6.490 Ft helyett 3.990 Ft: Kirándulás az igazi Dunakanyarban! Vár Dömös, Visegrád, Nagymaros és Zebegény, egynapos buszos utazás 1 személy részére május 30-án

Neoline Utazási Iroda
1 5
3.8 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

3.990 Ft

Ajánlatkérés
Neoline Utazási Iroda
Budapest, Szentkirályi u. 5, 1088
06 (1) 317 1256

Vélemények

H. Levente

Nagyon sok egynapos buszos út van érdekes látnivalókhoz, aki bírja az ilyet, annak nagyon jó!

V. Hedvig

Velencében szilvesztereztünk, rengetegen voltak, de nagyon élveztük!

R. Károly

Nagyon tetszett Prága, jó volt az idegenvezető is!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a Dunakanyar varázslatos szépségét egy szikrázó májusi napon!

Az ajánlat tartalma

  • Kirándulás 1 személyre a Dunakanyarban
  • Buszos utazás

Indulás

  • Találkozás 7.00 órakor a Blaha Lujza téren, indulás 7.30 órakor

Fontos információk

  • Fix ülőhely foglalási lehetőség: 1.000 Ft/fő
  • Adminisztrációs díj: 1.000 F/fő (irodában kötelezően fizetendő

A Dunakanyar – szűkebb értelemben – a Duna Esztergom és Budapest közötti szakasza. Tágabb értelemben idesoroljuk még a Duna íve által bezárt jobb parti vidéket, valamint a folyamtól északra emelkedő Börzsöny hegység nagyobbik, Pest megyéhez tartozó felét. Ezen a részen a folyó a Börzsöny és a Visegrádi-hegység között folyik, folyásiránya nyugat-keletiről észak-délire változik. A Duna áttöréses völgyre jellemző, változatos hegyvidékektől övezett. Szépen gondozott parkerdők, vadrezervátumok, természeti ritkaságok, hazai viszonylatban fontos klimatikus folyóparti üdülőhelyek, szigetek, vízi-, és télisport lehetőségei együttesen alkotják természeti értékeit.

Kirándulásunkat Dömösön kezdjük. A település már az Árpád-házi királyok kedvelt tartózkodási helye volt. A gyönyörű dunakanyari tájon már a XI. században kastély állott. 1063-ban I. Béla királyra itt omlott rá tróntermének mennyezete, amely halálát okozta. Az épület konzervált maradványai mai napig megtekinthetők. (Belépő: felnőtt: 500 Ft/fő, nyugdíjas: 250 Ft/fő, 6 év alatt és 70 év felett ingyenes)

Visegrádra érkezve megismerkedünk a Királyi Palotával, a Salamon toronynak ismert egykori lakótoronnyal és a meredek falon álló Fellegvárral, aminek teraszáról szép kilátás nyílik az előttük elterülő festői tájra. (Belépő: felnőtt: 1.500 Ft, nyugdíjas, diák: 550 Ft/fő, 6 év alatt ingyenes)

Innen Nagymaros felé folytatjuk utunkat, kompon átkelve. A meredek Szent Mihály hegy és a sziklás Ördög-hegy keleti lejtőjén fekvő település a Dunakanyar egyik legvonzóbb pontja. Utcáin sétálgatva kívülről megtekintjük a Szent Kereszt tiszteletére felszentelt római katolikus templomát és Kittenberger Kálmán egykori lakóházát(csak kívülről).

Utolsó állomásunk Zebegény, ahol az erdélyi származású Kós Károly tervezte templommal, a Szőnyi István Emlékmúzeummal és Farkas Vince hajóskapitány gazdag gyűjteményével ismerkedünk. (Belépő: kb. 1.000 Ft). Élményekkel gazdagodva nagyjából este 8 órára érkezünk vissza Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Budapest, Szentkirályi u. 5, 1088
06 (1) 317 1256

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Egynapos buszos utazás 1 személy részére május 30-án a Dunakanyarban: Dömös, Visegrád, Nagymaros és Zebegény

Fontos

Beváltható: 2018.05.30.-ig
Az utazás időpontja: 2018. május 30. (szerda) • Az Alkupon megvételét követően előzetes bejelentkezés szükséges emailben: kalandozas@t-online.hu • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére