Az akció lejárt! Iratkozz fel hírlevelünkre, és ezentúl nem maradsz le egyetlen kuponról sem!

6.990 Ft helyett 5.490 Ft: Töltsd a Nagypénteket a Mátra látnivalói között – húsvéti utazás patkolt tojások bemutatójával, védett néprajzi értékekkel

Neoline Utazási Iroda
? Még nincs értékelve
Vásárolj és értékeld Te elsőként!

5.490 Ft

Elfogyott!

Eredeti Ár Kedvezmény Megtakarítás
6.990 Ft 21% 1.500 Ft
Neoline Utazási Iroda
Budapest, Szentkirályi u. 5, 1088
06 (1) 317 1256

Akció Leírása

Fedezd fel a Mátrában megbúvó páratlan kincseket!

Fontos tudnivalók:

  • Találkozás: 7.30-tól a Blaha Lujza téren, indulás 8:00-kor
  • Visszaérkezés Budapestre 20 és 21 óra között várható
  • Adminisztrációs díj: 1.000 Ft / fő (az utazási irodában kötelezően fizetendő)
  • Fix ülőhely az autóbuszon: 1.000 Ft / fő
  • Belépők: 2.000 Ft / fő
  • Az utazási iroda fenntartja az útvonal változtatásának jogát!

Nagypénteki kirándulásunk során elsőként Markazra látogatunk, ahol egy különleges gyűjtemény várja az érdeklődőket. László Gyula tojáspatkoló művész zsűrizett termékei igazi remekművek. A saját házában kialakított állandó kiállítás patkolt és más technikával készült tojásokat és régi használati tárgyakat vonultat fel. A tojáspatkolás-bemutatóval betekintést nyerhetünk a mesterség fortélyaiba.

Innen Mátrafüredre igyekszünk, ahol egy rendkívüli néprajzi gyűjtemény mellett palóc népviseletbe öltöztetett babákat is láthatunk. Lovászné Juhász Rita népviselet-készítő művész keze munkáját dicséri a 29 darab palóc baba, amelyek az egykori ünnepi és hétköznapi viseletek keresztmetszetét adják.

A második teremben Szakácsné Mészáros Magda népi iparművész gyűjteménye tekinthető meg. A több mint 100 településről származó kollekció kiemelkedő darabjai a szőttes textíliák, sátorlepedők. Anyagát a Néprajzi Múzeum védetté nyilvánította.

Ezután a Bodonyi Kincsesház és Népi Motívumgyűjteményt látogatjuk meg, amely a régi idők emlékét őrzi. Eklatáns példája, hogy rusztikus környezetben is lehet minden kényelemmel együtt élni. A házigazdák nagyon sok tapasztalatot tudnak megosztani a régi építési stílusokról, technikákról, valamint arról, hogyan lehet mindezekből a legjobbat kihozni.

A volt nyári konyhában kapott helyet a népi motívumgyűjtemény. Kerámiákon szemlélhetjük egy-egy tájegységünk viseletét, jellegzetes mintáit. A szemet gyönyörködtető, színes kollekció minden darabja kézzel festett.

Az udvar végében megszemlélhetjük a házigazdák kis gazdaságát, összebarátkozhatunk Burkus kutyussal, a cicákkal, és nyuszikat, kecskéket is simogathatunk.

Kirándulásunk utolsó állomása a gyöngyöspatai Kisboldogasszony templom, amely a Mátra vidékének legszebb, legértékesebb műemléke. Már kívülről is csodás látványt nyújt a falu közepén, egy kis dombon, erődített fallal körülvéve, egységes gótikus stílusával. Az igazi csoda azonban a szentélyben vár minket: az Európa-hírű, páratlan, fából faragott Jessze-oltár.

Jó utat kívánunk!

Budapest, Szentkirályi u. 5, 1088
06 (1) 317 1256

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Húsvét a Mátrában - buszos utazás egy főnek. Patkolt tojások bemutatóját, népi motívumok és palóc néprajzi értékek gyűjteményét csodálhatod meg, és megtekintheted az Európa-hírű, páratlan, fából faragott Jessze-oltárt. Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Fontos

Beváltható: 2018.03.07. - 2018.03.30.
Időpont: 2018. március 30. (Nagypéntek) • Az Alkupon megvételét követően előzetes bejelentkezés szükséges emailben: kalandozas@t-online.hu • Adminisztrációs díj: 1.000 Ft / fő

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:00-17:00
Személyes ügyfélszolgálat és készpénzes fizetés:
Alkupon Pont
1074 Budapest Hársfa utca 21, 2 em.
(ÉTK Irodaház, 24-es kapucsengő)

Hétfő - Péntek: 8:45-17:00
Oldal tetejére