6 napos gasztronómiai és kulturális körutazás Toszkánában, busszal, reggelivel, 3*-os szállással

Ajánlat kód: 38611
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

144.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38611

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Toszkána ízeit, borait, tájait, művészetét és történelmét!

Opciók

  • 2022. augusztus 23.: , 144.000 Ft
  • 2022. szeptember 27.: , 144.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 5 éjszaka szállás 3*-os szállodában, 2 ágyas tus/wc-s szobában
  • Reggeli
  • Idegenvezetés
  • Útlemondási biztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 50 EUR
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 45 EUR
  • Utasbiztosítás
    • (Classic): 3.420 Ft
    • (Prémium): 4.440 Ft 
    • (Privileg): 5.700 Ft 

Felár

  • Egyágyas felár: 32.500 Ft
  • 3x vacsora felár (1.,3. és 5. nap, VII.12., VIII.23.): 18.500 Ft
  • 3x vacsora felár (1.,3. és 5. nap, IX.27.): 16.500 Ft
  • 25-34 fő esetén: 9.800 Ft/fő

Fakultatív programok (15 főtől)

  • Toszkán borkóstoló vacsorával: 11.800 Ft
  • Toszkán sajtkóstoló: 4.800 Ft
  • Siena autentikus vacsora borkóstolóval: 16.500 Ft

Fontos

  • Lehetséges ingyenes transzfer a csatlakozási pontokhoz. A részletekről kérjük, érdeklődjön!

Program

1. nap: Szeged – Budapest – Montecatini (950 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlo­vénián át (Tornyiszentmiklós hatá­rátkelő) Olasz­országba, útközben pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Az esti órák­ban érkezünk Montecatinibe, ahol 2 éjszakán át szálláshelyünk lesz.

2. nap: Firenze: a reneszánsz kor ”Athénje”, Montecatini Alto és a Chianti borvidék borvacsorával (110 km)

Megreggelizünk, és a Mediciek városába, Firenzébe indulunk. A nagyvárosi forgalmat elkerülve, még időben vonatra pattanunk, hogy Firenze szívébe „megállás nélkül” érkezzünk (vonatjegy!). Helyi idegenvezetőnk kíséretében ismer­kedünk a középkori várossal: Santa Croce templom – benne Michel­angelo sírjával, Palazzo Vecchio, a Dóm monumentális épülete. Sétá­lunk az Arno folyó partján, a Ponte Vecchion. Ebédidőben ellátoga­tunk a San Lorenzo tér környékére, ahol a piac épületében és a tér kedvelt bárjaiban tartalmas, tipikus olasz panini szendvicseket kós­tolhatunk, mindenki egyéni ízlése szerint (helyszínen fizetendő). „Kö­telező” betekinteni a San Lorenzo vásárcsarnokba, sétálni a gyümöl­csök, pecorino sajtok, olivák, son­kák és húskészítmények, fűszerek illata és látványa között, mely ma­gával ragadó hangulata emlékeze­tes marad! Az orrunkra hagyatkoz­va, finomabbnál-finomabb sajtok illata után érkezünk sajtkóstolónk színhelyére! Fakultatív ajánlatunk: A sajtkészítés mesterségével is­merkedünk, majd meg is kóstol­juk a különböző ízvilágú sajtokat. Szabadidőnkben elvegyülünk a helyiek között… foglaljon helyet a hangulatos olasz bárok egyikében és egy csésze kávé mellett élvezzük a hangulatát a városnak. Elhagyjuk Firenzét vonattal és Montecatini­be érkezünk ahol, fogaskerekűvel Montecatini Alto hegytetőre épült óvárosába emelkedünk, ahonnan gyönyörű panorámában lehet ré­szünk, sétálunk hangulatos utcáin. Fakultatív borvacsorát ajánlunk: íncsiklandó toszkán fogásokkal és a hozzájuk illő helyi borokkal (aki nem vesz részt ezen borvacsorán, szabadidejét egyénileg töltheti Montecatiniben). Estére visszaté­rünk szálláshelyünkre.

3. nap: Pisa – Lajatico – Volterra – San Gimignano (210 km)

Reggeli után a tengerpart felé foly­tatjuk utunkat, Pisába látogatunk. (Helyi piacára igyekszünk (nyitva tartás függvényében), hogy a friss gyümölcsökből és finomságokból töltsük fel készleteinket, majd ) Helyi idegenvezetőnkkel Pisa cso­dálatos építészeti remekműveivel ismerkedünk a „Csodák terén”. Lát­hatjuk a Keresztelő Kápolnát és a különleges pisai ferde tornyot. Szabadidejében elsétálhat az Arno folyó partjára, ahonnan páratlan panorámában lehet része a folyó városban tett kanyarulatában. Sé­tánk során útközben vessünk egy pillantást a Botanikus Egyetem épületére és a mögötte elterülő parkra…elhagyjuk az ikonikus vá­rost. Hallgatjuk a híres olasz tenor, Andrea Bocelli dallamait, miközben áthaladunk a dombtetőre épült szü­lőfaluján Lajaticon (itt található az általa alapított Teatro del Silenzio, a „Néma Színház”). Következő ál­lomásunk az etruszk alapítású, kö­zépkori hangulatú városka, Volterra. A dombra épült városból páratlan kilátás nyílik a toszkán vidék olajfa ligeteire, szőlőültetvényeire. Meg­tekintjük római színházát, (Olasz­ország egyik legjobb állapotában megmaradt római kori színháza!), sétálunk a fallal körülvett középkori utcáin hangulatos terein és élvez­hetjük a kávézók és bárok tipikus olasz hangulatát. Vacsorára San Gimignano környéki szállásunkra érkezünk.

4. nap: San Gimignano – Monteriggioni – Siena borkóstolós vacsorával – Chianciano Terme (130 km)

A mai napon a középkori hangula­tú, tornyairól híres városkában, San Gimignanoban kezdjük felfedező utunkat. Elsőként főutcáján sétálva a gasztronómiai különlegességek üzleteitbe térünk be ahol a finomabbnál-finomabb olasz szalámik és sajtok mellett olívabogyók mentén mindenki talál a „fogára valót”. Ízekkel a szánkban sétára indulunk. A közép­korban 72 torony védte a városkát, ebből 13 ma is látható. Sétánk során mintha a középkorba csöppennénk vissza. Monteriggioni pici, mesebeli városkában tartunk pihenőt, ahol a tornyokkal tarkított kőfal mögé sé­tálva megbúvó házak és utcácskák varázslatos hangulatba kerítik az idelátogatót. Mi sem esik jobban, mint egy krémes fagylalt egy ár­nyékos asztalnál…engedünk a csá­bításnak! Délután tovább utazunk, és megismerkedünk a középkori hangulatát ma is őrző Sienával. Az egykor Firenzével rivalizáló város építészetében olyan remekművek születtek, mint a XIII.sz.-i katedrális, a városháza, a keresztelő-kápolna. A középkori városépítészet egyik legnagyobb remeke Siena főtere. E fantasztikus város után fakulta­tív programra invitáljuk egy Siena közeli autentikus környezetbe, ahol borkóstolóval egybekötött vacsorán veszünk részt. A borok készítésé­nek rejtelmeiben kapunk bepillan­tást, majd a vezetést követően helyi friss, kiváló alapanyagokból készült jellegzetes toszkán vacsorán ve­szünk részt (a részvételt javasol­juk, mert további vacsora lehetőség nem áll rendelkezésre ezen az estén). A mai szállásunk Chianciano Termében lesz.

5. nap: Montepulciano, Pienza, Perugia, Bologna (370 km)

Reggelinket elfogyasztva Monte­pulciano felfedezésére indulunk. A dombtetőn található főtérre érkezünk, ahonnan sétára indulunk. Kihagyhatatlan a han­gulatos kisváros szűk utcáival, ká­vézóival. Pienza városába utazunk tovább. Elbűvölő reneszánsz város­központját a Pienzából származó II. Pius pápa építtette. Sétálunk a bájos piactéren, közben láthatjuk a gótikus Dómot, megcsodálhatjuk a gyönyörű Palazzo Piccolominit. Felfedezzük a hangulatos városka titkait és megkóstoljuk a híres helyi sajt különlegességet, a pecorinot! Umbria tartomány székhelye, Pe­rugia felé indulunk. Útközben fotó­szünetre megállunk a Trasimeno-tó partján és gyönyörködünk a tó szépségében és kis szigeteiben. Perugia, ősi etruszk város főterén láthatjuk dómját a reneszánsz idők legszebb szökőkútjával. A perugiai városháza vetekszik a sienaival. Tovább utazva szállásunk Bologna környékén lesz.

6. nap: Bologna – Treviso – Budapest – Szeged (850 km)

Reggeli után hazafelé indulunk, útközben megállunk a tengerszint alatt 9 méterrel elhelyezkedő Tre­visoban, a „miniatűr Velencében”. A régi városatyák a középkorban körbevették a várost kőfallal, amely még ma is erődként védi az óvá­rost. Alatta azóta is ott hömpölyög a Sile folyó, behálózva Trevisót. A házak itt is cölöpökre épültek, s az itteni palazzók is legalább olyan díszesek, cifrák, mint a velenceiek. Az óvárosban olyan csodák várnak bennünket, mint az a Ferences templom, melynek a falait még XIII. századi freskók díszítik, s állítólag itt temették el a két olasz költőóri­ás, Dante és Petrarca gyermekeit is. Sétálunk festői árkádos házai kö­zött, csatornákkal szabdalt utcáin. A város főterén megpihenünk egy capuccinóra vagy egy aperol spritz-re, és merüljünk bele az olasz kisvárosi élet szépségeibe. Utunkat Szlovénia felé folytatjuk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, továbbutazás Szegedre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

6 napos gasztronómiai és kulturális körutazás Toszkánában, busszal, reggelivel, 3*-os szállással

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére