7 nap Rómában és a rejtélyes Közép-Itáliában, buszos utazással, reggelivel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 44387
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

229.900 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 44387

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Közép-Itália titkait!

Időpontok

 • 2024.07.08.: , 229.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • Utazás autóbusszal
 • 6 éj szállás
  • 1 éjszaka Chianciano Terme környékén, 4 éjszaka Róma mellett, 1 éjszaka Chianciano Terme környékén 3*-os szállodában, 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban
 • Reggeli ellátás
 • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

 • Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
 • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
 • Belépőjegyek
 • Fakultatív programok
 • Idegenforgalmi adó: kb. 2 Euro/fő/éj

Fakultatív programok, belépők

 • Civita di Bagnoregio: (belépőjegy, helyi busz, helyi idegenvezető): kb. 10 Euro/fő
 • Viterbo, Pápai Palota:     kb. 10 Euro/fő
 • Caprarola, Palazzo Farnese:    kb. 10 Euro/fő
 • Via Appia belépőjegyek: kb. 15 Euro/fő
 • Ostia Antica:         kb. 10 Euro/fő
 • Róma, "ókori Róma" program:  kb. 45 Euro/fő
 • Angyalvár:  kb. 20 Euro/fő
 • Pantheon:    kb. 5 Euro/fő
 • Róma, tömegközlekedés:         kb. 10 Euro/fő
 • Tivoli, Villa d’Este:         kb. 10 Euro/fő
 • Bomarzo, Sacro Bosco:  kb. 10 Euro/fő
 • Orvieto belépőjegyek:     kb. 10 Euro/fő
 • Fakultatív kirándulás: Ostia Antica kirándulás: 20 Euro/fő + belépők

Felár

 • Fakultatív vacsora (6 vacsora, foglaláskor fizetendő): 39.900 Ft/fő
 • Egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 60.000 Ft/fő
 • Egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 30.000 Ft/fő

Program

1. nap:                      

Elutazás Budapestről reggel 05.00 órakor. Folyamatos utazás Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Chianciano Terme környékén az esti órákban.

2. nap:          

Reggeli után rögtön egy különlegességgel ismerkedünk, Civita di Bagnoregio-ba vezet utunk. A helyiek ezt a gyönyörű települést haldokló városnak – la cittá che muore – is hívják. A várost az etruszkok alapították több mint kétezer évvel ezelőtt. A legenda szerint itt született Szent Bonaventura. Az 1695-ös nagy földrengés után a domb ingataggá vált, a szikla több helyen leomlott és házak semmisültek meg. A városba csak gyalogos hídon át juthatunk be, ahol egy szempillantás alatt a középkorban találhatjuk magunkat. Innen utunk Viterbo-ba vezet. A város a 8. században Kis Pippin ajándékaként a pápasághoz került. A 11. század végétől szabad város. Virágzását jól mutatja, hogy a 12. században több lakója volt, mint Rómának. Itt választották meg IV. Orbán, V. Hadrián, XXI. János és III. Miklós pápát is. A városnéző séta során megtekintjük a Pápai Palotát és a Szent Ferenc templomot, melynek falain belül található két pápa sírja és Árpád-házi Szent Erzsébet ereklyéi is. Délután még egy különleges ötszög alaprajzú, erődszerű palotát, a Palazzo Farnese-t is megtekintjük Caprarola-ban, melyet a Farnese család építtetett az 1500-as években és a késő reneszánsz egyik legszebb európai alkotásának tartják. Este a szállás elfoglalása Róma mellett.

3. nap:

Reggeli után egész napos látogatás Rómában. Az ókori Rómával való ismerkedésünket a Colosseummal kezdjük. Miután láttuk a legnagyobb római építményt, végigsétálunk a Forum Romanum mellett. További programunk gyalogos séta keretében: Viktor Emanuel emlékmű – Trevi kút – Piazza di Spagna – Pantheon – Piazza Navona – Angyalvár. Az Angyalvár eredetileg Hadrianus császár síremlékének épült, majd sokáig a császárok temetkezőhelye volt. Később katonai erőddé alakították a mauzóleumot, majd Aurelianus császár falainak egyik központi erődje lett. Annyi harc folyt érte, hogy Róma lakosai 1379-ben megkísérelték lebontani: szerencsére csak a márványborítás esett áldozatul. Volt idő, amikor börtönként használták. Napjainkban múzeumként működik, ahol megtekinthetjük az ókori spirális feljárót, a császárok egykori temetkezőfülkéit. A múzeumban egy fegyvergyűjtemény és az épület történetét bemutató tárlat is megtekinthető. Visszautazás a szálláshelyre.

4. nap:

Reggeli után folytatjuk az ismerkedést Rómával. Egy különleges helyszínre látogatunk. A Via Appia az ókori Római Birodalom talán legfontosabb útja volt. A Porta San Sebastianónál induló út maradványai ma is láthatók. A Via Appia legérdekesebb része Cecilia Metella síremlékétől a Casal Rotondóig terjedő mintegy 4,5 km hosszú szakasza, amely márvány síremlékek és szobrok maradványai között fenyőkkel és ciprusokkal övezve vezet a tengerpart felé. A kereszténység fontosabb emlékei közé tartozik a Domine Quo Vadis? Templom, ahol a legenda szerint a Rómából menekülő Szt. Péter Krisztussal találkozott.

Délután kirándulás a Róma környéki gyönyörű Castelli Romani vidékre, mely Rómától délre az Albanói hegyekben található.  A dimbes-dombos zöldellő lankákkal tarkított táj szemetgyönyörködtető látványt nyújt az idelátogatónak.  A fehér borairól híres vidéken utunk Castelgandolfoba vezet, mely a Pápa nyári rezidenciája és gyönyörű kilátással büszkélkedhet az Albano-i tóra. Ellátogatunk Ariccia városkába, ahol a helyi gasztronómiai termékekkel ismerkedünk. Megkóstoljuk a porchettát (malacsültet) és a régió híres borát, a Frascatit.  Este visszautazás a szálláshelyre.

5. nap:

Szabadprogram Rómában vagy fél napos fakultatív kirándulás: Ostia Antica

Reggeli után látogatás Ostia Antica területére, mely az ókori Róma kikötővárosa volt, ami a Tiberis folyásának megváltozása miatt idővel elvesztette jelentőségét és a középkorban teljesen elnéptelenedett. Ostia romjai soha nem keltettek fel a Pompejihez mérhető érdeklődést, mert a várossal egy katasztrófa pusztításai helyett „csupán” a feledés végzett. Az ókori házak, a kikötő és egyéb létesítmények maradványaiból a 20. században szabadtéri múzeumot alakítottak itt ki.

Délután ismerkedés Róma egyik kevéssé ismert, ám nagyon hangulatos negyedével, a Trastevere-vel: rövid séta, szabadidő. Visszautazás a szálláshelyre.

6. nap:

Reggeli után Tivoliba, a Rómától mindössze 30 km-re fekvő kisvárosba látogatunk, mely már a középkorban is kedvelt üdülőhely volt. Ezt a szerepét később is megőrizte, olyannyira, hogy a reneszánsz legnagyobb presztízsű közszereplői is itt vásároltak maguknak villákat. Ezek legkiemelkedőbb példája az Ippolito d’Este bíboros számára épített lenyűgöző Villa d’Este. A nyaraló legszebb része páratlan kertje: az árnyas fák, lugasok és lilaakáccal futtatott loggiák, a rengeteg szökőkút, vízköpő, hidraulikus orgona, és rafináltan elhelyezett szobrok, a bájos mesterséges grották. A Villa d’Este - mint a reneszánsz építészet és az itáliai reneszánsz kerttervezés kimagasló példája - 2001 óta az UNESCO Világörökségének része. Innen északra utazunk. Bomarzo mellett, egy völgyben terül el a Sacro Bosco, vagyis a szent erdő, amelyet a szörnyek parkjának is neveznek. Egymással harcoló óriások, istenek, szirének, szörnyek lenyűgöző látványa fogadja a látogatókat. A kert az Orsini-kastély alatt terül el, és feltehetőleg Vicino Orsini, Bomarzo utolsó ura hozta létre a 16. században, méghozzá elhunyt felesége, Giulia Farnese emlékére. Harminc éven keresztül készültek a szobrok és az épületek, de hogy pontosan mit akart kifejezni vele a kastély ura, azt máig nem sikerült megfejteniük a művészettörténészeknek. Orsini 1585-ben halt meg, ezután a park kerek háromszáz évre feledésbe merült. Az első prominens látogatója 1938-ban állítólag Salvador Dalí volt. Napunk utolsó állomása Orvieto lesz. A város egy bevehetetlennek tartott fennsíkon épült. Városbeli sétánkat a sikló felső megállójánál kezdjük: megtekintjük a Dómot, melynek homlokzata az olasz gótika színpompás csodája, majd a Szent Patrik kútjaként ismert vár kutat, melyet VII. Kelemen pápa építtetett - aki Róma kifosztása idején Orvietóban talált menedéket. Este a tranzitszállás elfoglalása Chianciano Terme környékén.

7. nap:

Folyamatos utazás, hazaérkezés Budapestre az éjszakai órákban.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

7 nap Rómában és a rejtélyes Közép-Itáliában, buszos utazással, reggelivel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
24 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére