6 napos körutazás Lombardia hercegi és királyi városaihoz, busszal, reggelivel, 3*-os szállással

Ajánlat kód: 38568
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

145.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38568

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezz fel olyan izgalmas városokat, mint Ferrara, Bologna, Modena, Párma és Milánó!

Opciók

  • 2022. szeptember 13.: , 145.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 5 éjszaka szállás 3*-os szállodában, 2 ágyas tus/wc-s szobában
  • Reggeli
  • Idegenvezetés
  • Útlemondási biztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 90 EUR
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 30 EUR
  • Utasbiztosítás
    • (Classic): 3.420 Ft
    • (Prémium): 4.440 Ft 
    • (Privileg): 5.700 Ft 

Felár

  • Egyágyas felár: 53.000 Ft
  • 5x vacsora felár (20 főtől): 39.500 Ft
  • 25-34 fő esetén: 9.500 Ft/fő

Fakultatív programok (20 főtől)

  • Santa Maria delle Grazie: 14.500 Ft
  • Utolsó vacsora: (Jelentkezéskor foglalni kell!)
  • Malvasia és cantucci borkóstoló (helyszínen fizetendő): 25 EUR

Fontos

  • Lehetséges ingyenes transzfer a csatlakozási pontokhoz. A részletekről kérjük, érdeklődjön!

Program

1. nap: Szeged–Budapest–Miramare-Ferrara (körny.) (810km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Udinén keresztül Olaszországba. Útközben pihenőt tartunk a festői elhelyezkedésű Miramare-i kastélynál, mely anno Miksa mexikói császár képzelete alapján épült, ahol Sissy királynő több alkalommal tartózkodott. Megtekintjük a kastélyt (kívülről) és pompás kertjét. Első éjszakai szállásunk Ferrara környékén lesz.

2. nap: Ferrara-Bologna-Modena és Párma (180 km)

Reggeli után az Este-hercegség egykori székhelyére, Ferraraba érkezünk. Megtekintjük az Estense palotát (középkori, vizesárokkal körülvett téglavár), a katedrálisát (a legszebb középkori templomok egyike), a városházát és a Casa dei Diamanti-t, a ’Gyémántházat’. Következő állomásunk Bologna, ahol városnéző sétánk során megtekintjük a Piazza Nettuno-t, Michelangelo ifjúkori szobrait a Szent Domonkos templomban, valamint a rendkívüli Torri Pendenti,-ket, vagyis a ferde tornyokat, a San Petronio Bazilikát, bejárjuk Bologna szép tereit, árkádos utcáit. Szabadidőben fakultatív gasztronómiai élvezeteket ajánlunk: a térségre jellemző borokat kóstolunk, sós apró falatokkal, a desszertborhoz pedig a szintén híres olasz cantuccit mártogatva. Majd Modenába, az ősi olasz fejedelmi családok városába vezet utunk. Láthatjuk a város büszkeségét, az 1099-ből megmaradt Ghirlandinát, melynek harangtornya a velencei Campanile tornyának magasságával vetekszik, a Dómot, a Piazza Grandét, ahol a csodálatos Luciano Pavarotti tenort búcsúztatta az egész világ, majd az Este család modenai palotáját, a Palazzo Ducalét (kívülről). Buszba visszaszállva búcsúzunk Modenától a „Nagy Tenor” Luciano Pavarotti fenséges hangjával. Szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk Pármába vagy környékére.

3. nap: Párma-Grazzano Visconti-Piacenza és Milánó (250 km)

Megreggelizünk és vár bennünket az a Párma, ahol minden a művészetekről szól! Felkeressük a Farnese Palotát (kívülről) és lehetőség szerint a benne felépített fa színházat, a Dómot, a XII.sz-ból megmaradt nyolcszögletű keresztelő kápolnát (mely óriási hatást gyakorol az érkezőre). A San Giovanni evangélista templom freskói a Sixtus-kápolnát idézik. Elsétálunk Mária Lujza kastélyához (kívülről), sétálunk parkjában. Különleges, kis település felé vezet utunk: Grazzano Visconti - mai napig a Visconti családi birtok egy része - amely az 1400 -as évekbe repít minket vissza. A híres színház- és filmrendező, Luchino Visconti által újra gondolt, ódon kis utcákon sétálva legendákkal és a helyi művészeti iskola alkotásaival ismerkedhetünk meg. Az egykoron Visconti és Sforza család fennhatósága alatt álló Piacenza középkori város a következő állomásunk. Városnéző sétánk során megtekintjük a barokk szobrokkal övezett híres Piazza dei Cavallit, a Városházát, majd a XIII sz. Dómot, valamint szép reneszánsz épületeket. Estére Milanóba (vagy környékére) érkezünk, ahol 3 éjszakán át szálláshelyünk lesz.

4. nap: Milánó és az ”Utolsó vacsora”

Lombardia fővárosával, Milánóval ismerkedünk. Sétánk során Olaszország 3. legnagyobb templomával találkozunk: a Milánói Dómmal, melyen 600 évig dolgoztak kitűnő művészek. Betekintünk a világhírű Scala operába, ahol neves énekesek, operaszerzők, szövegírók emléktárgyaival, szobraival találkozunk, majd a Sforza kastélyhoz érkezünk (kívülről), séta a parkban. Szabadidőben lehetőség nyílik Észak-Itália egyik legszebb, műemlékekben leggazdagabb Sforza kastélyba bemenni, ahol Leonardo da Vinci keze nyomával is találkozhatnak, valamint Michelangelo befejezetlen Pietájával. Fakultatív ajánlatunk: délután Milánó legjelentősebb műemlékét tekintjük meg, a Santa Maria delle Grazie templomot, benne Leonardo da Vinci leghíresebb művével: az ”Utolsó vacsora” c. freskóval. (Fontos: a fakultatív programot már az utazás megrendelésénél igényelni kell, a helyszínen további belépőjegy igénylésre nincs lehetőség!) Estére szálláshelyünkre térünk vissza.

5. nap: Pavia és a Certosa di Pavia kolostor (85 km)

Ezen a napon Lombardia történelmi városába, Paviába utazunk. Gyönyörködhetünk a Visconti kastélyban (kívülről), valamint a San Michele román stílusban épített koronázó templomban (itt koronázták Barbarossa Frigyest is). Megcsodálhatjuk Olaszország legnagyobb épen maradt épületegyüttesét, a XIV.sz-i Certosa di Pavia kolostort. Láthatjuk monumentális templomát, gyönyörű kerengőjét és a barátházakat. Olaszország legszebb műemlék együttesei közé tartozik. Sétálunk Pavia óvárosában, megcsodáljuk a XIV. században alapított egyetemét, átsétálhatunk a Ticino-folyón átívelő fedett hídján, mely Európa egyik középkori látványossága. A délután folyamán visszatérünk Milánóba.

6. nap: Monza–Budapest–Szeged (990 km)

Reggeli után a longobárdok nagy királynőjének, Theodelindának székhelyével ismerkedünk. Sétálunk óvárosában, megtekintjük a katedrális monumentális épületét (itt őrzik a „Vaskoronát”, amellyel, a Német-Római császárokat koronázták), a régi városházát. Autóbuszunkkal elhaladva a Villa Reale barokk palota előtt búcsúzunk Monzától és Lombardiától. Hazafelé indulunk az Udine-Tornyiszentmiklós-Budapest útvonalon. Érkezés a késő esti órákban Budapestre, majd továbbutazunk Szegedre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

6 napos körutazás Lombardia hercegi és királyi városaihoz, busszal, reggelivel, 3*-os szállással

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére