként is említhető, hiszen keveredik a román, a gótikus, a manuelino és a reneszánsz stílus. Szíve a központi Charola. Kerengői csodálatos azulejo díszítéssel rendelkezik. A templom a manuelino építészet csodája, fantasztikus ablakokkal, kapuzatokkal, csipkedíszítésekkel. Ezután meglátogatjuk az óvárost. Továbbutazás Portugália és Európa egyik leglátogatottabb zarándokhelyére, FÁTIMA-ba. 1917-ben három pásztorgyerek a Szűzanya jelenéseinek tanúja volt itt. A komplexum ékköve az 1953-ban épült bazilika. A tér másik oldalán a Szentháromságról elnevezett modern bazilika épülete található, előtte pedig a fatimai Szüzet különösen tisztelő II. János Pál pápa szobra áll. *FIGYELEM! Ha a COIMBRAI Egyetem könyvtárlátogatását az egyetem vezetősége nem teszi lehetővé az adott napon, a program elmarad! Szállás Figuera de Fozban.

5. nap: Óbidos – Cabo da Roca – Sintra
A megkapóan szép ÓBIDOS-t középkori falak veszik körül. Fehér házait színpompás muskátlik, bougainvilleák és leanderek díszítik. A vár ma luxusszállóként várja vendégeit. Keskeny, népművészeti boltokkal és művészeti galériákkal teli utca vezet a Santa Maria templomhoz. CABO DA ROCA az európai szárazföld legnyugatibb pontja, ahol diplomát is kaphatunk a látogatásról. SINTRA a portugál királyok nyári székhelye. Az óváros központját a királyi palota uralja. Láthatjuk a hattyúk, a szarkák és a címerek termét is. Az Atlanti-óceán partján, tarajos hullámok által ostromolt strandok, szörfparadicsomok mellett vezet utunk. Boca de Inferno barlangokkal és hasadékokkal tűzdelt sziklás tengerparti rész. Estoril eredetileg halászfalu volt, de az idők folyamán elegáns üdülőhellyé alakult. Pálmákkal szegélyezett park közepén áll Európa legnagyobb kaszinója. Szállás Lisszabon környékén.

6. nap: Évora
Utazás, Lisszabontól délre a portugál oktatás és művészet egyik központjába, ÉVORA-ba, mely - az 1580-as spanyol megszállásig - a királyok kedvenc lakhelye volt. A műemlékekben gazdag város a középkorban élte fénykorát, az UNESCO világörökség része. A mór stílusjegyeket őrző főtéren áll a reneszánsz kút és a Szent Anton templom; a barokk és gótikus jegyeket egyaránt magán hordozó XII. századi erődjellegű katedrális; és a középkori Szent Ferenc templom – mely a Csontok kápolnáját őrzi. Szállás Lisszabon környékén.

7. nap: Lisszabon – Budapest
Belém városrész egyik meghatározó látnivalója a Felfedezések emlékműve. Az építmény előtt egy márvány világtérkép található, amelyen megjelölték a portugál hajósok felfedezéseinek dátumait. A Belém-torony (kívülről) a Tejo-folyó hajóforgalmát ellenőrizte, de volt börtön és raktár is. A repülés hőskorából származó hidroplánon két bátor portugál aviátor 1922-ben szelte át az óceánt Lisszabontól Rio de Janeiróig. A Szent Jeromos templom és kolostor a manuel stílus mesterművei. Itt találjuk Vasco da Gama és Camoes szarkofágjait is. A csipkének tűnő kőfaragások a gótika és a tobzódó manuel stílus fantasztikus keveréke. A Comercio és a Rossio-tér Lisszabon igazi központ, ahol szökőkutakat, a Nemzeti Színházat és Operát is megtaláljuk. Transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre az éjfél utáni órákban várható.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

7 napos körutazás Portugáliában, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, Lisszabon és Porto érintésével

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
47 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére