5 napos látogatás 1 főre Csíksomlyóra, Ferenc pápa látogatása idején, buszos utazással, félpanzióval, idegenvezetéssel, szállás székely-magyar családoknál

Ajánlat kód: 34019
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

69.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34019

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Látogass el Csíksomlyóra Ferenc pápa érkezése idején és ismerkedj a gyönyörű, különleges hangulatú Székelyfölddel!

Időpont

  • 2019. május 29-június 2.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást
  • 4 éjszaka szállást székely-magyar családoknál a faluturizmus keretein belül
  • Félpanziós ellátást
  • A magyar nyelvű idegenvezetést
  • A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza

  • Sztornó biztosítás: 1,8%
  • Belépő: Parajd sóbánya 35 RON/fő

Felár

  • Utasbiztosítás: 2.5​00 Ft/fő (fakultatív), 70 éves kor felett pótdíj fizetendő
  • ​ ​Regisztrációs díj új utasoknak: 1.500 Ft/fő (előre fizetendő)

Program

  • Találkozó: Budán 05:00 Batthyány tér Angelika kávéház Duna felőli oldalán, Pesten 05:20 Blaha Lujza tér- Corvin áruház előtti parkolóban
  • Indulás: Batthyányi tér: 05:15, Blaha Lujza tér: 05:30

1. nap: Indulás korán reggel Budapestről, folyamatos utazás Kalotaszentkirályig, ahol egy falusi portán megismerkedhetünk a lakosság hagyományos életmódjával, népszokásaival, népviseletével. A látogatás során kóstoló elfogyasztása, mely ízletes helyi házi szilvapálinkából, gyógynövényekből főzött házi teából és kemencében frissen sült házi pogácsából áll. Szemünk és hasunk kényeztetése után tovább indulunk Székelyföld szíve felé Csíkrákosra, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket a helyi székely-magyar családoknál, majd közös vacsora a falu fogadójában, ahol ismét találkozhatunk a messze földön híres erdélyi vendégszeretettel.

2. nap: Reggeli után Hargita megye harmadik legnépesebb városába indulunk. Gyergyószentmiklós az egykori Gyergyószék központja, melynek szíve, a Szabadság tér – valamikor piactér – a legszebben parkosított erdélyi kisvárosi főtér. Városi sétánkat követően földrajzi szépségekkel kényeztetjük szemeinket. Először a Gyilkos-tóhoz látogatunk, melynek legendája nagyon eredeti. „A völgyet, ahol tegnap még kristálytiszta vizével a Vereskő-patak csobogott, teljesen elzárta a leomlott hegyoldal. Amikor a megáradt patakok zavaros vize elérte a sziklagát tetejét, megfojtotta a füveket, bokrokat és megölte a fákat. A keskeny völgy helyén tó keletkezett, amelynek vizéből máig is kiállnak a fenyőerdő maradványai. A környék pásztorai Gyilkos-tónak nevezték el ezt a tavat. Így lett a hegy halálából, az élet vize.” Napi programunkat az 1971-ben védetté nyilvánított Békás-szorosnál zárjuk, mely a Békás-szoros – Nagyhagymás Nemzeti Park része.

3. nap: Reggeli után Áprily Lajos költő gyermekéveinek helyszínére Parajdra látogatunk, mely egyben a Kárpát-medence egyik legfontosabb sóbányászati helye. Megtekintjük a sóbányát, melyben már a római kor óta folyik a sóbányászat, de első írásos említése csak 1405-ben történt. Következő megállónk a híres székely fazekasfalu Korond, mely a sóvidék legnevezetesebb települése, iparművészeti, idegenforgalmi és művelődési központja, ahol vasas-kénes gyógyfürdőt és négy borvízforrást is találhatunk. Ezt követően Budapest I. kerületének testvérvárosát, Székelyudvarhelyt keressük fel, mely a legmagyarabb erdélyi város, itt él a legtöbb magyar ajkú ember. Székelyföld történelmi, társadalom- és művelődéstörténeti központja és évszázados hagyományokra visszatekintő székhelye. A nap végén visszatérünk csíkrákosi szálláshelyeinkre.

4. nap: A később ismeretes csíksomlyói pápai látogatás programjához igazodva reggeli után buszunkkal Csíkszeredába megyünk, ahonnan a várható útlezárások miatt gyalogosan megyünk fel Csíksomlyóra, a Kis Somlyó és Nagy Somlyó közti hegynyeregbe a katolikus vallású székelyek híres Mária-kegyhelyére és a magyarság legfontosabb nemzeti búcsújáróhelyére, ahol részt veszünk Ferenc pápa erdélyi látogatása alkalmából celebrált pápai szentmiséjén. Nagy alkalom, hiszen a Szentatya ugyan Romániába utazik, ámbár mégis inkább Székelyföldre, hozzánk magyarokhoz! A délutánt Csíkszereda városának felfedezésével és megismerésével töltjük, majd este visszautazunk szálláshelyünkre, de út közben megállunk fejet hajtani a madéfalvi veszedelem Turulmadaras emlékművénél, mely a 18. században Mária Terézia uralkodása alatt a székelyek ellen elkövetett tömeggyilkosság áldozatainak állít emléket Madéfalván.

5. nap: Reggeli után elköszönünk vendéglátóinktól, majd az anyaország felé vesszük utunkat. A hosszú utazást megszakítva hazafelé még megállunk Bánffyhunyadon, hiszen megálljt parancsol nekünk a főtéren emelkedő 13. századi impozáns méretű, gótikus stílusú, festett kazettás mennyezetű református templom, melynek híres tornya a 15. században épült és kertjében találhatjuk a magyar Szent Koronát ábrázoló millenniumi emlékművet, valamint a bánffyhunyadi Magyar Hősök 2003-ban megalkotott emlékkövét. Folytatjuk utunkat Budapest felé, érkezés az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos látogatás 1 főre Csíksomlyóra, Ferenc pápa látogatása idején, buszos utazással, félpanzióval, idegenvezetéssel, szállás székely-magyar családoknál

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére