7 napos kirándulás a Rajna és a Mosel völgyében, buszos utazással, félpanzióval, idegenvezetéssel, német-római császárvárosok érintésével

Ajánlat kód: 35774
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

211.300 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35774

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Téged is vár Németország egyik legszebb vidéke, a Rajna és a Mosel völgye, mesés szőlőültetvények és a Loreley-szikla!

Időpont

  • 2021. augusztus 8-14.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazást légkondicionált autóbusszal
  • Szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
  • Félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
  • Kirándulásokat a program szerint
  • Idegenvezetést
  • Prémium utasbiztosítást

Az ár nem tartalmazza

  • Vacsorához az italt
  • Belépő-, felvonó- és hajójegyek, valamint a fülhallgató árát: kb. 110,- € / fő
  • Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
  • Idegenforgalmi adót: 10,- € / fő (a helyszínen fizetendő)
  • Az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyi jellegű kiadások)

Felár

  • Egyágyas felár: 35.000,- Ft

Program

1. nap: Budapest – Mannheim környéke (kb. 980 km)

Elutazás Budapestről a reggeli órákban Bécs – Passau – Regensburg – Nürnberg útvonalon, rövid pihenőkkel. Vacsora, szállás Mannheim környékén.

2. nap: Heidelberg – Speyer (kb. 220 km)

Városnéző séta Heidelbergben. Az egykori kelta, később római település az érsekség, majd a XII. században a Hohenstauf család tulajdonába került. 1386 óta egyetemi központ. Délután utazás Speyer városába, ismerkedés a főbb nevezetességekkel. A település román stílusú székesegyházának kriptája, a "világ legszebb altemploma”, amely több német-római császár síremlékét is őrzi. Vacsora, szállás Boppardban.

3. nap: Eltz – Trier (kb. 300 km)

Egész napos kirándulás a Mosel folyó völgyében Koblenztől Trierig. Látogatás Eltz várában, melyet méltán sorolnak a tíz legjelentősebb német látnivaló közé. A középkori építmény az ország egyik legszebb, leglátványosabb, legromantikusabb vára. Trier a legrégibb város német földön, Kr. e. 15.-ben Augustus római császár alapította. Római emlékei – túlzás nélkül – egyedülállóak. Városnéző séta: Porta-Nigra (II. században épült, világviszonylatban is a legnagyobb római kapuépítmény), Dóm (Németföld legelső temploma, s egyik legősibb püspöki székesegyháza), Miasszonyunk-temploma (a német gótika első érett alkotása). Az Aula Palatina (a IV. századi császári palota egyetlen fennmaradt épülete) építtetője I. Constantinus császár, a kereszténységet államvallásnak kihirdető uralkodó. Vacsora, szállás Boppardban.

4. nap: Koblenz – Limburg (kb. 300 km)

Délelőtt városnézés a Rajna és a Mosel folyók találkozásánál fekvő, műemlékekben rendkívül gazdag városban, Koblenzben: Deutsches Eck (a német egység emlékműve), Ehrenbereitstein vára (kilátóteraszáról páratlan a panoráma), a Residenzschloss klasszicista kastély (kívülről). Délután ismerkedés a Lahn melletti Limburg, a legszebb német városok egyikének látnivalóival. A kimagasló dómot különös, későromán stílusával először az 1235-ben épült hídról nézzük meg. A város szinte teljesen gerendavázas házakból épült, egész utcák, terek őrzik az építészeti remekműveket. Kell hagyni szabadidőt is a bolyongásra. Limburg felejthetetlen! Vacsora, szállás Boppardban.

5. nap: Brühl – Köln (kb. 270 km)

Egész napos kirándulás ősi főúri látnivalókhoz. Köln világhírű katedrális-város a Rajna mentén. Az egykori római település már a IV. században fontos egyházi központ, később szabad királyi város lett. Formálisan itt alakult meg a XIV. században a Hanza-városok szövetsége, és itt jött létre a világ egyik legelső tőzsdéje. A II. világháborúban a belváros 90 %-a romba dőlt, de napjainkban ez szerencsére már nem érzékelhető. Látogatás a középkori alapokra épülő dómban. A brühli Augustusburg kastély a legelső rokokó stílusú remekmű Németországban. A legtöbb hercegi udvar mintaként használta fel a kastély-együttest, amely egy XII. századi kölni érseki vadaspark várból nőtte ki magát évszázadok során. Vacsora, szállás Boppardban.

6. nap: Kaub – Loreley-szikla – Rüdesheim (kb. 220 km)

Reggeli után hajózás a Rajna festői szépségű völgyében Boppardból ST. Goarshausenbe. A hajózás után kihagyhatatlan a Loreley-szikla a panoráma! A Heine által megénekelt szép, de gonosz tündér emlékét őrzi a hely. A rege szerint a sziklán fésülgette aranyhaját a gonosz tündér és dallal bűvölte a hajósokat, akik itt a vesztükbe rohantak. Kaub a Közép-Rajna vidék egyik legjelentősebb szőlőművelő helye, már a római kor óta. A városka közelében találjuk a folyó közepén emelkedő Pfalz sziklaszirtjét. Pfalzgrafenstein erődjét a XIV. században a pfalzi hercegség létesítette a rajnai vámjog biztosítására. A táj látnivalói közül kiemelkedik Rüdesheim kisvárosa. Utolsó megállónk a Niederwald-emlékmű, ahol Germania alakja emlékeztet mindenkit az 1871-ben kiküzdött német egység emlékére. A páratlan panoráma miatt is érdemes itt egy kicsit megpihenni! Vacsora, szállás Mannheim környékén.

7. nap: Mannheim környéke – Budapest (kb. 980 km)

Az elmúlt napok felülmúlhatatlan élményeivel szívünkben hazautazunk az oda úttal hasonló útvonalon, rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a későesti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

7 napos kirándulás a Rajna és a Mosel völgyében, buszos utazással, félpanzióval, idegenvezetéssel, német-római császárvárosok érintésével

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére