6 napos buszos körutazás Luther nyomában, Prágában és Németországban, reggelivel, programokkal és idegenvezetéssel, a reformáció hetében

Ajánlat kód: 34684
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

119.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34684

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerd meg Luther Márton és a reformáció történetét az ikonikus helyszíneken egy felejthetetlen körutazás során!

Időpont

  • 2019. október 29- november 3.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazást
  • 5 éjszaka szállást 3*-os szállodákban
  • Reggelit
  • Idegenforgalmi adókat
  • Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetést
  • Szervezést

Az ár nem tartalmazza

  • Sztornó biztosítás: 1.8%
  • BBP biztosítás: 3.000 Ft/fő
  • Belépők (helyszínen fizetendők): kb. 70 €/fő

Felárak

  • Félpanziós-vacsora felár a weimari szállodában 3 éjszakára: 17.500 Ft/fő (előre fizetendő az irodában)
  • Egyágyas felár: 32.950 Ft/fő
  • U Medvidku vacsora: kb. 390 Czk/fő (helyszínen fizetendő)

Program

Találkozó 05:50-kor a Blaha Lujza téren, a Corvin áruház előtti parkolóban, vagy 06:10-kor Budán, a Batthyány téren, az Angelika Kávéház előtt.

1. nap:

Első állomásunkon a reformáció ideje előtt száz évvel érkezünk Husz János Prágájába. Sétánk során a patinás Stare Mestoban, Óvárosban és az ódon Nove Mestoban, Újvárosban járunk. Felkeressük a Betlehem kápolnát, ahol egy évtizeden át prédikált, a Karolinumot – Közép Európa legrégibb egyetemét, ahol elismert professzor volt. Látjuk a falhoz épült Szent Márton templomot, ahol tanítását követve 1414-ben először osztottak újra két szín alatt úrvacsorát. Az Óvárosi téren a Tyn templom és az 1415 júniusában máglyahalálra ítélt Husz János szecessziós szobra idézi a lánglelkű előreformátor korát. Megcsodáljuk a csonkán is gyönyörű Havas Boldogasszony templomot, ahonnan a fellázadt husziták 1419. július 30.-án az Újvárosi Városházhoz vonultak és kihajították a követeléseiknek nem engedő városatyákat az emeleti ablakon – ezzel kezdetét vette a huszita háború. Az éjszakát Prágában töltjük.

2. nap:

Utunkat Németországban Canaletto híres festményéről ismert Pirnában, a gátlástalan fő-búcsúcédula árus inkvizítor, pápai megbízott Johannes Tetzel szülővárosában szakítjuk meg. Napunk fő úti célja Eisleben városa – Luther Márton születésének, megkeresztelésének és halálának színtere. Járunk abban a múzeumban, melynek helyén álló házban 1483. nov. 10.-én látta meg a napvilágot, abban a Szt. Péter – Pál templomban, ahol keresztelték. Megállunk a Szt. András templom szószéke mellett, ahol a nagybeteg reformátor élete utolsó négy prédikációját mondta. Tisztelettel adózunk műve előtt abban a házban, ahol 1546. febr. 18.-án érte a halál. Szállásunk Weimar környékén lesz (3 éj).

3. nap:

Luther Márton munkásságának egyik legjelentősebb helyszíne Wittenberg. A reformáció ideje elevenedik meg előttünk az egykori Ágoston-rendi Kolostornál járva; ide került Luther szerzetesként, majd a rend feloszlatása után családjával élt itt élete végéig. A Luther-ház a reformáció szellemi központjává vált. Ma a világ legnagyobb reformációtörténeti múzeuma látható itt. Luther jelentős szellemi társának, Melanchton Fülöpnek gyönyörű reneszánsz háza és a festő óriás Lucas Cranach életterét adó épület is felfedezésre hívogat. A Városi templomot - a legtöbb Luther-prédikáció helyszínét a - reformáció anyatemplomának is nevezik. Felkeressük a Vártemplomot, amelynek kapujára 1517. október 31.-én kiszegezte Luther Márton az egész egyházat és a világot is átformáló 95 pontból álló téziseit. Ebben a templomban kapta végső földi nyugvóhelyét Luther és Melanchton. A visszaúton szállásunk felé rövid időre megállunk Luther egyik legnagyobb ellenfelének, Albrecht kardinálisának, a mainzi érseknek hatalmi fészkében, Halle városában. A Vásár-téri templomot nézzük meg közösen, ahol Luther halotti maszkját és kezének viaszmintáját őrzik.

4. nap:

Luther életútját követő időutazásunk következő állomása Erfurt, itt is látnivalók sokasága vár ránk. Luther Márton itt kezdte meg felső szintű tanulmányait az 1392.-ben alapított késő gótikus Collegium Maius egyetemen. A reneszánsz Georgenburse diákszállón lakott, a gótikus Michaelis-templomban vett részt az istentiszteleteken. 1505-ben hozott döntéseként bevonult az itteni Ágoston-rendi kolostorba. A Dóm-hegyen trónoló gótikus St. Marien székesegyházban került sor Luther pappá szentelésére 1507-ben. A délutáni szabadidőben hívogat Erfurt óvárosának sok színes utcája, a Gera folyó híres Kereskedők-hídja, az Ó-zsinagóga, koldulórendi Bartfüßenkirche romjai, a Kaufmann és az Andreas templomok, a pompásan díszített favázas patríciusházak.

5. nap:

Eisenachban Wartburg várát látogatjuk meg. Luthert a Wormsi birodalmi gyűlésről hazafelé Bölcs Frigyes szász választófejedelem titkos parancsára színlelt rajtaütéssel elrabolták és Wartburg várában „Junker Jörg” fedőnévvel biztosítottak rejtekhelyet számára. Védőőrizete 1521. május 4-től 1522 március 1.-ig tartott. Ebben az időben fordította le eredeti görögből a beszélt hétköznapi nyelvre az Újszövetséget, ezzel a mai írott irodalmi német nyelv alapjait vetette meg. Weimarban, a nagy reformátort védelmező választófejedelmek városában, a megszámlálhatatlanul sok látnivaló közül felkeressük a Luther vonatkozású Szt. Péter-Pál templomot, más néven Herder templomot, ahol a reformátor 1518-1540 között sokszor prédikált. Este akinek kedve tartja, részt vehet egy hangulatos vacsorán az U Medvidku patinás, rusztikus sörözőjében (fakultatív program). Három fogásos házias menü és frissen csapolt igazi cseh sör vár ránk. Finom étel és ital kíséretében zárjuk az élményekben gazdag napot. Szállás Prágában.

6. nap:

Délelőtt ismét az arany Prága vár minket, ezúttal a Hradzsin, a Várnegyed és a Mala Strana, a Kis Oldal hív minket sétára. Gondolatban a reformáció után száz évvel járunk. A katolikus restauráció uralkodóvá vált, a várost az ellenreformációhoz kapcsolódó barokk pompa és ragyogás formálta át. Kolostorok sokaságát alapítják, virágzik a Mária kultusz. A protestáns rendek követeléseit a katolikus hatalom rendre elutasította, így következett be a második prágai defenesztráció. 1616. május 23.-án a protestánsok követei a Hradzsin emeleti ablakából három hatalomhű méltóságot a vita lezárásaként kidobtak. Ez az esemény vezetett a harminc éves háború kirobbanásához és az 1621. évi Fehér-hegyi csatához, mely a cseh protestáns rendek teljes vereségével végződött. Hazaindulás 13:00-kor. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

6 napos buszos körutazás Luther nyomában, Prágában és Németországban, reggelivel, programokkal és idegenvezetéssel, a reformáció hetében

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére