7 napos buszos körutazás Székelyföldön, a varázslatos havasok között, programokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 38665
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

120.670 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1146 Budapest, Zichy Géza utca 5. 1. em. 2.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38665

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Hódítsd meg a legmagasabb székelyföldi havasokat!

Időpont

 • 2021.08.02. - 2021.08.08.

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • Buszos utazást
 • Elhelyezést panziókban 6 éjszakára
 • Hivatalos hegyimentő (Salvamont) kíséret- Csalhó
 • A megadott programokat
 • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • Helyben fizetett fakultatív belépők (kb. 41,- RON)
 • Az útlemondási biztosítást 1,5%
 • BBP biztosítás

Felár

 • Egyágyas felár (63.360 Ft / fő)
 • Helyszínen fizetendő vacsora kb. 58 € / fő (előzetes igénylés szükséges!)

Program

1. nap: Utazás Borszékre; Erdély fürdővárosai és borvizei

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, utazás autópályán Debrecenig, majd onnan a Királyhágó –Marosvásárhely – Szászrégen vonalon Borszékig. A határ átlépése után „bevezetés a havasok -tudományába”, Cholnoki Jenő Magyarország természetföldrajza c. nagyszerű műve és a magunkkal hozott térképek segítségével. A rendelkezésre álló időtől függően séta lehetőség Sáromberke falujában, a Teleki család kastélyánál, majd fényképezés az aprócska múzeumban. Gróf Teleki Samu, az 1886/89. évi Kelet- Afrika expedíció megkezdése előtt évtizedekig túrázott és vadászott a környékbeli havasok rengetegeiben. A Görgényi-havasok ma is kontinensünk nagyragadozókban leggazdagabb vidéke, míg a Kelemen-havasok érintetlen erdőségei az EU a legfontosabb UNESCO bioszféra rezervátumai közé tartoznak. Áttekintés az előttünk álló havasi séták és túrák útvonalairól, körülményeiről. Ismertető a Székelyföld páratlan gyógyfürdő és borvíz gazdagságáról, különös tekintettel a Borszéki-medence ásványvizeire. Borszékre érkezéskor néhány szó a kisvárost körbeölelő fenyvesekről, s a mögöttük magasodó havasokról. Szállásaink elfoglalása, majd közös üdvözlővacsora.

Éj Borszéken

2. nap: A Kelemen-havasok és az Isten széke (1.380 m)

Utazás a festői Felső-Maros áttöréshez, majd Galonya irányába. Útközben az égbeszökő ormok és sziklák fényképezése, ismertetővel a Kelemen-havasok természeti viszonyairól. Erdei úton haladás a Bisztra és Kis-Galonya patakok közötti gerincen a Medvés-tisztásra. 5 órás, közepesen nehéz túra a rendkívüli kilátást nyújtó, legendás Isten széke csúcshoz. Az 1.381 m magas szirtre vezető jelölt turistaút szintkülönbsége 830 m. A lombos erdők övezete 1.200 m felett már magashegységi tajgává változik. A csúcs megmászása a déli kapu andezit kőorgonái felől. A keleti bástyáról a Kis-Beszterce – Pietrosz - Negoj gerinc 2.000 m feletti vonulatának fényképezése. Pihenő a keleti bástya néma csendjében, kilátással a végeláthatatlan zöld óceánra, a Maros völgyére és Görgényi-havasok vonulataira. Esti “aláereszkedés” buszunkhoz, majd visszatérés Borszékre.

Éj Borszéken

3. nap: A Nagy Bükk-havas és a Bélbori-medence

Reggeli után közös látogatás a híres borvizek és néhai fürdők múzeumában. Közös séták a Medve-barlang hasadékhoz, majd nyitva tartás szerint a Jégbarlang hasadékhoz. Délután pihenési lehetőség a városka gyógyvíz forrásainál, illetve a megújult Ó-Sáros Fürdő Wellness Központban. Min. 20 fő jelentkező esetén közös túra a Nagy-Bükk havas tisztására (1.308 m) majd buszkirándulás a Borszéki-hágón és a Rekettyéshágón át a Besztercei-havasok hegylábi legelőire, a festői Bélbori-medencébe. Koraesti visszaérkezés szállásainkra.

Éj Borszéken

4. nap: Moldva Olümposza a Csalhó (1.907 m) égi sziklái; Békási-víztározó

Reggeli után indulás a Tölgyesi-szoroshoz. Rövid emlékezés IV. Károly, az utolsó magyar uralkodó utolsó itt tett látogatására, az I. és II. világháborúk itt lezajlott eseményeire. A néhai magyar határvédő sáncok megkeresése Gyergyótölgyesen. Továbbutazás a Kis-Beszterce festői völgyében, az 500 m magasan fekvő, 36 km hosszú Békási-víztározóhoz. Séta és fotószünet Csalhó falujának kikötőjében, majd felkapaszkodás busszal „Moldva Olümposz”-ának oldalában, Durau parkolójáig (800m). Rövid felkészülés – majd hosszú és 3 tartalmas túra a Csalhó főgerincére. A legendás bércek beazonosítása: Nagy- Aklos, Panghia-szikla, Tóka-csúcs, Denutáta sziklái, Miron-sziklák. Koraesti visszaindulás Borszékre.

Éj Borszéken

5. nap: A Békás-szoros FELÜLNÉZETBŐL

Reggeli utazás a Gyergyói-medencén át Gyergyószentmiklósra. Útközben látogatás Gyergyóditró meglepően hatalmas Nagytemplomában. Kávészünet, napilap- és bármi más vásárlási lehetőség Gyergyószentmiklós belvárosában, majd elindulás a Gyilkos-tóhoz. Rövid szünet a Pongrác-tetőn (1.256 m), méz és sajtvásárlási lehetőséggel. Jó látási viszonyok esetén, a festői Gyergyói-medence fotózása. Rövid séta a mára túlépített és túlzsúfolt tó partján, kürtőskalács vásárlási lehetőséggel. Túra a Kis-Cohárd 1.345 m magas tetejére. A Gyilkos-tó és a Békás-szoros lélegzetelállító panorámájának fényképezése felülről (!), letekintéssel az Oltár-kőre (1.148 m). Át-buszozás Almásmező néhai magyar laktanyáihoz, majd visszasétálás az 1.000 éves határon és a Békás-szoroson át. Késő délutáni utazás a Gyímesekbe. Rövid áttekintés a csángók múltjáról, a gyímesi csángók kitelepüléséről – és a molvai csángók soha be nem településéről… Fényképszünet a Csíkszépvízi tározónál, majd felkapaszkodás a Gyímesi hágóra. Közös séta a líraian szép „égi tájban”, majd utazás a Tatros völgyében, Gyimesfelsőlokon keresztül, a Hidegség vidékére. Esti érkezés főútvonaltól távol eső Hidegségpataka vidékére.

Éj Hidegségpatakán

6. nap: Élet a Hármaskő vidékén – a felhők között

Reggeli után buszozás és rövid séták Bükkhavaspataka, Kossuth-szer és Barackospataka utcácskáin. Utazás Jávárdipatakára, majd azon is túl… a Jávárdi-patak mellett, amíg „buszunk bírja”. Túra a Naskalatvonulat főgerincére, majd onnan az 1.553 m magas Naskalat csúcsra. Gerinctúránk további pontjai: Szalomás-tető (1.551 m); Kondrakereszt (magyar katonai emlékhely); Hármaskő (1.471 m). A meseszép panorámájú, felhők közötti, magashegységi legelőkön valószínűleg több nyájjal és esztenai pásztorokkal is találkozunk, így lehetőség nyílhat friss sajtkóstolásra is. Aláereszkedés Nyika-szer felett a Hidegség-pataka völgyébe. Koraesti visszaérkezés Csíki sörös asztalainkhoz… Búcsúvacsora.

Éj Hidegségpatakán

7. nap: Hazautazás

Kora reggeli indulással hazautazás 3 óránkénti pihenőkkel. Budapestre érkezés az éjszakai órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1146 Budapest, Zichy Géza utca 5. 1. em. 2.
Netida Travel Utazasi Iroda
1146 Budapest, Zichy Géza utca 5. 1. em. 2.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

7 napos buszos körutazás Székelyföldön, a varázslatos havasok között, programokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére