7 napos kirándulás Székelyföldön Szászföldi ízelítővel, reggelivel, buszos utazással, idegenvezetéssel, programokkal

Ajánlat kód: 32992
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

173.500 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 32992

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kirándulj a székely magyarok csodálatos vidékén, a történelmi városokban és a mesés természeti tájakon, mint a Csorba-tó vagy a Békás-szoros!

Időpontok

    • 2024. jún. 12-18. A: , 173.500 Ft
    • 2024. aug. 22-28. B: , 191.400 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást
  • 6 éjszaka szállást
  • Reggelit
  • A helyi idegenforgalmi adót
  • Az útlemondási biztosítást
  • Az idegenvezetést
  • A felsorolt programokat (a fakultatív kivételével)
  • A gyimesi csángó lakoma és a székelyderzsi szalonnalakoma költségeit (az erődtemplom belépőjével együtt)

Az ár nem tartalmazza

  • Egyéb belépők
  • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap

Felár

  • Félpanziós felár: 25.900 Ft (4 vacsora az 1., 2., 3. és 5. napon)
  • Egyágyas felár: A: 55.900 Ft, B: 66.900 Ft

6 éjszaka színvonalas 3 csillagos szállodákban, kényelmes, kétágyas, fürdőszobás szobákban. 3 éjszaka Csíkszeredán, valamint 3 éjszaka Székelyudvarhelyen az alábbiak szerint:
“A” jelű csoport: a székelyudvarhelyi szállodában standard szobákat biztosítunk,
“B” jelű csoport: a székelyudvarhelyi szállodában superior szobákat biztosítunk.

Program

1. NAP: CSÍKSZEREDA
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.30-kor. Budapestről az autóbusz 5.45-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Szolnok – Ártánd – Nagyvárad – Torda – Marosvásárhely útvonalon Székelyföldre. Szállás Hargita megye székhelyén, Csíkszeredán (3 éj).

2. NAP: MADÉFALVA, GYERGYÓSZENTMIKLÓS, DITRÓ, GYILKOS-TÓ, BÉKÁS-SZOROS
Ezen a napon a Gyergyói-medencével és környékével ismerkedünk. Odaútban fotószünet a madéfalvi veszedelem emlékművénél.
Gyergyószentmiklóson séta a hangulatos városközpontban, majd látogatás a gyönyörű barokk örmény erődtemplomban.
A közeli Ditró faluban a neogótikus plébániatemplom nemcsak szépségével, hanem méreteivel is elbűvöli a turistákat. Tornyai magasabbak, mint a Párizsi Notre Dame-éi.
A nap további részében a Keleti-Kárpátok két természeti csodájához látogatunk. Először sétálunk a vadregényes Gyilkos-tó partján, majd a Kárpátok keleti lejtőin leereszkedünk a Békás-szorosba. A Békás-patak szurdokának nincs párja az egész Kárpátokban, drámai hatásúak a 200-300 méter magas, szinte függőleges sziklafalak jó egy kilométeren keresztül.

3. NAP: SZENT ANNA-TÓ, SEPSISZENTGYÖRGY, ZÁGON, ALSÓCSERNÁTON, KÉZDIVÁSÁRHELY
Egész napos kirándulás Székelyföld déli részébe. Az első programunk egy páratlan természeti ritkaság, a Szent Anna-tó (Európa egyetlen nagyméretű vulkáni krátertava).
A késő délelőtti órákban Sepsiszentgyörggyel, Kovászna megye székhelyével ismerkedünk, mely a legnagyobb magyar többségű város Székelyföldön. Délután először Mikes Kelemen szülőfalujába, Zágonba utazunk, látogatás az egykori Mikes-kúriában berendezett emlékmúzeumban. Továbbutazás Alsócsernáton faluba, ahol megnézzük Székelyföld leggazdagabb néprajzi múzeumát. A Haszmann testvérek által összegyűjtött kiállítási anyag mennyisége és minősége még a sokat látott utazókat is elkápráztatja.
A napi programot a Kárpát-medence legkeletibb magyarlakta városának, Kézdivásárhelynek a megtekintésével zárjuk. A gyönyörűen felújított főtér és a különleges városszerkezet (az ún. udvarterek) miatt sokan Székelyföld legszebb városának tartják Kézdivásárhelyet, Gábor Áron városát.

4. NAP: CSÍKSZEREDA, CSÍKSOMLYÓ, GYIMESBÜKK, „EZERÉVES” HATÁR, GYIMESI CSÁNGÓ LAKOMA, MÁRÉFALVA
Délelőtt Csíkszeredán megnézzük a Makovecz Imre által tervezett gyönyörűszép Milleniumi templomot, majd látogatás a Mikó-várban berendezett Csíki Székely Múzeumban.
Ezt követően Csíksomlyóval és annak híres zarándoktemplomával ismerkedünk (a katolikus székelyek vallási központja).
A délutáni órákat a Kárpátokban, a Gyimesek vidékén, a gyimesi csángók között töltjük. Gyimesbükkön látogatást teszünk a Rákóczi-várnál és az „ezeréves” határnál, majd részt veszünk egy igazi csángó mulatságon és lakomán (csángó népdalok, táncok, népviselet, ételek, italok). Sok turista számára ez a folklór program az erdélyi utazás legnagyobb élményét jelenti.
Késő délután utazás a Hargita lábai mentén Székelyudvarhelyre. Útközben rövid séta a székelykapuiról híres faluban, Máréfalván. Szállás Székelyudvarhely központjában (3 éj).

5. NAP: SZÉKELYUDVARHELY, PARAJD, SZOVÁTA, KOROND, FARKASLAKA, SZEJKEFÜRDŐ
Szabad program Székelyudvarhelyen, illetve lehetőség a szálloda wellness szolgáltatásainak igénybevételére.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Székelyudvarhelytől északra. Utazás Parajdra, látogatás a sóbányában, majd séta a szovátai Medve-tó partján. Szováta Székelyföldnek a legnépszerűbb nyári üdülőhelye, a fürdőtelepen gyönyörű villák sorakoznak, melyek jó része még a Monarchia időszakában épült. Visszaútban Székelyudvarhelyre szabad program a fazekasművészetéről híres Korond községben (erdélyi népművészeti tárgyak kirakodóvására).
Ezt követően ismerkedés egy tipikus székely faluval, Farkaslakával. Tisztelgés a nagy székely-magyar író, Tamási Áron síremlékénél, majd a szülőházában berendezett érdekes emlékkiállítást mutatják meg az író családtagjai.
A nap befejezéseképpen ellátogatunk Szejkefürdőn a „legnagyobb székely”, Orbán Balázs egészen különleges, 12 különböző stílusú székelykapuval díszített síremlékéhez.
Fakultatív program ára: 7.100 Ft + külön fizetendő a parajdi sóbánya és a farkaslakai Tamási Áron szülőház belépődíja (garantált indulás).

6. NAP: SZÁSZFÖLD (BERETHALOM, SEGESVÁR, FEHÉREGYHÁZA), AGYAGFALVA, SZÉKELYDERZS, SZALONNALAKOMA, SZÉKELYUDVARHELY
Átruccanás Szászföldre. Berethalom városkában látogatás az impozáns gótikus erődtemplomban (UNESCO világörökség). Ezt követően a szintén a világörökséghez tartozó Segesvár romantikus, középkori óvárosával ismerkedünk, majd a szomszédos Fehéregyházán megnézzük a Petőfi múzeumot és emlékparkot. Rövid pihenő a falu melletti Petőfi emlékműnél, nagy költőnk halálának feltételezett helyszínén.
Délután visszatérünk Székelyföldre, és Székelyderzsre utazunk, útközben rövid fotószünetre megállunk Agyagfalván, az 1848-as székely nemzetgyűlés emlékművénél. Székelyderzsen az UNESCO világörökséghez tartozó erődtemplomot nézzük meg. A templom belső falán látható a Szt. László legenda nagyon értékes középkori freskója. A falu lakossága ősi szokás szerint mind a mai napig a bástyákban tárolja a szalonnát. A templomerőd megtekintése után a csoport részt vesz egy ún. szalonnalakomán, ahol más helyi készítésű ételeket is megkóstolhatnak (kolbász, juhsajt, lekvár, tojás, házi kenyér, zöldségek stb.).
A nap végén egy sétát teszünk Székelyudvarhely szépen karbantartott belvárosában. Székelyudvarhely Erdély „legmagyarabb” városa, a lakosság több mint 95%-a ma is magyarnak vallja magát. A város egyik nevezetessége az a szoborpark, mely a magyar és a székely történelem nagyjainak állít emléket.

7. NAP: MAROSVÁSÁRHELY
Délelőtt városnézés Székelyföld legnagyobb városában, Marosvásárhelyen, ahol az elmúlt évtizedek (különösen a Ceauşescu-korszak) elrománosítási politikája következtében mára valamivel 50% alá csökkent a magyarság részaránya. A város sok pompás épülete közül kiemelkedik a magyaros-szecessziós stílusban épült Kultúrpalota. Sokan Erdély legszebb épületének tartják. Lehetőség a gyönyörű belső termek megtekintésére is. A városnézés másik fénypontját a Teleki Téka meglátogatása jelenti. A könyvtár épületében kapott helyet a Bolyai emlékszoba is, ugyanis Bolyai János, a leghíresebb magyar matematikus itt tanult Marosvásárhelyen.
A városnézés után búcsú Székelyföldtől, hazautazás a Torda – Nagyvárad – Ártánd – Szolnok útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

7 napos kirándulás 1 főre Székelyföldön Szászföldi ízelítővel, reggelivel, buszos utazással, idegenvezetéssel, programokkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
27 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére