6 napos élménydús kirándulás Erdélyben, buszos utazással, félpanzióval, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 40456
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

119.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 40456

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Látogass el Erdély csodás tájaira és történelmi városaiba!

Időpont

  • 2022. július 5.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 3 éjszaka szállás Nagyszebenben 3*-os szállodában
  • 2 éjszaka szállás Kolozsváron 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban
  • Félpanzió
  • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a)
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
  • Programok költségei
    • Felsőporumbáki Agyagkastély: 10 RON/fő
    • Berethalmi erődtemplom: 20 RON/fő
    • Medgyesi evangélikus templom: 10 RON/fő
    • Küküllővári Bethlen-Haller kastély: 30 RON/fő
    • Astra falumúzeum: 30 RON/fő
    • Nagyenyedi borkostoló (6 fajta bor) + vadas ebéd: 70 RON/fő
    • Torockói múzeum: 15 RON/fő
    • Kallós Zoltán Néprajzi Múzeum 10 RON/fő
    • Bánffyhunyadi református templom: 15 RON/fő 
    • VOX készülék (városnézéshez): 2.400 Ft/fő - kötelező

Program

1. nap:

Indulás 06.00 órakor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás, útközben rövid megállókkal. Utunk Temesvárra vezet, ahol megtekintjük a Szentháromság szobrot (pestis oszlop), érintjük a Szent György székesegyházat a barokk Dóm téren. Utána séta a belvárosban, ahol megtekintjük a szecessziós Opera épületét majd látogatást teszünk Románia legnagyobb ortodox katedrálisában. Folytatva utunkat megérkezünk Dél Erdély egyik legszebb városába, az erdélyi szászok egykori kulturális és kereskedelmi központjába, Nagyszebenbe. Elfoglaljuk szállásunkat, vacsora.

2. nap:

Reggeli után megismerkedünk Nagyszeben belvárosával, ahol a Nagy és Kis piacteret, a város legszebb utcáját, a Hazugok hídját, a városfalat és bástyáit, illetve érintjük az evangélikus székesegyházat. Városnézésünk után a Déli Kárpátok lábánál elterülő Felsőporumbákra érkezünk. Itt a Tündérek völgyében egy mesébe illő agyagkastélyt látogatunk meg, ami egyedi tervezésű épület és környezetbarát anyagokból építették agyag, kavics, fa, homok és széna felhasználásával. Innen tovább utazunk a Fogarasi-havasokba. Egy páratlan kirándulásra hívjuk a kedves utazót. Az ország legszebb útvonalán, a Transzfogarasi úton keresztül kapaszkodunk fel az Erdélyi-medence lankás vidékéről 2042 méterre, a Bâlea-tó partjára. Jeremy Clarkson a Top Gear 2009-es forgatásán nem hiába mondta: „A világ legjobb útja”. Visszaérkezés a szállásra, vacsora.

3. nap:

A reggelit elfogyasztása után Berethalomba vezet utunk. Itt a falu közepén emelkedő dombon álló, Erdély egyik legszebb erődtemplomát tekintjük meg, ami 1993 óta a Világörökség része. Ezután a szászok által alapított Medgyesre tartunk, ahol belvárosi sétánk során megtekintjük az erdélyi gótika egyik jelentős alkotását, a ferde tornyáról híres evangélikus templomot. Láthatjuk a valamikori városfalat és ennek tornyait is. Délután megérkezünk a borászatáról híres Kis-Küküllő mentére, ahol utunk Küküllővárra vezet. A faluban találjuk a környék legszebb barokk kastélyát a Bethlen-Haller-kastélyt, aminek nemcsak történelmi múltja van, hanem pincéiben ma már a híres erdélyi Zsidve bor készül. A kastély meglátogatása után visszaérkezünk szállásunkra, majd vacsora.

4. nap:

Reggeli után felkeressük Európa legnagyobb kiterjedésű néprajzi múzeumát, a nagyszebeni Astra múzeumot, amely a természet ölében fekvő kincstár és ahol testközelből ismerkedhetünk meg őseink életmódjával, régi mesterségekkel, használati eszközökkel az ország minden régiójából. Folytatva utunkat Nagyenyedre érkezünk. Itt ellátogatunk a Bethlen Gábor alapította híres nagyenyedi kollégiumba, ahol Erdély több híressége töltötte diákéveit. Ezután egy ebéddel egybekötött borkostolón is részt veszünk, aminek keretén belül megtudjuk, hogy a nagyenyedi borvidék sokszínűsége a borok különbözőségében mutatkozik meg. Innen az Európa Nostra díjas faluba Torockóra utazunk. A Székelykő lábánál meghúzódó település Erdély legnyugatibb székely végvára, és talán egyik legszebb faluja. Rövid séta után ellátogatunk a falu Népművészeti múzeumába is. Megérkezünk Kolozsvárra, elfoglaljuk szállásunkat, vacsora.

5. nap:

A reggelit követően, egy hosszabb séta keretén belül megismerkedünk Erdély legnagyobb városának, Kolozsvár belvárosával: megtekintjük a Házsongárdi temetőt, a Mátyás szoboregyüttest, érintjük a Szent Mihály templomot, a Bánffy palotát, valamint Mátyás király szülőházát, a Farkas utcát és az Ortodox katedrálist. Délután rövid autóbuszos utazás után Torda városának környékére érünk, ahol a híres mészkő szurdokvölgyet és sziklarengeteget, a Tordai-hasadékot látogatjuk meg. Erdély egyik legismertebb, legnépszerűbb természeti látnivalóját egy kb. 3 órás gyalogtúra keretén belül járjuk végig. Visszaérkezés a szállásra, vacsora.

6. nap:

A reggelit követően utunk Válaszútra vezet, ahol a Kallós Zoltán Néprajzi Múzeumba teszünk látogatást. A kiállítás hét kiállítóteremben nyolc tisztaszobát mutat be azokról a tájakról és vidékekről, ahol Kallós Zoltán élt, tanított és gyűjtött. Utunkat folytatva Körösfőre érkezünk, az asszonyok varrottasairól, illetve férfiak által készített fafaragásairól híres kalotaszegi településre. Népművészetét az útmenti kirakodóvásárban is megtekinthetjük, megvásárolhatjuk. Utazásunk utolsó állomásaként, Kalotaszeg központjába, Bánffyhunyadra látogatunk, ahol a méltán híres kazettás mennyezetű református templomot tekintjük meg. Ezután Királyhágón keresztül elindulunk Budapest irányába, érkezés az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

6 napos élménydús kirándulás Erdélyben, buszos utazással, félpanzióval, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére