7 napos körutazás Lengyelországban busszal, 3*-os szállással, reggelivel – vár Wroclaw, Gdansk, Varsó és számos izgalmas látnivaló

Ajánlat kód: 36794
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

144.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 36794

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Lengyelország látnivalóit egy sokszínű körutazáson!

Időpont

  • 2022. július 18.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 6 éjszaka szállás 3*-os szállodában
  • Reggeli

Az ár nem tartalmazza

  • Biztosítás: 3.990,- Ft/fő
  • Sztornóbiztosítás: 2%
  • Kötelezően fizetendő audio-guide: 2.100,- Ft

Felár

  • Félpanzió: 35.000,-Ft/fő
  • Egyágyas felár: 48.000,-Ft/fő

Program

1. nap: Budapest – Selmecbánya – Wroclaw

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Látogatás Selmecbányán, mely egykor Európa egyik legjelentősebb ezüstkészletét rejtette. Történelmi központja az UNESCO Világörökség része. Épületei sértetlenül őrzik a város fénykorának emlékét. A Szentháromság tér, a Városháza, a Szent Katalin templom, a Kammerhof épületkomplexuma és az Óvár lesznek legfontosabb látnivalóink. Továbbutazás Alsó-Szilézia történelmi fővárosába, Wroclawba. Érkezés a kora esti órákban az Odera két partján elterülő városba. Esti séta, majd szállás elfoglalása Wroclaw környékén.

2. nap: Wroclaw – Gniezno – Torun

Reggeli után városnézés Wroclawban. A „100 híd városának”, vagy „Lengyelország Velencéjének” is nevezett gyönyörű város egyik legszebb látnivalója a Fő-tér színes homlokzatú, polgári házai és a gótikus stílusú Városháza. A Katedrális Szigeten található vöröstéglás, gótikus székesegyház hatalmas méretű épületén a gótika mellett reneszánsz és barokk stílusjegyek is felfedezhetők. A sziget csendes papi negyedében több további, középkori eredetű templomot is találunk. Wroclaw neves egyetemi város is, az Egyetemi Negyedet uraló monumentális egyetemi épületegyüttes barokk stílusú homlokzata a folyóra néz. A lengyel felkelők harcát bemutató, 114 x 15 méteres hatalmas festmény, a Raclawickai körkép - a lengyelek Feszty-körképe – kihagyhatatlan látványosság. Továbbutazás Lengyelország első fővárosába, Esztergom testvérvárosába, a tavakkal körülvett Gnieznoba, mely a lengyel katolikus egyház központja.  A város szívében áll a gótikus stílusú, monumentális királyi katedrális, melyet híres kétszárnyú bronzajtóival és a város védőszentje, Szent Adalbert ereklyéivel a lengyel katedrálisok anyjának is neveznek. A katedrális megtekintése és belvárosi séta után továbbindulás Kopernikusz szülővárosába, a Visztula-folyó mentén elterülő Torunba. Rövid esti séta után a szállás elfoglalása Torun környékén.

3. nap: Torun – Malbork – Gdansk

Reggeli után városnézés Torunban. Kopernikusz szülőháza, a templomok, a gótikus, barokk és reneszánsz épületek és a régi városháza megtekintése után szabadidő keretében lehetőség nyílik megkóstolni a híres toruni perniket (mézeskalácsot).  Továbbutazás észak felé, a német lovagrend kastélyához, Malbork várához, mely a világ legnagyobb téglából épült vára, az UNESCO Világörökség része.  A vár ma egy hatalmas múzeumkomplexum. A korhű módon berendezett konyha, börtön, malom, a lovagtermek, és a nagymesteri rezidencia, a fegyvertár, a gazdagon berendezett kápolnák, a felső vár tornyából nyíló végtelen panoráma és a számtalan mesterművet rejtő borostyán múzeum visszarepítenek a régmúlt korokba. Várlátogatásunk után továbbutazás a hanza városba, Gdanskba. Lengyelország legfontosabb kikötővárosába a kora esti órákban érkezünk. Esti séta, majd a szállás elfoglalása Gdansk környékén.

4. nap: Gdansk – (Gdynia – Sopot)

Reggeli után városnézés Gdanskban. A Nagy Malom, Európa legnagyobb középkori malma ma bevásárlóközpont. A Királyi úton érkeztek az uralkodók a városba, és ehhez méltón az út mentén a város legszebb házai sorakoznak. Legszebb része a Magas Kapu, melyet a város körülvevő erődítmény részeként építettek. A Hosszú utca egykor Gdansk piaca volt, ma a belváros kulturális és történelmi központja, a színes polgári házak, rokokó kapuk és árkádos udvarok között múzeumokkal, művészeti galériákkal, éttermekkel, kávézókkal, üzletekkel.

Délután szabadidő a városban, vagy fakultatív kirándulás a Balti-tenger híres fürdővárosaiba, strandolási lehetőséggel (30 EUR). Gdynia Lengyelország egyik legfiatalabb városa, mely egy halászfaluból lett pár évtized alatt nyüzsgő kikötő- és fürdőváros. Két hajóból kialakított múzeuma – az egyik egy háromárbocos fregatt, mely több mint 800 ezer km-t tett meg a tengereken, a másik pedig egy II. Világháborús rombolóhajó -, és az Oceanográfiai Múzeuma révén mélyebben is megismerhető a vidék tengerhez fűződő kapcsolata. Tengerparti sétányai, hosszú, homokos strandjai és bevásárlóközpontjai miatt Lengyelország egyik legkedveltebb nyaralóhelye. Gdyniai sétánk után Sopot homokos strandján pihenhetjük ki eddigi utunk fáradalmait. A fürdőváros Európa leghosszabb fa mólójával büszkélkedhet. Az 1928-ban épített móló, 511 m hosszan nyúlik be a Balti-tengerbe. Innen indulnak a hajók, melyek körbe visznek az öbölben és érintik a szomszédos városokat is. A mólóról a város felé indulva lehet végigsétálni Lengyelország leghíresebb fő utcáján, a Monte Cassino Hősei utcán, mely tele van kávézókkal, éttermekkel, pubokkal és üzletekkel. Szabadidő, strandolás a Balti-tengerben, majd hajóra szállunk, és egy egy órás hajókázással zárjuk ezt a kellemes napot. A hajóút végén csodálatos látvány a tenger felől megközelíteni Gdansk városát. Visszautazás a szállodába a kora esti órákban. (Ha a hajójárat valami miatt nem üzemel, busszal utazunk vissza Gdanskba)

5. nap: Gdansk – Frombork – Varsó

Reggeli után Frombork középkori erődítményéhez indulunk. Sok éven át itt élt, dolgozott és itt is halt meg Kopernikusz. A Katedrális-domb legrégebbi épülete a gótikus székesegyház és a XIV. századi püspöki palota, melyben a Kopernikusz Múzeum kapott helyet. A dombról gyönyörű kilátás nyílik az egész Visztula-öbölre és a Visztula-félszigetre. Továbbutazás Lengyelország fővárosába. Érkezés Varsóba a kora esti órákban. Esti séta, majd a szállás elfoglalása Varsó környékén.

6. nap: Varsó – Czestochowa

Reggeli után városnézés Varsó UNESCO Világörökség részét képező óvárosában. A Királyi Palota, a Piactér, a Kastélytér, a Barbakán, a Szent János Katedrális és a város jelképét jelentő Tudomány és Kultúra Palotája lesznek legfontosabb látnivalóink. Délután elutazás Czestochowába, majd a szállás elfoglalása.

7. nap: Czestochowa – Budapest

Reggeli után Lengyelország zarándokok által leglátogatottabb városának felfedezése. Látogatás a Jasna Gora kolostorban, a legjelentősebb lengyel kegyhelyen. Itt látható a csodatevő "Fekete Madonna" ikonja, mely Európa egyik legismertebb Szűz Mária ábrázolása. A legenda szerint Szent Lukács evangélista festette annak az asztalnak a lapjára, melynél a Szent Család imádkozott és étkezett. A kolostor megtekintése után hazaindulás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

7 napos körutazás Lengyelországban busszal, 3*-os szállással, reggelivel – vár Wroclaw, Gdansk, Varsó és számos izgalmas látnivaló

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére