6 napos kirándulás Svájcban, Ticino mediterrán tóvidékén, busszal, reggelivel, 3*-os szállással

Ajánlat kód: 38606
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

204.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38606

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Téged is vár a bámulatos Luganói-, Comói- és a Garda-tó!

Opciók

  • 2022. szeptember 6.: , 204.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 5 éjszaka szállás 3*-os szállodában, 2 ágyas tus/wc-s szobában
  • Reggeli
  • Idegenvezetés
  • Útlemondási biztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 70 CHF + 15 EUR
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 12 CHF
  • Utasbiztosítás
    • (Classic): 3.420 Ft
    • (Prémium): 4.440 Ft 
    • (Privileg): 5.700 Ft 

Felár

  • Egyágyas felár: 54.500 Ft
  • 5x vacsora felár (VII.05., VIII.16., 15 főtől): 47.000 Ft
  • 5x vacsora felár (IX.06., 15 főtől): 42.800 Ft
  • 25-34 fő esetén: 12.000 Ft/fő

Fakultatív programok (15 főtől)

  • Gleccserek világa és a Jungfrau-csúcs: 9.500 Ft
  • Jungfrau csúcs fogaskerekű vonatjegy: 168 CHF (jelentkezéskor foglalni kell) 
  • Pilatus hegy fogaskerekű vonatjegy: 60 CHF (jelentkezéskor foglalni kell) 
  • Trümmelbach vízesés belépő kb: 15 CHF (jelentkezéskor foglalni kell)
  • Hajóval a Comói-tavon: 3.500 Ft

Fontos

  • Lehetséges ingyenes transzfer a csatlakozási pontokhoz. A részletekről kérjük, érdeklődjön!

Program

1. nap: Szeged – Budapest – Kufstein – Innsbruck (730 km)

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Utazás Budapesten keresztül Ausztriába. Útközben pihenőt teszünk az Inn-folyó felett magasodó Kufstein várában, ahova felvonóval jutunk fel. Innsbruck környéki szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk.

2. nap: Sankt Gallen, Schaffhausen-vízesés, Zürich és Luzern (390 km)

Feldkirchből a Bodeni-tó irányába utazunk a Rajna völgyében. St. Gallenben pihenőt tartunk, megtekintve katedrálisát (Svájc legszebb barokk temploma) és a hozzá tartozó kolostori könyvtárat (a világörökség része). Tovább utazva a schaffhauseni Rajna vízeséshez érkezünk, ahol kishajókkal behajózunk a vízesés közepén emelkedő sziklához, majd felkapaszkodunk a kilátóteraszára is. Zürich felé vesszük utunkat, városnézés e tavak és dombok övezte, szép fekvésű városban. Az újabb városrészekben modern irodaházakat, elegáns butikokat és üzleteket találunk. Ezzel szemben az óváros és a Grossmünster megőrizte ősi jellegét. Továbbutazunk a Svájc szívében, a hegyek között a Luzerni-tó északi csücskében megbúvó Luzernbe, mely város több mint egy évszázada az ország legkedveltebb úti célja. Sétálunk belvárosban: a Reuss folyó felett fából épített Kápolna hídon átsétálva 11 festményt láthatunk szentekről, város történeti eseményekről (Európa legrégebbi fahídja!), víztorony, Oroszlános emlékmű és a régi városháza. Estére Luzern környéki szálláshelyünkre érkezünk (3 éj).

3. nap: A Pilátus-csúcs, Mürren és a Trümmelbach vízesése (170 km)

Egy jó reggeli után a Luzerni-tó partján a kis dombon található Wagner Múzeum közelében haladunk el, ahol egykoron a híres zeneszerző is élt. Fakultatív kirándulást ajánlunk: tartson velünk a Pilátus hegycsúcs meghódítására, ahová a Luzerni-tó partjáról világ legmeredekebb (48 fokos) hegyi vasútján jutunk fel (felvonójegy). Fogaskerekű vonattal, sziklafalak mellett emelkedünk az apró települések fölé. A felhők felett 2128 méter magasságban tornyosuló csúcsai közül a legmagasabb a Tomlishorn-hegycsúcs. Felkapaszkodunk kilátóteraszára, sétálunk a kialakított sétautakon. E gyönyörű túra után továbbutazunk Lauterbrunnenbe. Láthatjuk a 300 m mélyre zuhanó Staubach-vízesést, mely a környéket ezüstös vízpárával borítja be. A Jungfrau vidékének egyik gyöngyszeme Mürren, az autómentes település. Megpihenünk a hegyteraszon fekvő üdülőfaluban, melynek bájos házait virágözön borítja. Innen nézve kéznyújtásnyira vannak a Jungfrau, Eiger és Mönch hármas havas csúcsai, lecsúszó gleccserei. Séta és fotózás után siklóval jutunk fel az Almundhubel kilátóteraszára, ahonnan a Schilthorn havas csúcsait láthatjuk (2973 m). Felvonóval visszatérünk a Lauterbrunnen-völgybe, ahonnan pár perc alatt érjük el a Trümmelbach-vízesést. A hegy gyomrában szinte tomboló pokol van. A Trümmelbach belsejét liften és lépcsőkön közelíthetjük meg (belépőjegy). Felejthetetlen élmények után estére szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap: Gleccserek világa, a Jungfrau-csúcs fogaskerekűvel (170 km)

Ezen a napon a Sarner-tó partján utazva először a két tó partján fekvő Interlaken felé indulunk. Eleinte nyaralni érkeztek ide a turisták, később egész éves turista központtá avanzsálódott a gyönyörű fekvésű város, melynek minden évszakban megvan a maga szépsége. Szabadidő és pihenés a városban: kedvére sétálhat a fényűző szállodák és üzletek között, egyénileg ellátogathat Interlaken kastélyához és az Aare-folyó partjára vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: A Berni Alpok Leghíresebb gleccservidékére, a Jungfrau világába utazunk. Először Grindelwaldba érkezünk – a települést a gleccserek falujának is nevezik. Utunkat az Eiger, Mönch és a Jungfrau meseszép panorámája kíséri, örök hófedte csúcsaival. Grindenwaldból felejthetetlen élmény a fogaskerekű vonattal a Jungfrau csúcsára feljutni (a részvételt már jelentkezéskor kérjük jelezni / vonatjegy a helyszínen fizetendő)! Vonatunk részben a hegy belsejében haladva jut fel a Jungfrau csúcsára, útközben kilátópontokon megállva aklimatizálódunk a szemet gyönyörködtető a magasságokhoz. A Jungfrau, az Aletsch-gleccser, az Eiger és a Mönch csúcsai mind a világörökség része. A 3454 m-en lévő Obszervatóriumhoz, a Sphinx-kilátóhoz és a hegy gyomrában lévő Jégpalotához az örök hó birodalmában könnyed sétával jutunk el. A Jégpalotában számtalan szebbnél-szebb jégszobor található. Fakultatív étkezési lehetőségeket, butikokat, csokoládéboltot találunk fent a csúcson. (A kiránduláshoz réteges, meleg öltözék, vízálló sportcipő ajánlott.) Késő délután visszaindulunk kiindulási helyünkre, Grindelwaldba. (Ha nem kíván a fakultatív programon résztvenni, szabadidejét pl. Interlakenben töltheti.) Autóbuszra szállunk, majd szálláshelyünkre utazunk.

5. nap: Altdorf – Locarno – Lugano – Como (440 km)

Reggelit követően Altdorfban teszünk egy kis kitérőt, megtekintjük Tell Vilmos emlékművét, majd elhagyjuk a Berni-Alpok vidékét és a Gotthard-hágón át a Ticino völgyében haladva a táj egyre délibb hangulatúra vált. A svájci Riviérán, Locarnói Filmfesztivál helyszínén megpihenünk. A vonzó üdülőhely olaszos belvárosa, festői sikátorai világszerte ismertek, sétálunk a tóparton. Svájc legdélebbi részére, a mediterrán hangulatú tó partján fekvő Luganóba utazunk. Lugano, Svájc egyik legszebb városa, melyet turisták ezrei kedvelnek teraszos fekvése, mediterrán növényzete, virágos parkjai és panorámája miatt. Sétálunk a történelmi óvárosban, a híres bevásárló utcán, a Via Nassán, ahol érezhető Milánónak, a divat fővárosának közelsége. Luganót elhagyva a tó mentén gyönyörű útvonalon utazunk, mediterrán vízparti települések mentén. A felettük magasodó hegyormok és a Melidei-híd látványát sokáig emlékünkbe zárjuk. Utunkat folytatva a Dolomitok hátterében elnyúló Comoi-tó kanyarulataival, fenséges látványával üdvözöl bennünket. Fakultatív ajánlatunk: buszunkat hajóra cseréljük és a tó déli oldalán fekvő, egyik legkedveltebb, fenséges településére, Como városába érkezünk. Ez az észak-olasz tóvidék legnagyobb városa, mely leginkább a víz felől közelítve kápráztat el bennünket látványával. A temérdek látnivalón túl, fekvése is lebilincseli az idelátogatót. Como városa a XII. sz.-ban a híres kőfaragó dinasztia, a „Comacinik” ősi fészke volt. A híres kőfaragók munkáit láthatjuk az óvárosban is, ahol megnézzük a városházát és a dómot, sétálunk a szűk utcácskákban. Sok kis kávézó, étterem és hangulatos terek várnak itt ránk, igazi olasz hangulat. Estére a Dolomitok vidékén lesz szállásunk.

6. nap: Garda-tó – Sirmione – Szlovénia – Budapest – Szeged (940 km)

Reggeli után a Dolomitok hegyvonulatait magunk mögött hagyva a Garda-tóba hosszan benyúló félsziget ékkövébe, a festői Sirmionébe utazunk. Lenyűgöző a kisváros panorámája, a római kori villa maradványaival, szűk utcácskáival és üzleteivel mediterrán hangulatot áraszt. Sirmionéból hazafelé indulunk az Szlovénia–Budapest útvonalon. Érkezés az esti órákban, majd továbbutazás Szegedre. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest–Hegyeshalom útvonalon csatlakozó utasaink ezt kérjük, vegyék figyelembe!)

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

6 napos kirándulás Svájcban, Ticino mediterrán tóvidékén, busszal, reggelivel, 3*-os szállással

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére