6 napos kirándulás 1 főre Toszkánában és Cinque Terrében, buszos utazással, reggelivel, idegenvezetéssel, programokkal, augusztus 20-án is

Ajánlat kód: 33885
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

69.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33885

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Töltsd az augusztus 20-i ünnepi hétvégét Olaszország legszebb tájain, Toszkánában és Cinque Terrén!

Időpontok

  • 2019. július 12-17., augusztus 16-21.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazást
  • 5 éjszaka szállást (szálloda*** Montecatini Terme-ben)
  • Reggelit
  • Magyar idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza

  • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (570 Ft/fő/nap)
  • Útlemondási díjat (1,3%)
  • Foglalási díjat (1.500 Ft/fő 12 éven felül)
  • Az esetleges belépőket a helyszínen
  • Helyi közlekedést
  • A helyszínen fizetendő idegenforgalmi adókat
  • Üdülőhelyi díj: 7,5 EUR/fő/tartózkodás
  • Audio guide: 3.000 Ft/fő/tartózkodás

Felár

  • Egyágyas felár (társítás nélkül): 21.900 Ft/fő/turnus
  • Vacsora felár: 19.900 Ft/fő/turnus

Gyerekkedvezmény

  • 3. ágyon 12 évig: -10% az alapárból

Fakultatív programok és belépők

  • San Gimignano- Certaldo- Volterra: 35 EUR/fő
  • Uffizi képtár (elzőzetes jelentkezéssel, csak itthonról foglalva lehetséges): 40 EUR/fő
  • Lucca-Pisa-Viareggio: 30 EUR/fő
  • Cinque Terre hajó-és/vagy vonatjeggyel: 50 EUR/fő
  • Firenze helyi idegenvezetés és közlekedési költség: 10 EUR/fő
  • San Gimignano/ Bazilika: kb. 4 EUR/fő
  • San Gimignano/ Régi városháza + lakótorony: kb. 7 EUR/fő
  • Certaldo /sikló: kb. 1, 5 EUR/fő oda- vissza
  • Siena/ Dóm: kb. 6 EUR/fő
  • Vinci/ Leonardo múzeum: kb. 8 EUR/fő
  • Firenze/ Santa Croce templom: kb. 6 EUR/fő
  • Firenze/ Székesegyház: ingyenes
  • Pisa/Dóm + keresztelőkápolna: kb. 6 EUR/fő
  • Pisa/ csak a Dóm: ingyenes
  • Pisa/shuttle service busz: kb. 2 EUR/fő
  • Pisa/Ferde Torony: kb. 18 EUR/fő- feljutás csak a szabad helyek függvényében!
  • Certaldo/ Volterra utcai jelmezes fesztivál: kb. 25 EUR/fő
  • Volterra fesztivál belépő: 10 EUR/fő
  • Viareggio strandszerviz: 2 nyugágy + napernyő bérlése: kb. 15-25 EUR/nap

Fel- és leszállási lehetőség

  • Ingyenes: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

További vidéki gyűjtőjáratok felár ellenében

  • Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Eger, Gyöngyös: 9.900 Ft/fő oda-vissza

Program

1. nap: Budapest- Montecatini Terme

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba, útközben rövid pihenőkkel. Szlovéniában megállót teszünk Trojane-ban és megkóstoljuk a híres pékség különlegességeit, a szlovén, hatalmas szalagos fánkot és krémest. A pékség csodálatos alpesi környezetben található, így lehetőség lesz fotószünetet is tartani. Érkezés Montecatinibe az esti órákban. Szállás elfoglalása. Az érkezés függvényében, ha időnk engedi, akkor idegenvezetőnk elkíséri Önöket felvonóval Montecatini Alto bájos, ódon városkájába.

2. nap: San Gimignano -Certaldo- Volterra

Reggeli után szabadidő vagy egész napos fakultatív kirándulás a toszkán vidéken. A tornyok városaként nevezett San Gimignanóba. Megnézzük többek között az egyik, mai napig is látogatható lakótornyot, a katedrálist, a városházát és sétálunk az óváros varázslatos terein is. A csodás látnivalókon kívül ez a mesés település a világ egyik legfinomabb fagylaltjával vár minket. A program után egy farmon megkóstolunk párat a helyi borokból. Utunk következő állomása az elragadó erődváros, Boccaccio otthona, Certaldo lesz. A híres írót itt temették el, háza ma múzeumként működik. Az óvárost felvonó köti össze az új városrésszel, Certaldo Alto hangulatos utcáin és főterén, a Piazza Boccaccio-n kellemes kávézókat és kisebb éttermeket találunk. Ezt követően Volterrába, az alabástrom hazájába látogatunk, mely Itália egyik legszebb középkori terével büszkélkedhet, girbegurba utcácskái pedig lenyűgözőek. Meglátogatunk egy egyedülálló alabástromkészítő műhelyt is, ahol a helyi kézművesek fantasztikus tárgyakat készítenek.(Ár: 35 EUR/fő)

A júliusi turnusnál időutazást teszünk Certaldóban, és elvegyülünk a középkori, utcai, jelmezes színház fesztivál egyedülálló forgatagában, ahol légtornászok, zenészek, és maskarás színészek szórakoztatják a közönséget színvonalas előadásaikkal. Ezek mellett megkóstolhatjuk a helyi ízeket, megismerve a környék jellegzetes gasztronómiai termékeit is.

Az augusztusi turnusnál Volterrában, az egyik leghíresebb középkori fesztiválon veszünk részt, és elvegyülünk a középkori ruhákba öltöztetett város és emberek forgatagában, gyönyörködve a csodás kosztümökben, tradicionális zászló dobáló mutatványban, az utcai piaci termékekben, megkóstolva a helyi ízeket, így visszatérve a középkor egyedülálló hangulatába.

Visszaérkezés a szálláshelyünkre az esti órákban.

3. nap: Vinci- Firenze

Reggeli után programunkat Leonardo da Vinci szülővárosában, Vinci-ben kezdjük. A Mediciek óta szinte változatlan hangulatú falu elhelyezkedése is festői, elragadó panoráma tárul elénk a várból a háborítatlan toszkán tájra. Megnézzük a nagy középkori géniusznak szentelt múzeumot, mely otthont ad a mester saját rajzainak és írásainak, modelljeinek és leghíresebb felfedezéseink, találmányainak. Tovább utazunk Firenzébe, Toszkána "fővárosába". (Városnézés helyi idegenvezetővel és közlekedés díja: 10 EUR/fő). Városnézés a Világörökség részét képező történelmi városközpontban, ahol többek között megnézzük a Santa Croce templomot Michelangelo sírjával, a Dómot és a híres Ponte Vecchiót is. A délutáni órákban szabadidő vagy fakultatív látogatás az Uffizi képtárban (Ár: 40 EUR/fő- a részvételi szándékot foglaláskor előre kérjük jelezni, fizetni a helyszínen kell).

4. nap: Cinque Terre fürdőzéssel

Ma egész napos kirándulást teszünk a Ligúr-tenger partjának egyik nehezen megközelíthető, festői részére, a Cinque Terre (Öt föld) Nemzeti Parkba. Nevét a területén osztozó öt, az autóforgalomtól elzárt településről kapta. A Világörökség részét képező természeti park meseszép halászfalvai a sziklák oldalába épültek és színes házaival, gyönyörű panorámájával felejthetetlen élményt nyújtanak. Mivel ezek a halászfalvak el voltak zárva a külvilágtól, ezért a kis településeket a La Speziaból induló hajóval és gyalogosan, ill. vonattal fedezzük fel. Érkezés a szálláshelyre a késő esti órákban. (Program hajó-és/vagy vonatjeggyel: 50 EUR/fő) Figyelem! Rossz időjárás esetén amennyiben a kihajózás nem lehetséges, az utazás vonattal történik!

5. nap: Lucca- Pisa- Viareggio fürdőzéssel

Egész napos szabadidő vagy fakultatív program délutáni fürdőzéssel (Ár: 30 EUR/fő). A napunkat, a toszkán városok egyik kis ékszerdobozaként számon tartott Luccában kezdjük. Leghíresebb szülötte Puccini. Műemlékei közül érintjük a Szent Martin dómot, San Michele in Foro Bazilikát, városnézés a hangulatos belvárosban, melynek óvárosa több száz éves fallal van körülvéve, amin egy elragadó, fákkal szegélyezett sétányt alakítottak ki. Sétánkból nem hagyjuk ki a az ókori római fórum helyén álló, San Michele templomot, mely márvány homlokzatával és a tetején álló Szent Mihály arkangyal szobrával az egyik legelragadóbb a városban. Megnézzük még az eredeti római aréna alapjaira épített, körkörös formájú Piazzale Amfiteatro-t és a Torre di Gunini középkori lakótornyát, ahonnan kiválóan belátni a várost és a környező vidéket és melynek érdekessége a tetején található néhány tölgyfa. Utunkat Pisában folytatjuk, mely egykor Itália tengeri nagyhatalma volt.

Látogatást teszünk a Csodák terére, ahol a keresztelőkápolna, a székesegyház és a híres pisai Ferde Torony található. (Figyelem! A Ferde Toronyba és a Dómba való bejutás a szabad helyek függvényében lehetséges!). Délután a tenger felé vesszük az irányt és megismerkedünk a toszkán tengerpart egyik legelegánsabb üdülővárosával Viareggióval, mely a helyi karneváljáról lett híres. A délutáni strandolás után a kora esti órákban érkezünk vissza a szálláshelyünkre.

6. nap: Poggio a Caiano- Budapest

Reggeli után hazaindulás. Rövid megálló Poggio a Caiano településen, ahol az egyik legszebb és leghíresebb Medici Villa található. Megnézzük a villa előkelő épületét és sétálunk egyet a Világörökség részét képező épület csodálatos parkjában, majd továbbutazunk Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

6 napos kirándulás 1 főre Toszkánában és Cinque Terrében, buszos utazással, reggelivel, idegenvezetéssel, programokkal, augusztus 20-án is

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére