6.990 Ft helyett 5.490 Ft: Töltsd a Nagypénteket a Mátra látnivalói között – húsvéti utazás patkolt tojások bemutatójával, védett néprajzi értékekkel

Neoline Utazási Iroda
1 5
3.8 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

5.490 Ft

Ajánlatkérés
Neoline Utazási Iroda
Budapest, Szentkirályi u. 5, 1088
06 (1) 317 1256

Vélemények

H. Levente

Nagyon sok egynapos buszos út van érdekes látnivalókhoz, aki bírja az ilyet, annak nagyon jó!

V. Hedvig

Velencében szilvesztereztünk, rengetegen voltak, de nagyon élveztük!

R. Károly

Nagyon tetszett Prága, jó volt az idegenvezető is!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a Mátrában megbúvó páratlan kincseket!

Fontos tudnivalók:

  • Találkozás: 7.30-tól a Blaha Lujza téren, indulás 8:00-kor
  • Visszaérkezés Budapestre 20 és 21 óra között várható
  • Adminisztrációs díj: 1.000 Ft / fő (az utazási irodában kötelezően fizetendő)
  • Fix ülőhely az autóbuszon: 1.000 Ft / fő
  • Belépők: 2.000 Ft / fő
  • Az utazási iroda fenntartja az útvonal változtatásának jogát!

Nagypénteki kirándulásunk során elsőként Markazra látogatunk, ahol egy különleges gyűjtemény várja az érdeklődőket. László Gyula tojáspatkoló művész zsűrizett termékei igazi remekművek. A saját házában kialakított állandó kiállítás patkolt és más technikával készült tojásokat és régi használati tárgyakat vonultat fel. A tojáspatkolás-bemutatóval betekintést nyerhetünk a mesterség fortélyaiba.

Innen Mátrafüredre igyekszünk, ahol egy rendkívüli néprajzi gyűjtemény mellett palóc népviseletbe öltöztetett babákat is láthatunk. Lovászné Juhász Rita népviselet-készítő művész keze munkáját dicséri a 29 darab palóc baba, amelyek az egykori ünnepi és hétköznapi viseletek keresztmetszetét adják.

A második teremben Szakácsné Mészáros Magda népi iparművész gyűjteménye tekinthető meg. A több mint 100 településről származó kollekció kiemelkedő darabjai a szőttes textíliák, sátorlepedők. Anyagát a Néprajzi Múzeum védetté nyilvánította.

Ezután a Bodonyi Kincsesház és Népi Motívumgyűjteményt látogatjuk meg, amely a régi idők emlékét őrzi. Eklatáns példája, hogy rusztikus környezetben is lehet minden kényelemmel együtt élni. A házigazdák nagyon sok tapasztalatot tudnak megosztani a régi építési stílusokról, technikákról, valamint arról, hogyan lehet mindezekből a legjobbat kihozni.

A volt nyári konyhában kapott helyet a népi motívumgyűjtemény. Kerámiákon szemlélhetjük egy-egy tájegységünk viseletét, jellegzetes mintáit. A szemet gyönyörködtető, színes kollekció minden darabja kézzel festett.

Az udvar végében megszemlélhetjük a házigazdák kis gazdaságát, összebarátkozhatunk Burkus kutyussal, a cicákkal, és nyuszikat, kecskéket is simogathatunk.

Kirándulásunk utolsó állomása a gyöngyöspatai Kisboldogasszony templom, amely a Mátra vidékének legszebb, legértékesebb műemléke. Már kívülről is csodás látványt nyújt a falu közepén, egy kis dombon, erődített fallal körülvéve, egységes gótikus stílusával. Az igazi csoda azonban a szentélyben vár minket: az Európa-hírű, páratlan, fából faragott Jessze-oltár.

Jó utat kívánunk!

Budapest, Szentkirályi u. 5, 1088
06 (1) 317 1256

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Húsvét a Mátrában - buszos utazás egy főnek. Patkolt tojások bemutatóját, népi motívumok és palóc néprajzi értékek gyűjteményét csodálhatod meg, és megtekintheted az Európa-hírű, páratlan, fából faragott Jessze-oltárt. Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Fontos

Beváltható: 2018.03.30.-ig
Időpont: 2018. március 30. (Nagypéntek) • Az Alkupon megvételét követően előzetes bejelentkezés szükséges emailben: kalandozas@t-online.hu • Adminisztrációs díj: 1.000 Ft / fő

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére