5 napos városnézés Kijevben Csernobil-túrával, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, transzferekkel, idegenvezetéssel, augusztus 20-án

Ajánlat kód: 35800
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

194.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35800

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerkedj Ukrajna fővárosával, Kijevvel és látogass el Csernobilba akár augusztus 20-án!

Időpontok

  • 2021.08.18. - 2021.08.22.: , 194.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A repülőjegyet illetékkel
  • Személyenként 1 db max. 7 kg kézipoggyászt és személyenként 1 db max. 23 kg-os feladandó bőröndöt (melynek értéke: 69.000 Ft)
  • A szállást
  • Reggelit
  • A transzfereket
  • A városnézést
  • A Szent Szófia Székesegyház megtekintésével
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Az elvárt borravalót (helyszínen fizetendő) kb. 25 EUR/fő
  • Az útlemondási biztosítást 1,5 %
  • BBP biztosítás (Aegon)
    • Basic: 590 Ft/fő/nap
    • Extra: 790 Ft/fő/nap
    • Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

Felár

  • Félpanzió 35.000 Ft / 4 alkalom
  • Folklór esten való részvétel esetén: 26.250 Ft / 3 alkalom
  • Egyágyas felár 45.000 Ft / 4 éj

Program

1. nap: Budapest - Kijev

Utazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti járattal. Indulás Kijevbe 15:30-kor, érkezés 18:10-kor. Transzfer és bejelentkezés a szállodába. Az este a szórakozásé, fakultatívan egy folklór műsorral egybekötött négyfogásos vacsorán vehetünk részt az Opanas étteremben, ahol vodkakóstoló keretében 3 féle vodkát ízlelhetünk meg. Szállás Kijevben (4 éj).

2. nap: Kijev - városnézés

Indulás a városnézésre. Első állomás a Szent Vlagyimir Székesegyház, majd onnan továbbbuszozunk az Arany kapuhoz, az egyik leghíresebb kijevi építészeti látványossághoz, a város egykori bejáratához. A Nemzeti Operaház épületével folytatjuk, a főváros egyik legcsodálatosabb neoreneszánsz épületével. Következő megállónk a Szent Szófia tér. A régmúlt idők krónikái alapján, 1039-ben éppen itt, a városon kívüli területen Bölcs Jaroslav herceg legyőzte a nomád besenyőket, akik több mint 100 éven keresztül fosztogatták Kijev városát.

A téren megtekintjük az UNESCO Világörökség listáján szereplő Szent Szófia Székesegyházat, mely a Kijevi Rusz államként való elismerésének megerősítéseként épült, a templomot belülről is megcsodáljuk.

Folytatjuk utunkat, meglátogatjuk az arany kupolás Szent Mihály-székesegyházat, amely 2008-ban ünnepelte a 900. évfordulóját. A Vlagyimir-domb a következő megállónk, ahol a legenda szerint 482-ben a négy testvér (Kiy, Shcheck, Horiv és nővérük Lybid) alapította a várost. Lesétálunk az Andrejevszkij lejtőn, amely Kijev legrégebbi és legszeretettebb utcája, és amelyet ma a "Kijevi Montmare"-nak neveznek. Az utcában rengeteg kis kézműves árus, boltocska és kávézó van. Az öreg dombok között megtekintjük a Szent András templomot, mely a barokk géniusz, Bartolomeo Rastrelli remekműve. Majd Oroszlánszívű Richárd kastélya és a Bulgakov ház mellett elhaladva leérünk Podilba, az óváros kereskedőközpontjába. Továbbhaladunk a Nemezetek barátsága boltív felé, az emlékművet 1982-ben építették Oroszország és Ukrajna uniós évfordulójának tiszteletére. Innen csodálatos kilátás nyílik a Dnyeper folyóra. A városnézés végén lehetőségünk nyílik a város főutcájának, a Krescsatnyiknak a megtekintésére, valamint felkeressük a híres Majdan teret (Függetlenség tér).

3. nap: Csernobil túra

Reggeli után szabadidő Kijev lenyűgöző városában vagy fakultatív programként indulás Csernobilba, a 30 km-es lezárt zóna felé. Dytyatky ellenőrzőpontnál lépünk be a területre, továbbhaladva megérkezünk Csernobilba, ahol pillanatnyilag kutatók és munkások laknak, illetve rendszeres megállója a turistacsoportoknak. A csernobili atomerőmű valójában nem Csernobil városában van, csupán erről a névről vált híressé. Megállunk egy emlékműnél, amelyet a csernobili áldozatok emlékére emeltek. Ezután meglátogatjuk a Csernobili Interinform irodát, ahol részletes tájékoztatót kapunk a katasztrófa utáni eseményekről, a kitelepítésről, a legveszélyesebb helyekről és egyéb technikai adatokról.

Folytatjuk utunkat a 30 km-es lezárt zónában, megállunk a híres 4-es reaktor mellett, amellyel elértük programunk „legzártabb" pontját, itt helyi munkásokkal találkozhatunk. Ezt követően meglátogatunk egy információs pavilont, ahol dokumentumfilmet nézhetünk meg a kitelepítésről és a kitelepítő munkásokról, illetve különböző fotókat és maketteket láthatunk. Megmutatjuk azt az erdőrészt ("vörös erdő"), amely a legnagyobb dózisú sugárzást kapta, ennek következtében egy része elhalt, a másik részre pedig vörös színű lett. Az erdő egy sávját kutatási célból a mai napig meghagyták.

Most következik utazásunk egyedi, extrém része. Meglátogatjuk Pripjaty városát, amelyet csak "szellemvárosként" emlegetnek. Pripjaty város a belarusz–ukrán határ közelében, Csernobil városától 16 km-re északra fekszik. Jelenleg egy elhagyatott település, mivel az atomerőmű 1986-os felrobbanása után a város teljes lakosságát evakuálták. A településen főleg a csernobili atomerőműben dolgozó munkások és a családjaik éltek, kb. 49.400 lakos. Mivel a kitelepítés után nyilvánvalóvá vált, hogy Pripjatyban egyhamar nem folytatódhat az élet, így nem foglalkoztak a szovjet jelképek eltávolításával sem. A mai napig fellelhető a 15 emeletes házakon a szovjet címer, a villanyoszlopokon a sarló és kalapács motívum. A látvány lélegzetelállító és egyben ijesztő. Mindenhol szürke beton és rozsda, lommá vált egykori berendezési tárgyak éktelenkednek. Az épületeket lassan benövi a gaz, a természet átvette az irányítást mindenhol. Ebédszünetet tartunk (garantált minőségű ételekből). Folytatjuk az utunkat Csernobil városába, a városnézés folytatása. Mielőtt kilépünk az ellenőrzőkapun, sugármérővel megvizsgálnak bennünket. Esti visszaérkezés Kijevbe.

4. nap: Kijev: Pecserszka Lavra, A második világháború történelme nemzeti múzeum

Reggeli után fakultatív kirándulás keretében egy igazi kulturális program következik, a Pecserszka Lavra (Kijevi Barlangkolostor) felfedezésére indulunk. Az ortodox barlangkolostor a Dnyeper partján fekszik. A Kijevi Rusz időkben az ortodox egyház egyik fontos központja volt. Az ukrán ortodox egyház (Moszkvai Patriarchátus) fejének, Volodimir Onufrij metropolitának a székhelye. A lavra jelöli a legmagasabb státuszt az ortodox férfi kolostorokban. Az ortodox keresztények úgy hiszik, hogy a Kijevi Pecserszka Lavra a második legfontosabb vallási zarándokhely Jeruzsálem után. Az eredeti kolostort kb. ezer évvel ezelőtt földalatti barlangokban alapították. A világ különböző pontjairól érkező zarándokok ezrei imádkoznak a szent relikviák előtt és olyan csodákat tapasztalnak meg, melyeket a tudomány nem tud megmagyarázni. Az ereklyéket évszázadok óta őrzi a barlangok félhomálya, mindenféle balzsamozás nélkül. 1990-ben a Lavra egyedülálló épületegyüttesét az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították.

Folytatva utunkat fakultatív program keretében A második világháború történelme nemzeti múzeumba invitáljuk utasainkat. Akár autóval, vonattal, repülővel vagy hajóval közelítjük meg az ukrán fővárost, nem kerülheti el a figyelmünket a nemesen magasodó Anyaföld szobor, amely a Nagy Honvédő Háború Múzeumának része. A szobor egy női alakot ábrázol, mely kardot és pajzsot tart a kezében, és amelyet egy 40 méteres kúp alakú talapzatra emeltek. A teljes szobor magassága 62 méter az aljától a kard hegyéig, a talapzattal együtt összesen mintegy 102 méter magas. A gigantikus alkotás a szovjet Jevgeny Viktorovics Vucsetics keze nyomát viseli magán. A múzeum kiállításának fő témája a második világháború, fókuszálva az ukrán vonatkozásokra, és az ország hozzájárulására a náci diktatúra legyőzésében. A létesítmény Ukrajna legnagyobb múzeuma, területét és jelentőségét is tekintve, a gyűjtemény csaknem 300 ezer kiállítási tárgyat tartalmaz.

A délutáni órákban fakultatív hajókirándulásra nyílik lehetőségünk a Dnyeperen, melynek során új szemszögből csodálhatjuk meg Kijev városát.

5. nap: Kijev - Budapest

A reggeli hidegcsomagjaink felvétele után korai transzfer a repülőtérre. Közvetlen, menetrend szerinti járattal hazaindulás Budapestre 9:25–kor, érkezés 10:10–kor.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos városnézés Kijevben Csernobil-túrával, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, transzferekkel, idegenvezetéssel, augusztus 20-án

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére